Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 lenktynininko Juleso Bianchi šansai atsigauti po avarijos – maži

Gali praeiti dar kelios savaitės iki gydytojai sužinos, kaip stipriai praėjusį savaitgalį buvo sužalotas Julesas Bianchi. Prancūzas F-1 lenktynininkas Japonijos etape patyrė avariją, po kurios be sąmonės buvo išgabentas į ligoninę.
Julesas Bianchi
Julesas Bianchi / „Scanpix“/„LaPresse“ nuotr.

Naujienų agentūra AFP praneša, kad J.Bianchi išlieka intensyvios priežiūros skyriuje. Jo būklė – kritinė, bet stabili.

25-erių metų prancūzas dideliu greičiu įsirėžė į greta trasos buvusį evakuatorių praėjusį sekmadienį vykusiose F-1 lenktynėse Suzukoje. 

Sportininką prižiūrinčių gydytojų teigimu, jo trauma išplito po visas smegenis – nėra vieno specifinio taško, kuris būtų pažeistas labiausiai. J.Bianchi smegenys taip pat nuolat tinsta, kas apsunkina kraujo patekimą į smegenis.

Ekspertai teigia, kad visiško atsigavimo šansai po tokios traumos nėra dideli.

„Jeigu pacientas atgauna sąmonę, jo atsigavimas priklauso nuo traumos ir nuo to, kuri smegenų dalis buvo pažeista. Kai kurie turi paralyžiuoti metų metus gulėti lovose“, – sakė Tokušimos medicinos universiteto profesorė Shinji Nagahiro.

„Šiuo atveju daktarai turi palaukti kelias savaites ar mėnesį, kol galės ką nors prognozuoti apie traumą ir jo pasekmes. Bet prognozės retai būna optimistiškos“, – pridūrė gydytoja.

Automobilių sporto aistruoliai ir lenktynininkai iš viso pasaulio reiškia paramą didžiausią avariją F-1 lenktynėse nuo Ayrtono Sennos žūties 1994-aisiais patyrusiam J.Bianchi. Socialiniame tinkle „Twitter“ ir kituose plinta hashtag'as #PrayForJules.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius