Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIA patvirtino F-1 kvalifikacijos pakeitimus

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) palaimino kvalifikacinių važiavimų pakeitimus, kurie įsigalios jau šį savaitgalį.
F-1 Belgijos lenktynių kvalifikacija
F-1 Belgijos lenktynių kvalifikacija / „Scanpix“ nuotr.

F-1 komandų vadovai Bahreine vykusių F-1 bandymų metu susitiko su federacijos atstovais tam, kad aptartų, kaip būtų galima pagyvinti kvalifikacinius važiavimus, ypač paskutinę jų dalį.

Įvairiais pasiūlymais buvo siekiama išspręsti problemą, kuomet trečioje kvalifikacijos dalyje kai kurie sportininkai nuspręsdavo taupyti padangas ir neišvažiuoti į trasą.

„Scanpix“ nuotr./F-1 Belgijos lenktynių kvalifikacija
„Scanpix“ nuotr./F-1 Belgijos lenktynių kvalifikacija

FIA patvirtino pasiūlytus pakeitimus, kurie įsigalios jau šį savaitgalį. Taigi, šeštadienį vyksiančios kvalifikacijos metu, kiekvienas sportininkas, patekęs į paskutinę važiavimų dalį, gaus po papildomą padangų komplektą. Pastarasis pasibaigus važiavimams turės būti gražintas „Pirelli“ atstovams.

Taip pat buvo nuspręsta sutrumpti pirmąją kvalifikacijos dalį nuo 20 iki 18 minučių, o paskutinę, trečiąją, prailginti – nuo 10 iki 12 minučių. Tai turėtų suteikti sportininkams galimybę įveikti vieną papildomą įskaitinį ratą.

„Scanpix“ nuotr./F-1 Barselonos lenktynių kvalifikacija
„Scanpix“ nuotr./F-1 Barselonos lenktynių kvalifikacija

Nuo šiol visi pilotai, patekę į Q3, lenktynes pradės su tomis padangomis, su kuriomis užfiksavo geriausią rezultatą antroje važiavimų dalyje. Anksčiau sportininkai startuodavo su tomis padangomis, su kuriomis važiuodavo trečioje kvalifikacijos dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius