-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 10 /22:49

„Mercedes-Benz“ nepavyko pavyti „Ferrari“ Kanados F1 trasoje: S.Vettelis iškovojo „raudoniesiems“ pergalę

Nors F1 treniruotės žadėjo sėkmę „Red Bull“ komandai ir jos pilotui Maxui Verstappenui, mat šis Kanados lenktynių trasoje buvo greičiausias, „Ferrari“ komanda, galima sakyti, iš pat panosės pavogė „pole“ poziciją iš „Mercedes-Benz“ pilotų. Kol Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas varžėsi tarpusavyje, kuris varžybose startuoja pirmas, Sebastianas Vettelis pagerino konkurentų laiką ir užsitikrino pirmąją vietą.
Sebastianas Vettelis iškovojo pergalę Kanados F1 trasoje
Sebastianas Vettelis iškovojo pergalę Kanados F1 trasoje / „Scanpix“ nuotr.

Tad Kanadoje, F1 lenktynininkų rikiuotės priekyje, S.Vettelis buvo pirmas. Ir tai šioje lenktynių trasoje pirmoji „Ferrari“ komandos „pole“ pozicija per paskutinius 17 metų. Antras rikiuotėje V.Bottas, o M.Verstappenas sugebėjo paskutinę akimirką į ketvirtąją vietą nustumti L.Hamiltoną.

Avarijos jau pirmuose ratuose

Tačiau dėmesys pirmajame rate nukrypo ne į šiuos pilotus. Vos spėję pajudėti į stiprią avariją pateko Brendonas Hartley iš „Toro Rosso“ ir Lance Strollis iš „Williams“ komandų susidūrė.

Panašu, kad B.Hartley atsitrenkęs į sieną užkabino ir L.Strollio bolidą. Deja, abu lenktynininkai savo pasirodymo Kanadoje tęsti nebegalės, visgi, laimei, nukentėjo tik bolidai. Peržiūrint filmuotą medžiagą buvo matyti, kad L.Strollis iš posūkio išvažiavo kiek per plačiai, ir B.Hartley nebeturėjo kur pasidėti.

Nemalonumų lenktynių pradžioje neišvengė ir „Force India“ komanda. Sergio Perezas, šios komandos lenktynininkas, išslydo iš posūkio ir atsitrenkė į Carlosą Sainzą, „Renault“ komandos pilotą. Kol kas nėra aišku, ką tiksliai nuspręs teisėjai, vertindami susidūrimą, įvykusį penktajame rate Kanados lenktynių trasoje.

8 rate pranešimas apie galimas problemas atskriejo iš L.Hamiltono bolido. „Mercedes-Benz“ sportininkas pranešė apie tai, kad dingsta jo bolido galia. Tiesa, tuo pat metu jis tvirtai laikėsi greta M.Verstappeno.

Ir kol kiti lenktynininkai patiria avarijas, daužo bolidus, priekyje nieko naujo. S.Vettelis užtikrintai skrieja ir, įveikęs 21 ratą iš 70, kuriuos teks nuvažiuoti Kanadoje, pirmauja 4,6 sek. prieš V.Bottą. Trečias – Kimi Raikkonenas, dar vienas „Ferrari“ pilotas, aplenkęs M.Verstappeną, važiuojantį ketvirtą. L.Hamiltonas smuktelėjo į šeštąją vietą, tarp jų įsiterpė Danielis Ricciardo.

Kiek vėliau „Mercedes-Benz“ komanda pranešė, kad padidino L.Hamiltono bolido aušinimą ir šitaip išsprendė jo kaitimo problemą.

Įpusėjus trasą – naujos padangos

33-iame rate prasidėjo lyderių bolidų padangų keitimas. Pirmasis į techninę zoną grįžo K.Raikkonenas ir, po akimirkos, naujutėlėmis padangomis išriedėjo iš karto už L.Hamiltono. Pilotas į trasą išriedėjo „supersoft“ tipo padangomis.

Antrasis į techninę zoną nusuko V.Bottas. Pastarasis ilgą laiką vejasi S.Vettelį, tačiau, panašu, tą padaryti nėra taip lengva. Tad „ultrasoft“ tipo padangomis iki šiol važiavęs pilotas į trasą po pakeitimo išlėkė su „supersoft“ tipo padangomis. Beje, V.Bottas kol kas yra įveikęs greičiausią ratą šiandienos lenktynėse. Jo laikas – 1 min. 14.512 sek.

Pajutęs nerimą tuojau į techninę zoną skuba S.Vettelis. Pastarasis taip pat po akimirkos į trasą išvažiuoja „supersoft“ tipo padangomis.

43 rate iš 70 nerimą keliantis pranešimas atsklinda iš „McLaren“ piloto Fernando Alonso bolido. Pasirodo, šis patyrė kažkokį gedimą, dėl kurio automobilis neteko galios. Komanda liepė jam grįžti į techninę zoną, tad, deja, šiandien lenktynės jam baigtos. Kanados etapas, beje, buvo 300-osios šio piloto F1 lenktynės.

„Mercedes-Benz“ kovoja iš paskutiniųjų

Panašu, kad „Mercedes-Benz“ šiandien pasiryžę siekti pergalės iš visų jėgų. V.Bottas, 56 rate priartėjęs prie skriete skriejančio S.Vettelio per maždaug 3 sek., netikėtai pasikarščiavo ir buvo priverstas išvažiuoti ant žolės. Tai, laimei, nekainavo suomiui bolido ir avarijos jis nepadarė, tačiau atstumas iki vokiečio ėmė didėti.

Arši kova vyksta tarp ketvirtoje pozicijoje esančio D.Ricciardo ir penktoje vietoje L.Hamiltono. Pastarasis nuo priekyje esančio D.Ricciardo atsilikęs per mažiau nei sekundę, tačiau ar užteks dar trijų ratų, kad britas pakiltų per poziciją aukščiau?

Nepaisant visų pastangų, „Mercedes-Benz“ savo pasiekti nepavyko. S.Vettelis, šeštadienį iškovojęs „Ferrari“ komandai pirmąją „pole“ poziciją per pastaruosius 17 metų, pelnė ir pergalę Kanadoje. Negana to, S.Vettelis iškilo aukštyn ir F1 lenktynininkų rikiuotėje. Jam, beje, nesutrukdė ir kiek per anksti suplevėsavusi finišo vėliava. Kaip juokavo F1 komentatoriai, S.Vettelis ne naujokas ir puikiai žino, kada finišuoti.

„Dar vakar sakiau, kiek šita vieta daug reiškia „Ferrari“. Ir pergalė čia man yra tiesiog neįtikėtina. Tačiau pernelyg nesuku galvos, kad dabar esu lyderis – dar laukia ilgas kelias“, – kuklinosi vokietis.

V.Bottas finišo liniją kirto būdamas antras.

„Manyčiau, tai geriausia, ką galėjome šiandien padaryti. Visgi aš tikrai nesu patenkintas tuo, kad likome antri“, – sakė jis.

Džiugi diena ir M.Verstappenui, kurio L.Hamiltonas taip ir nepavijo. M.Verstappenas finišavo trečias ir tikino, jog jo atstovaujama komanda – išties pajėgi kovoti dėl aukščiausių pozicijų šiame čempionate.

Ketvirtas liko D.Ricciardo, penktas – L.Hamiltonas, šeštas – K.Raikkonenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius