-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Filmui „Senna“ – dar du prestižiniai apdovanojimai

Juosta apie triskart „Formulės-1“ pasaulio čempioną Ayrtoną Senną toliau skina apdovanojimus – „Senna“ gavo Britų kino ir televizijos akademijos prizus (BAFTA) už geriausia montažą ir geriausią dokumentinį filmą.
Ayrtonas Senna 1991 metų čempionate
Ayrtonas Senna 1991 metų čempionate / Komandos nuotr.

„Net jei nieko nežinote apie F-1 lenktynes ir net nesidomite automobilių sportu, „Senna“ bus vienas geriausių jūsų kada nors matytų dokumentinių filmų“, – taip kūrinį ceremonijos Londone metu įvertino jos vedėjas Stephenas Fry.

„Senna“ buvo nominuotas ir geriausio britų filmo nominacijoje, tačiau joje nusileido juostai „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ (angl. „Tinker Tailor Soldier Spy“).

Dokumentinis filmas apie triskart F-1 čempioną anksčiau buvo įvertintas ir garsiajame „Sundance“ festivalyje, kur auditorija jį pripažino geriausiu užsienio dokumentiniu filmu.

„Kartais dokumentinis filmas netikėtai tave sugriebia už gerklės, atimdamas galimybę įkvėpti. Tokia šios asmenybės ir šio filmo galia“, – taip „Senna“ yra įvertinęs „Los Angeles Times“ apžvalgininkas Kennethas Turanas.

Jau šį lapkritį turėtų pasirodyti dar viena juosta apie „Formulės-1“ lenktynes – vaidybinis filmas „Rush“, režisuojamas Rono Howardo. Jame bus pasakojama apie 1976 m. čempionate vykusią kovą tarp Niki Laudos ir Jameso Hunto. Pagrindinius vaidmenis atliks Danielis Bruhlas ir Chrisas Hemsworthas, kartu bus matomi ir Russelas Crow bei Olivia Wilde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius