Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FIA Motorsport Games 2022“ triumfavo Italija, lietuviai liko be medalių

Prancūzijoje baigėsi savaitę trukusios „FIA Motorsport Games“ žaidynės, vadinamos automobilių sporto olimpiada. Jose startavo ir mūsų šalies rinktinė, tačiau nė vienos disciplinos atstovams nepavyko iškovoti medalių. Arčiausiai podiumo buvo „drifteris“ Benediktas Čirba.
„FIA Motorsport Games“ penktoji diena
„FIA Motorsport Games“ penktoji diena / 808fotografija nuotr.

Ankstyvą sekmadienio rytą paskutinius kvalifikacinius važiavimus baigė kartingų atstovai. Pirmasis finalus pradėjo Markas Šilkūnas, kuris po kvalifikacijų finale startavo iš 14 pozicijos. „Karting JR“ finale kovėsi 32 varžovai, o po įnirtingos kovos Markui pavyko iškovoti 14 vietą tarp stipriausių pasaulyje jo kategorijos dalyvių.

„Karting SR“ disciplinoje dar permainingiau sekėsi Adrijui Rimkevičiui. Kvalifikaciniuose važiavimuose teisėjui parodžius neteisingą vėliavą trasoje vaikinas buvo vos 21 pozicijoje, tačiau tai dar labiau motyvavo Adrijų ir jau kitą dieną per kvalifikacijas jis sparčiai kilo pozicijomis ir iki finalinio važiavimo atkovojo 12 vietų.

VIDEO: FIA Motorsport Games. GT

Adrijus finalą pradėjo iš 9 pozicijos. Vaikino konkurentai jau pirmajame rate pradėjo kristi dėl skaudžių susidūrimų, tačiau lietuvio tai neišmušė iš vėžių – jis dar labiau pasigerino savo pozicijas ir finale finišavo šeštas.

Sekmadienio popietę prasidėjo ir paskutinės šių olimpinių žaidynių varžybos. „GT Sprint“ disciplinoje startavo Julius Adomavičius. Valandą laiko vaikinas stengėsi pavyti varžovus, nuolat mynė jiems ant kulnų, tačiau konkurentai buvo pranašesni ir verta paminėti turintys įspūdingų laimėjimų. Julius „GT Sprint“ disciplinoje liko 12 vietoje, tačiau sukaupė dar daugiau patirties bei kilometrų trasoje.

VIDEO: FIA Motorsport Games. Slalomas

Lietuvių rezultatai automobilių sporto olimpiadoje:

  • 5 vieta – Bendiktas Čirba (Driftas)
  • 6 vieta – Adrijus Rimkevičius (Karting SR)
  • 8 vieta – Jonas Gelžinis ir Eimantas Navikauskas (GT)
  • 12 vieta – Evelina Drilingienė ir Vytis Pauliukonis (Slalomas)
  • 12 vieta – Julius Adomavičius (GT Sprint)
  • 14 vieta – Markas Šilkūnas (Karting JR)
  • Pusfinalyje 12 vieta – Tauras Gudinavičius (Esportas)
VIDEO: FIA Motorsport Games. Kartingai

Nugalėtojais tapo Italai

„FIA Motorsport Games“ nugalėtojais tapo Italai, iškovoję tris aukso ir vieną sidabro medalį. Antroje vietoje su trimis aukso medaliais įsitvirtino Prancūzijos rinktinė. Trečioje vietoje pasirodymą baigė belgai. Jų sąskaitoje – du aukso, vienas sidabro ir du bronzos medaliai. Kaimyninės Latvijos rinktinė su vienu aukso medaliu liko šeštoje vietoje.

Nors po vieną bet kurios prabos medalį iškovojo 24-ių šalių rinktinės. Iš viso „FIA Motorsport Games“ varžybose rungėsi 72-ių valstybių atstovai.

VIDEO: FIA Motorsport Games. GT Sprint

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius