-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIA sezoną baigė Pasaulio čempionų pagerbimu: apdovanojimą gavo vienintelis lietuvis

Šiais metais oficialiai automobilių sporto sezoną Tarptautinė Automobilių Sporto Federacija (FIA) uždarė Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. Luvre visą savaitę vyko įvairūs renginiai – pradedant asamblėjomis ir įvairių sporto šakų komisijų susirinkimais ir baigiant didžiąja švente – visų oficialių automobilių sporto šakų Pasaulio ir Europos čempionatų apdovanojimais, rašoma pranešime.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Komandos nuotr.

Pernai šiame renginyje savo Europos čempiono apdovanojimą atsiėmė Rokas Baciuška. Šiemet „FIA Gala Awards“ ceremonija ir vėl neapsiėjo be lietuvių – net dvi taures atsiėmė keturiolikmetis kartingo lenktynininkas Kajus Šikšnelis.

Kajaus karjeroje tai buvo pats sėkmingiausias sezonas. Jis „OK Junior“ Pasaulio kartingo čempionate, vykusiame Suomijoje, laimėjo trečią vietą. Iki šiol nei vienas lietuvis istorijoje nėra laimėjęs prizinės vietos jokiame automobilių sporto Pasaulio čempionate. Beje, Pasaulio kartingo čempionate ant podiumo nėra lipęs nei vienas Baltijos šalių lenktynininkas.

Be to, Kajus šiais metais laimėjo ir dar vieną prestižinį turnyrą – „FIA Karting Academy Trophy“. Tai turnyras, kuriame visi sportininkai lenktyniauja su identiška technika, todėl čia rezultatą lemia ne komanda, o lenktynininko sugebėjimai.

„Šių metų sezonas buvo geriausias mano gyvenime, bet kartu ir vienas sudėtingiausių. Per metus teko atlaikyti trisdešimt tris varžybas. Turint omenyje, kad savaitgalių per metus yra tik 52, galite įsivaizduoti, kaip tai sudėtinga. Tačiau aš laimingas, nes sunkius metus atperka tokios akimirkos kaip ši,“ – atsiėmęs net dvi taures iš Pasaulio Kartingo Federacijos (CIK-FIA) prezidento, buvusio „Formulės-1“ lenktynininko Felipe Massa rankų sakė Kajus Šikšnelis.

Kitais metais Kajus lenktyniaus galingesnėje OK klasėje, todėl jam teks susikauti su kur kas labiau patyrusiais sportininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius