-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Force India“ nedalyvaus pirmuose F-1 bandymuose

„Force India“ komanda nusprendė visiškai nedalyvauti pirmuose šių metų F-1 bandymuose, kurie Jereze (Ispanija) prasidės šį savaitgalį.
„Force India“ bolidas
„Force India“ bolidas / „Scanpix“ nuotr.

Anksčiau buvo skelbta, kad pirmuose bandymuose minėtoji ekipa naudos praėjusių metų bolidą, taip leisdama sau daugiau padirbėti ruošiant 2015 m. automobilį. Tačiau likus kelioms dienoms iki bandymų Jereze, komanda paskelbė, kad nedalyvaus juose visai.

Nusprendėme Jereze nenaudoti 2014 m. bolido.

„Nusprendėme Jereze nenaudoti 2014 m. bolido. Iš to mes mažai ko išmoktume, tad visas dėmesys dabar skirtas pasiruošimui bandymams, kurie vyks Barselonoje“, – teigiama komandos pranešime spaudai.

Kokia yra tikroji priežastis, dėl kurios ekipa nusprendė nedalyvauti pirmuose bandymuose, nėra žinoma. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad toks sprendimas yra susijęs su itin prasta komandos finansine padėtimi.

Kad ekipos savininko Vijay Mallya verslas išgyvena ne pačius geriausius laikus yra žinoma jau seniai. Tuo tarpu Subrata Roy‘us, kuriam priklauso dalis „Force India“ komandos, šiuo metu sėdi kalėjime.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad minėtoji ekipa yra arti žlugimo ribos ir šiuo metu įvardinama kaip nemoki. Spėjama, jog komanda negali dalyvauti bandymuose, nes nėra sumokėjusi pinigų svarbių komponentų tiekėjams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas di Resta, „Force India“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas di Resta, „Force India“

„Jei niekas nepasikeis į gerąją pusę per artimiausias keturias savaites, komanda gali praleisti net pirmas dvi sezono lenktynes Australijoje ir Malaizijoje. Ekipa yra parduodama“, – teigia „Sport Bild“ apžvalgininkas Ralfas Bachas.

„Renault“ domisi jos įsigijimu. Gamintojas nori labiau atsiriboti nuo „Red Bull“ ir vėl čempionate vaidinti rimtesnį vaidmenį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius