-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ferrari“ komandai – 100 tūkst. JAV dolerių bauda (video)

„Formulės-1“ komandai „Ferrari“ už sportinio reglamento pažeidimus sekmadienį Vokietijoje vykusiose lenktynėse teks pakloti 100 tūkst. JAV dolerių. FIA sprendimu galutiniai šio etapo rezultatai nebus peržiūrėti, praneša AFP.
„Ferrari“ komandai skirta bauda už komandinės taktikos taikymą
„Ferrari“ komandai skirta bauda už komandinės taktikos taikymą. / „Scanpix“ nuotr.

Paskelbus startą kvalifikacijos nugalėtoją „Red Bull“ lenktynininką Sebastianą Vettelį aplenkė ir į priekį išsiveržė „Ferrari“ komandos pilotai Felipe Massa bei Fernando Alonso. Likus važiuoti 18 ratų iki finišo komandos atstovas per raciją aiškiai artikuliuodamas brazilui pasakė, kad F.Alonso važiuoja greičiau, ir liepė patikslinti, ar suprato pranešimą. Paskui F.Massa užleido ispaną į priekį.

Galiausiai lenktynes laimėjo F.Alonso, o daugiau nei 4 sek. atsilikęs F.Massa finišo liniją kirto antras. Lenktynių teisėjai pasikvietė „Ferrari“ vadovus, kad išklausytų jų paaiškinimus. Raudonieji buvo kaltinami 39,1 reglamento straipsnio pažeidimu. Pagal jį per lenktynes draudžiama taikyti komandinę taktiką. Incidentas Vokietijoje dar kartą bus svarstomas atskirame FIA posėdyje.

„Ferrari“ komandos vadovas Stefano Domenicali atmetė visus kaltinimus. Jo žodžiais, lenktynininkui paprasčiausiai buvo perduota informacija, o F.Massa pats priėmė sprendimą leisti F.Alonso jį aplenkti. Tai patvirtino ir brazilas. F.Alonso teigė negavęs jokių komandos nurodymų ir nustebo, kad F.Massa jį praleido.

Po pergalės Vokietijos „Grand Prix“ F.Alonso bendrojoje įskaitoje priartėjo prie „Red Bull“ komandos pilotų S.Vettelio ir Marko Webberio (136 taškai), kurie dalijasi 3–4 vietas. Pasaulio čempionate pirmauja „McLaren“ pilotas Lewisas Hamiltonas (157), jam ant kulnų lipa komandos draugas Jensonas Buttonas (143).

VIDEO: F1 25/07/2010 Formula One Ferrari Fernando Alonso

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius