„Autoplius.lt Fast Lap“: virtualių lenktynių čempionų debiutas latviškame lietuje

Joninių savaitgalį benzingalvių delegacija iškeliavo į Latvijos sostinę Rygą, kurioje įvyko antrasis „Autoplius.lt Fast Lap“ etapas. Bikerniekų trasoje penktadienį ir šeštadienį riaumojo greičiausių Lietuvių ir Latvių žiedinių lenktynių ekspertų automobiliai, tarp jų – ir du debiutantai, rašoma pranešime.
„Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse pirmą kartą šią trasą išbandė ir du Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionai.
„Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse pirmą kartą šią trasą išbandė ir du Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionai. / Luko Žentalio nuotr.

Pasitiko lietus

Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionato „Neste Dream 2 Drive“ nugalėtojai Martynas Sidunovas ir Domantas Ladauskas kol kas Bikerniekų trasoje lankėsi tik už lenktynių simuliatoriaus vairo. Tiesa simuliatoriuje dar negalima imituoti vieno svarbaus elemento – lietaus. Būtent su šia gamtos stichija Latvijoje teko susidurti jauniesiems lenktynininkams.

Jau antrą sezoną su komanda kartu dirba ir legendinis autosporto treneris Jonas Dereškevičius, kuris dirba ne tik su Martynu bei Domantu, bet ir su visa „Neste Dream 2 Drive by Tauras Racing“ komanda. J.Dereškevičiaus pamokų ir patarimų ypač reikėjo sportininkams, kurių debiutas naujoje trasoje buvo lyjant lietui, tačiau M.Sidunovas ir D.Ladauskas su šlapia Bikerniekų trasa susitvarkė puikiai.

Kiekvienas kilometras – aukso vertės

Tai jau antroji lenktynių trasa, kurią išbandė šių metų Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionas Domantas Ladauskas. Laimėjus antrąjį čempionato sezoną D.Ladausko gyvenimas pasikeitė iš esmės ir dabar jis gyvena tikro lenktynininko gyvenimą. Savo sąskaitoje Domantas jau turi išbandytas dvi pabaltijo trasas – Nemuno Žiedą Kaune ir Bikernieki Rygoje.

„Labai laukiau kelionės į Rygą. Ši trasa labai įdomi, nors nėra tokio ryškaus elevacijos skirtumo kaip Kaune, tačiau čia pilna tikrai techniškų posūkių. Trasa priverčia susikaupti jau nuo pirmo posūkio, kai pamačiau kokiu greičiu ten atvažiuoja kolegos – negalėjau tuo patikėti, tačiau pabandęs pats net nustebau pamatęs savo spidometro duomenis. Valdyti sportinį automobilį yra išskirtinis jausmas, o prie mūsų automobilio jau priprantu ir jaučiuosi gerai. Norėčiau labai padėkoti visai mūsų komandai, matau kaip visi vyrukai stengiasi dėl rezultato, tai įpareigoja ir mane siekti aukščiausio rezultato“, – po savaitgalio Rygoje teigė Domantas Ladauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius