Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 kvalifikacijoje Kinijoje greičiausias buvo Lewisas Hamiltonas

Antrojo F-1 čempionato etapo Kinijoje kvalifikacijoje greičiausias buvo „Mercedes GP“ komandos narys Lewisas Hamiltonas. Jis savo greičiausią ratą įveikė per 1 min. 36,678 sek. ir akimirksniu aplenkė antroje vietoje likusį „Ferrari“ atstovą Sebastianą Vettelį, kurio vieno rato įveikimo laikas – 1 min. 36,864 sek.
„Formulės-1“ lenktynių Kinijoje kvalifikacija
„Formulės-1“ lenktynių Kinijoje kvalifikacija / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio lenktynėse iš trečiosios pozicijos startuos kitas „Mercedes GP“ komandos narys Valtteri Bottas, nuo S.Vettelio atsilikęs vos 1 tūkstantąja sekundės dalimi. Ketvirtą vietą užėmė Kimi Raikkonenas iš „Ferrari“ – 1 min. 32,14 sek.

„Mercedes GP“ lenktynininkai savo pranašumą įrodė tik trečiojoje kvalifikacijos dalyje. Antrojoje ir pirmojoje greitesni buvo „Ferrari“ pilotai.

Pirmoje kvalifikacijos dalyje daliai dalyvių planus sujaukė Antonio Giovinazzi iš „Sauber“. Jau pasibaigus pirmosios kvalifikacijos dalies laikui, lenktynininkas nesėkmingai įveikė paskutinį Kinijos trasos posūkį ir po smūgio į sieną sustojo viduryje trasos. Tai privertė likusius lenktynininkus pristabdyti paskutiniame posūkyje, tarp jų ir Romainui Grosjeanui, kuris tikėjosi užimti aukštesnę nei 17-ą vietą.

„Toks pralaimėjimas tik įrodo, koks svarbus kiekvienas judesys tokioje trasoje. Sąlygos rytoj gali būti kitokios, mūsų konkurentai stiprūs, tačiau trečia startinė vieta – neblogas rezultatas. Rytoj pamatysime, kokią įtaką ji turės mūsų pasirodymui“, – apie rezultatus kalbėjo per plauką trečioje vietoje likęs V.Bottas.

Vieta Lenktynininkas Komanda Laikas
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m 31.678s
2 Sebastian Vettel Ferrari 1m 31.864s
3 Valtteri Bottas Mercedes 1m 31.865s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m 32.140s
5 Daniel Ricciardo Red Bull 1m 33.033s
6 Felipe Massa Williams 1m 33.507s
7 Nico Hulkenberg Renault 1m 33.580s
8 Sergio Perez Force India 1m 33.706s
9 Daniil Kvyat Toro Rosso 1m 33.719s
10 Lance Stroll Williams 1m 34.220s

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius