-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Force India“ reikalauja F-1 valdžios reformų

„Force India“ atstovai pareiškė, jog nenuleis rankų ir sieks F-1 valdžios reformų, kadangi dabartinė jos struktūra yra tiesiog nepriimtina.
Nico Hulkenbergas
Nico Hulkenbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Minėtoji ekipa bei dar kelios komandos liko nepatenkintos Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) sprendimu nuo kitų metų neįvesti F-1 biudžeto lubų. Grupė komandų taip pat išreiškė nepasitenkinimą Strategijos grupės įtaka pačiam sportui.

Minėtąją Strategijos grupę sudaro 6 F-1 ekipų atstovai, 6 FIA atstovai bei komercijos teisių valdytojas.

„Force India“ ekipos vadovo pavaduotojo Bobo Fernley‘aus teigimu, tai, jog buvo atsisakyta planų įvesti biudžetų lubas tik parodė, kad Strategijos grupė savo darbą atlieka prastai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nico Hulkenbergas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nico Hulkenbergas

„Manau, kad tai parodo šios sistemos trapumą. Strategijos grupė bei jos veiksmai yra visiškai nepriimtini ir mes niekada nepakeisime savo nuomonės šiuo klausimu. Kaip galima praturtinti šešias pačias stipriausias komandas, atimti tam tikras teises iš kitų šešių ekipų ir tikėtis, kad visi bus laimingi? Mes šioje situacijoje neketiname trauktis. Reikšdami kritiką stengiamės būti konservatyvūs. Turime laikytis savo nuomonės“, – sakė „Force India“ specialistas B.Fernley‘us.

FIA turi savo nuomonę

FIA prezidento Jeano Todto teigimu, mažosios komandos neturi teisės skųstis F-1 valdžios struktūra. Prancūzas supranta kodėl pastarosios ekipos yra nepatenkintos, tačiau priduria, kad visos komandos su valdžios struktūra buvo supažindintos dar prieš pasirašant naują Konkordo sutartį.

„Scanpix“ nuotr./FIA prezidentas Jeanas Todtas
„Scanpix“ nuotr./FIA prezidentas Jeanas Todtas

„Komandos, kurios nepriklauso Strategijos grupei yra nepatenkintos ir aš jas suprantu. Tačiau jos pasirašė Konkordo sutartį žinodamos, kad taip bus. Tikrai nebuvo taip, jog kažkas ėmė ir pasakė, kad pasirašykime sutartį dabar, o apie valdžią pakalbėsime vėliau“, – kalbėjo FIA prezidentas J.Todtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius