Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

F-1 etapo JAV kvalifikacijoje triumfavo L.Hamiltonas, o S.Vettelis gavo baudą

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku Jungtinėse Amerikos Valstijose įvyko kvalifikaciniai F-1 etapo važiavimai. Ostino trasoje geriausiai pasirodė ir sekmadienį iš pirmosios pozicijos startuos Lewisas Hamiltonas. S.Vettelis pademonstravo antrą laiką. Bet gavo trijų pozicijų baudą už tai, kad per treniruotę teisėjams mojuojant raudonomis vėliavomis važiavo per greitai.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Visi pirmoje kvalifikacijos dalyje pasirodę lenktynių dalyviai pasirinko itin minkšto mišinio padangas. Geriausią laiką čia pademonstravo penkis ratus apsukęs ir vieną jų per 1 min. 34,180 sek. įveikęs „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas.

Taip pat penkių ratų užteko ir lyderio komandos draugui Valtteri Bottui. Jis nuo komandos draugo atsiliko kiek daugiau nei trečdaliu sekundės. Trečią ir ketvirtą laikus parodė du „Ferrari“ lenktynininkai – atitinkamai Sebastianas Vettelis ir Kimis Raikkonenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Už šio dueto – du komandos draugai iš „Red Bull Racing“. Danielis Ricciardo vos 0,011 sek. buvo greitesnis už Maxą Verstappeną. Beje, M.Verstappenas pirmoje kvalifikacijos dalyje turėjo problemų su galine pakaba. Ji pažeista agresyviai užvažiavus ant „kerbo“.

Į antrąją kvalifikacijos dalį nepateko penki lenktynininkai – Stoffelis Vandoorne`as, Marcusas Ericssonas, abu „Williams“ komandos nariai Sergejus Sirotkinas ir Lance`as Strollas bei Fernandas Alonso.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Antroje kvalifikacijos sesijoje į priekį šovė „Ferrari“. Šios ekipos atstovas Kimis Raikkonenas pagerino iki tol Lewisui Hamiltonui priklausiusį geriausią laiką ir užfiksavo 1 min. 32,884 sek. rezultatą. Į antrą poziciją pakilo S.Vettelis, komandos draugui nusileidęs penktadalį sekundės.

Į trečią poziciją smuktelėjo Lewisas Hamiltonas, o ketvirtas – Valtteris Bottas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Antroji kvalifikacija baigėsi dar penkiems, prasčiausius laikus parodžiusiems dalyviams.

Į trečiąją kvalifikaciją, kurioje varžysis dešimt greičiausiųjų, nepateko Carlosas Sainzas, Kevinas Maggnusenas, Piere`as Gasly, Brandonas Hartley bei Maxas Verstappenas, kuris nebestartavo dėl techninių problemų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Lemiamoje kvalifikacijos dalyje savo turėtą poziciją susigrąžino Lewsias Hamiltonas, vieną ratą įveikęs per 1 min. 32,567 sek. Nuo jo maždaug 0,1 sek. atsiliko Sebastianas Vettelis.

Trečio laiko autorius – Valtteri Bottas, o ketvirtoje vietoje sekmadienį startuos Kimis Raikkonenas. Penkta starto pozicija priklausys Danieliui Ricciardo, šeštas lenktynes pradės Estebanas Oconas, septintas – Nico Hulkenbergas. Aštuntoje, devintoje ir dešimtoje vietoje atitinkamai rikiuosis Romainas Grosjeanas, Charlesas Leclercas ir Sergio Perezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius