Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 etapas Silverstoune: kraupi Z.Guanyu avarija ir pirmoji karjeroje C.Sainzo pergalė

Savaitgalį Silverstouno trasoje įvykusiose F-1 lenktynėse netrūko permainingų įvykių ir aštrių momentų. Bene įsimintiniausias incidentas – kino Zhou Guanyu avarija, kurios metu piloto gyvybę išsaugojo tik „Halo“ sistema. Varžybų kulminacija tapo Carloso Sainzo pergalė, kuri jam – pirmoji karjeroje. Esminius varžybų momentus apžvelgė tinklaraščio AF1.live įkūrėjas Arūnas Baratinskas.
Zhou Guanyu avarija
Zhou Guanyu avarija / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Legendinis Didžiosios Britanijos „Grand Prix“ legendiniame Silverstoune su, kaip visad, pilnais komandų garažais pasaulinio masto žvaigždžių – Keanu Reeves, Tom Cruise, George Lucas, Stormzy, Juan Pablo Montoya, Mika Hakkinen. Taip pat ir Nigel Mansell, prieš lenktynes stebėjęs kaip Sebastianas Vettelis vairuoja jo čempionišką 1992 metų „Williams FW14B“.

Fantastiško grožio lenktynės, prasidėjusios grėsmingai atrodančia Guanyu Zhou („Alfa Romeo“) avarija (beje, pilotas rimtai nenukentėjo) ir pagaliau pirma Carloso Sainzo („Ferrari“) karjeros pergalė.

Pirmoji Carloso Sainzo pergalė žymiai saldesnė, mat iškovota jubiliejiniame 150-me jo GP. Taip pat tai buvo pirmoji jo „pole“ pozicija, pasiekta sunkiomis sąlygomis, šlapioje trasoje.

Kaip pastebi tinklaraščio AF1.live autorius Arūnas Baratinskas, vienas iš esminių momentų – SC (saugos automobilio) fazė lenktynių pabaigoje, supainiojusi kortas bei leidusi pasireikšti ekipų strategams, o vėliau ir lenktynininkams.

Apžvalgininkas įvardija keletą kertinių, teigiamų momentų:

  • Paskutinių 10-ies ratų kvapą gniaužanti kova dėl 2-3 vietų ant podiumo tarp Charleso Leclerco („Ferrari“), Lewiso Hamiltono („Mercedes“) ir Sergio Perezo („Red Bull“)
  • Drąsus „McLaren“ piloto Lando Norriso lenkimas išore prieš Lewisą Hamiltoną („Mercedes“)
  • L. Hamiltono įspūdingas lenktynių ritmas ir pasiektas rezultatas – 3 vieta
  • Sebastiano Vettelio („Aston Martin“) forma ir puiki 9-oji finišo pozicija
  • Pirmi Micko Schumacherio taškai už fantastišką jam 8-ą poziciją

Anot apžvalgininko, kaip neigiamus lenktynių aspektus galima įvardyti keletą epizodų, įvykusių trasoje.

  • George‘o Russelo neapdairus variavimas, tapęs avarijos kibirkštimi
  • C. Sainzas, nesugebėjęs išlaikyti tempo ir užleidęs teorinę pergalingą pirmą vietą komandos kolegai C. Leclercui (pergalės veikiausiai nebūtų, jei ne vėlyva saugos automobilio fazė)
  • „Ferrari“ rizika nepakviesti C. Leclerco į boksus SC fazės metu, kadangi po šio sprendimo jis iš pirmos vietos nusirito net į 4-ąją
  • Dar vienas tragiškas rezultatas Danieliui Ricciardo („McLaren“) ir vos 13-oji vieta. Tuo pat metu jo kolega Lando Norrisas finišavo net 6-oje pozicijoje

Visus esminius šio F-1 etapo momentus galite išvysti organizatorių publikuotoje vaizdo apžvalgoje. Ją rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius