-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fast Lap“ 2011 metų sezono naujovė – komandinė įskaita

Pildydami paraiškas dalyvauti pirmajame šių metų „Fast Lap“ etape, dalyviai atrado naują skiltį: „Komanda“. Taigi taip, šiemet buvo įvesta komandinė įskaita! Ne pirmus metus „Fast Lap“ varžybose važiuojantys dalyviai jau seniai buvo pradėję burtis į draugų ir bendraminčių grupeles, o mes savo ruožtu, tiesiog oficialiai įforminome šį reiškinį.
„Samsung Fast Lap“
„Samsung Fast Lap“ / Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr.

Nors iš pradžių kiek nedrąsiai, neretai praleisdami šį punktą, dalyviai sezonui artėjant prie pabaigos ėmė gerokai rimčiau vertinti komandos idėją. Vieni prisijungė prie jau gyvuojančių, kiti sukūrė visiškai naujas komandas, kurios ateityje, galbūt, išaugs į stiprias ir konkurencingas.

Norėdami bent šiek tiek supažindinti „Fast Lap“ žiūrovus su šių metų komandomis, trumpai apžvelgėme daugumą jų – kokias idėjas jos puoselėja, kokia veikla užsiima.

„222“

Komandą atstovauja: R.Cesiulis, I.Sidunovas, A.Pankevičius, A.Stasevičius, V.Gulbinas, Ž.Truskauskas.

„222“ klubas, gyvuojantis nuo 2000 metų, aktyviai dalyvauja „drago“ varžybose, „Omnitel 1000 km“, „4 valandų“ lenktynėse. Ryškia salotine spalva padabinti komandos automobiliai („Volkswagen Transporter TS4“, „Volkswagen New Beetle RSI“) visada atkreipia žiūrovų dėmesį.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Vytenis Gulbinas, Audi A4
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Vytenis Gulbinas, „Audi A4“

„Automanai“

Komandą atstovauja: A.Žemaitaitis, M.Miškūnas, E.Nekrošius, E.Beleckis, E.Mardosas.

Automobilių sporto klubo „Automanai“, įkurto 2009 m. gruodžio 31 d., tikslai – populiarinti automobilių sportą, organizuoti varžybas, siekti kuo geresnių asmeninių rezultatų bei garsinant Kauno ir Lietuvos vardą. Komanda taip pat dalyvauja „BF Goodrich“, „333 km“ lenktynėse, Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionate (LAŽLČ), o kitąmet planuoja startuoti ir „Omnitel 1000 km“ lenktynėse Palangoje.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Samsung Fast Lap varžybos
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Samsung Fast Lap“ varžybos

„Artas Racing“

Komandą atstovauja: G.Zabotkus, D.Barysovas, R.Šimkūnas, D.Kablys.

Sporto klubas „Artas Racing“, vienijamas automobilių ir greičio mėgėjų, buvo įkurtas 2007 m. lapkritį, o 2008 m. tapo Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) nariu. Jie siekia į savo gretas pritraukti naujų entuziastų, kurie aktyviai dalyvautų ne tik klubo, bet ir visoje LASF vykdomoje veikloje.

Šiuo metu klubas yra subūręs 11 narių bei kvalifikuotų mechanikų grupę, dalyvaujančius įvairiuose renginiuose: „Omnitel 1000 km“, „ARX Baltica“, „4 valandų“, „BMW taurė“, „Fast Lap“ lenktynėse.

Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./Omnitel 1000 km lenktynės. PBS - Artas Racing komanda
Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynės“. „PBS - Artas Racing“ komanda

„DriftNation“

Komandą atstovauja: E.Liepa, T.Kuprys, T.Ruzgys, A.Blinov.

„DriftNation“ – tai bendruomenė, apjungianti vairuotojus, pasiryžusius daug paaukoti vardan savo hobio: didelio greičio, slydimo ir adrenalino bei patys kruopščiai tobulinantys savo techniką tikslui pasiekti. Komandoje susitinka tiek JDM, tiek DTM gerbėjai, besidalinantys idėjomis ir patarimais.

Nesvetimi ir motociklai – nuo žiedo iki „stuntridingo“. 12 vairuotojų kolektyvas aktyviai dalyvauja slalomuose, kartingų, „drifto“, „drago“ varžybose.

„VW Golf-Corrado klubas“

Komandą atstovauja: T.Jatkevičius, D.Tumpa, E.Lukošius, E.Poderys

„VW Golf-Corrado automobilių mėgėjų klubas“ – visuomeninis automobilių mėgėjų sambūris, vienijantis daugiau nei kelias dešimtis šių markių fanų. Klubas rengia paskaitas, seminarus, diskusijas bei praktinius užsiėmimus eismo saugumo, autosporto, autoturizmo, eismo kultūros, automobilių eksploatavimo, techninės priežiūros, remonto ir pan. temomis. Beje, rugpjūčio 22 d. klubas atšventė jau 9-ąjį savo gimtadienį.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Samsung Fast Lap varžybos
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Samsung Fast Lap“ varžybos

„Hondatuning“

Komandą atstovauja trys nariai, vairuojantys „Honda“ markės automobilius: P.Natalevičius, P.Sasnauskas bei I.Katinas.

Komanda buvo pavadinta vieno iš jos narių, I.Katino valdomų dirbtuvių vardu „Hondatuning“. Kaip tik čia jie visi susipažino bei ruošė automobilius varžyboms. Komandos tikslas – bendradarbiauti, kartu spręsti kilusias problemas ir veikiant kryptingai, siekti aukštesnių rezultatų. Beje, paskutiniame etape komandą papildys naujas narys – M.Baranauskas, važiuosiantis su BMW markės automobiliu.

Andriaus Lauciaus nuotr./Pranas Sasnauskas, Honda Civic
Andriaus Lauciaus nuotr./Pranas Sasnauskas, „Honda Civic“

„AD EVO Performance“

Komandą atstovauja: V.Bilinskas, A.Keblys, P.Keparutis.

„EVO Performance” – tai komanda, jau ne pirmus metus dalyvaujanti automobilių sporte bei užimanti prizines vietas. Šiemet ją remia puikaus produkto „AD” atstovas „AD Baltic”, todėl komandos pavadinimas pasikeitė į „AD EVO performance”. Liepos mėnesį komanda grįžo iš Palangos su antros vietos klasėje laimėjimu „Omnitel 1000 km“ lenktynėse bei V.Bilinsko iškovota trečia vieta „Fast Lap“ finale.

Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Vytas Bilinskas, Mitsubishi Lancer Evo VIII
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Vytas Bilinskas, „Mitsubishi Lancer Evo VIII“

„PD Racing“

Komandą atstovauja: P.Gulbinovičius, D.Jarušaitis, K.Skyrelis.

„PD Racing“ komanda buvo įkurta vieno iš jos nario Pavelo Gulbinovičiaus 2009 m. Pagrindinė veikla yra  automobilių ruošimas sportui bei dalyvavimas jame. Šiemet komanda debiutavo ir „Omnitel 1000 km“ lenktynėse.

„Xtra Racing“

Komandą atstovauja: P.Insoda, A.Firantas.

„Xtra Racing“ komanda ne tik aktyviai dalyvauja Lietuvos ir Baltijos šalių autosporto čempionatuose, bet yra ir viena didžiausių automobilių sportui skirtų prekių pardavėjų Lietuvoje. Ši komanda padeda ruošti sportinius automobilius, konsultuoja sportininkus ir mechanikus naujų technologijų ir galimybių klausimais, pateikia sprendimus, kaip pasiekti maksimalių rezultatų automobilių sporte.

Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Andrius Firantas, Honda S2000
Tomo Petrovskio/Tomasfoto.lt nuotr./Andrius Firantas, „Honda S2000“

„Inter Cars“

Komandą atstovauja broliai Kornelijus ir Viktoras Gurčinai.

Komanda pavadinta pagrindinio rėmėjo, automobilių atsarginių dalių parduotuvių tinklo „Inter Cars“ vardu. Broliai džiaugiasi ir dėkoja Klaipėdos regiono padaliniui, kuris jais patikėjo ir suteikė galimybę šį sezoną sportuoti. Viktoras ir Kornelijus nepraleidžia nei vieno „Fast Lap“ etapo, taip pat dalyvauja „Vakarų slalomo“ pirmenybėse.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Kornelijus Gurčinas, Honda CRX
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Kornelijus Gurčinas, „Honda CRX“

„Aves Racing“

Komandai atstovauja: I.Paukštys

Važiuojantis su „Nissan 200SX“ automobiliu, I.Paukštys yra pasiekęs neblogų rezultatų tiek „Fast Lap“, tiek anksčiau organizuotame „Driftingo Čempionate“. Komandos pavadinimas kilo nuo I.Paukščio autoserviso vardo „Auto aves“.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Izidorius Paukatys, Nissan 200SX S14A
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Izidorius Paukštys, „Nissan 200SX S14A“

„MSauto“

Komandą atstovauja: M.Sulchanov, K.Grugaliūnas.

Komanda buvo pavadinta jos nario Maksimo būsimo autoserviso vardu. Autoservisą atidarė, tačiau visai kitokiu pavadinimu. Todėl kitą sezoną komanda persikrikštys „Klevo“ vardu ir bus orientuota į vairavimo įgūdžių lavinimą ir tik po to į rezultatų siekimą.

„E85“

Komandos atstovas M.Vaitiekaitis: „Susigalvojau šią kombinaciją Palangos etapui. Kodėl E85? Nes automobilis varomas etanoliu, ir tiek.“

„Msport“

Komandos atstovas K.Doleba.

Tai oficialiai įregistruota, ne pelno siekianti lenktynių komanda iš Klaipėdos, įkurta 2010 m. pabaigoje. Tikslas: skatinti automobilių sportą (ypatingai Klaipėdos krašte), ruošti ir tobulinti techniką, lavinti meistriškumą, padėti jaunimui įsisavinti automobilių sporto virtuvę, pažengusiems realizuoti savo idėjas, dalintis techninėmis idėjomis ir padėti vienas kitam įvairiausiais klausimais. K.Doleba yra 2008 m. BaTCC  Super 1600 klasės čempionas.

„JDMart“

Komandą atstovauja: T.Lučkaitis.

„JDMart“ – Lietuvos autosporto komanda, kurios vadovas – Romas Tamulevičius. Jos vairuotojai – Tadas Lučkaitis, Ramūnas Brūzga ir Mindaugas Girčius dalyvauja „driftingo“, „Fast Lap“ bei kitose žiedinėse lenktynėse.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tadas Lučkaitis, Nissan 240SX
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tadas Lučkaitis, „Nissan 240SX“

„ASK Slikas“

Komandą atstovauja: D.Sakalauskas.

„ASK Slikas“ – tai ralio komanda, daugelį metų lenktyniaujanti ralyje bet nevengianti dalyvavimo ir kitokiose sporto šakose, kaip biliardo ar Lietuvos ledo ritulio čempionatuose. Yra tekę dalyvauti „Omnitel 1000 km“ bei „Mini žiedo“ lenktynėse.

„NP Team“

Komandą atstovauja: J.Bridžius.

„NP Team“ – tai trijų draugų kompanija, besidominti autosportu, automobilių konstravimu bei lenktyniavimu. Su žiedui ruoštu automobiliu „Honda Civic“ dalyvauja „Fast Lap“ varžybose, o su BMW 3 – „D1Sport driftingo čempionate“. Komanda taip pat organizuoja „drifto“ treniruotes trečiadieniais „Nemuno Žiede“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius