-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.Alonso: tai buvo geriausias sprendimas abiems pusėms

„Ferrari“ oficialiai pranešė, kad su Fernandas Alonso pirma laiko nutraukia kontraktą abipusiu susitarimu. Per tradicinę FIA spaudos konferenciją ispanas pranešė apie pagrindines savo pirmalaikio sutarties nutraukimo priežastis.
Fernando Alonso
Fernando Alonso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

F.Alonso: „Manęs laukia naujas etapas mano kaip lenktynininko karjeroje. Aš pajaučiau, kad atėjo laikas pradėti naują projektą, surasti kitą motyvaciją. Buvo labai nepaprasta priimti sprendimą – jei atvirai, tai kalbos apie perėjimą prasidėjo dar praėjusiais metais, bet aš nusprendžiau palaukti šio sezono, pažiūrėti, ko vertas bolidas su hibridiniu turbininiu varikliu.

Rugsėjo mėnesį aš pajaučiau, kad atėjo laikas apsispręsti galutinai. Ir tik laikas parodys, ar aš teisus, ar – ne. Nemanau, kad aš kažkaip norėjau pakeisti savo santykius su „Ferrari“ komanda. Aš patyriau malonumą dirbdamas su šia komanda. Aš čia dirbau su puikiais žmonėmis ir daug ko išmokau. Bet dabar aš esu kitoks sportininkas nei buvau 2009 metais, kai prisijungiau prie „Ferrari“ ekipos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Alonso
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Alonso

Aš manau, kad tapau geresnis visomis prasmėmis, išvysčiau savo lenktynines savybes, todėl laikau mano priimtą sprendimą svarbiu žingsniu mano tolesnėje lenktynininko karjeroje. Jūs turite pajausti, kuomet ateina laikas išeiti ir aš tai pajutau. Rugsėjį aš išsakiau savo pageidavimus komandos vadovams ir jie mane suprato.

Gerai, kad „Ferrari“ tam neprieštaravo, kadangi kontrakte buvo parašyta, kad aš komandoje turiu lenktyniauti dar dvejus metus. Bet jie suprato mano poziciją ir išgirdo pageidavimą išeiti – manau, kad tai buvo pats geriausias sprendimas abiems pusėms. Tikiuosi, kad jau netolimoje ateityje aš galėsiu kovoti dėl aukštesnių pozicijų, o gal ir dėl pergalių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius