Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 23 /18:14

Lewiso Hamiltono sąskaitoje – dar viena „pole“ pozicija

Šeštadienį Prancūzijoje, „Le Castellet“ trasoje įvyko aštuntojo F-1 etapo kvalifikaciniai važiavimai. Po jų paaiškėjo, kuris dalyvis sekmadienį lenktynes pradės iš pirmosios pozicijos. Dar viena „pole“ pozicija savo karjeroje gali džiaugtis britas Lewisas Hamiltonas.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Šeštadienis F-1 lenktynių dalyviams buvo gana permainingas. Treniruočių metu trasą merkęs lietus gerokai pakoregavo komandų planus, tačiau kvalifikacinių važiavimų sesija jau vyko ant sausos dangos.

Trečiųjų treniruočių metu, per lietų geriausią laiką parodė „Mercedes“ pilotuojantis suomis Valtteri Bottas. Antras treniruočių sesijoje finišavo Carlosas Sainzas. Maždaug viena dešimtąja sekundės dalimi nuo pastarojo atsiliko „Sauber“ pilotuojantis Charlesas Leclercas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Tačiau kvalifikaciniai važiavimai, vykę ant sausos dangos, parodė kiek kitokią situaciją. Pirmąją sesiją laimėjo Lewisas Hamiltonas, vieną ratą įveikęs per 1 min. 31,271 sek. Antro laiko autorius – „Red Bull“ vairuojantis Maxas Verstappenas. Jis lyderiui pralaimėjo penktadalį sekundės. Nuo jo vos keliomis šimtosiomis atsiliko „Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas.

Į antrąją kvalifikacijos dalį pateko penkiolika sportininkų, išrikiuotų pagal jų rato įveikimo laiką. Į antrąją kvalifikacijos dalį jau nebepakliuvo ir dėl aukštesnių starto pozicijų nebekovojo Fernando Alonso, Brendonas Hartley, Stoffelis Vandoorne`as, Sergėjus Sirotkinas ir Lance`as Strollas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Antrąją kvalifikaciją sėkmingai ir vėl pradėjo Lewisas Hamiltonas, kuris savo anksčiau pasiektą rezultatą pagerino dar maždaug sekunde ir išlaikė lyderio poziciją. Įpusėjus antrai kvalifikacijos daliai į antrąją vietą pakilo „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis. Iki sesijos pabaigos likus važiuoti keturias minutes, trečio laiko autoriumi buvo kitas „Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas.

Didžiausias pasiektas greitis trasoje priklausė Sergio Perezui. Jis tiesiojoje savo bolidą „atsuko“ net iki 337 km/val. greičio, tačiau posūkiuose jis buvo lėtesnis už varžovus ir antrąją kvalifikaciją baigė 13-oje vietoje bei iš tolimesnės kovos pasitraukė.

„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Į trečią kvalifikaciją nebepateko Estebanas Oconas, Nico Hulkenbergas, Pierre Gasly, jau minėtas Sergio Perezas ir Marcusas Ericssonas.

Tarp kvalifikacijoje išlikusių pilotų virė itin atkakli kova – į vieną sekundę čia tilpo net aštuonių lenktynininkų rezultatai.

Po pertraukos prasidėjo ir trečioji kvalifikacijos dalis, kurioje paaiškėjo, kuriam iš lenktynininkų priklausys sekmadienio „pole“ pozicija.

Tačiau vos prasidėjus trečiai kvalifikacijos daliai ją teko stabdyti. Avariją patyrė Romainas Grosjeanas, atstovaujantis „Haas“ ekipai. Jis išlėkė iš trasos ir rėžėsi į atitvarus. Teisėjai parodė raudonas vėliavas ir kvalifikacija buvo sustabdyta. Tiesa, incidentas nebuvo smarkus. Sportininkas posūkių grupėje nesuvaldė savo bolido ir jo nosimi atsirėmė į sieną.

Iki tol pilotas spėjo užfiksuoti šeštą rezultatą, kurį parodė antros kvalifikacijos dalies metu.

„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Tiesa, prieš sustabdant trečiąją kvalifikaciją pasikeitė ir greičiausių rato autorių trejetas. Į antrąją vietą šoktelėjo „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Jis nuo komandos draugo Lewiso Hamiltono atsiliko vos šimtąja sekundės dalimi. Ir toliau trečias išliko vokietis Sebastianas Vettelis.

Pačiame paskutiniame kvalifikacijos rate Lewisas Hamiltonas įtvirtino savo pranašumą ir parodė naują geriausią rato įveikimo laiką – 1 min. 30,029 sek. Iš antrosios pozicijos sekmadienio lenktynes pradės kitas „Mercedes“ lentktynininkas Baltteri Bottas. Trečią vietą išsaugojo Sebastianas Vettelis.

Ketvirtą ir penktą vietas pasidalijo „Red Bull“ ekipos nariai – atitinkamai Maxas Verspappenas ir Danielis Ricciardo. Šeštą laiką užfiksavo Kimi Raikkonenas. Septintas – Carlosas Sainzas. Iš aštuntos vietos sekmadienio lenktynėse startuos Charlesas Leclercas. Devintą ir dešimtą vietas pasidalijo Kevinas Magnussenas ir avariją patyręs Romainas Grosjeanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius