Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 28 /16:58

„Formulė 1“ ilgiausioje trasoje: L.Hamiltonas pasitraukė pirmajame rate, M.Verstappenas – ant sparnų

Šį kartą Belgijos GP starto rikiuotė – labai netradicinė. Nors Maxas Verstappenas laimėjo kvalifikaciją, iš pirmos pozicijos startavo C.Sainzas (Ferrari). Nes net 7 sportininkams dėl jėgainės keitimo skirtos starto pozicijų baudos. Vis dėlto viskas apsivertė jau pirmuosiuose ratuose.
Lewiso Hamiltono avarija Spa trasoje, pirmajame rate
Lewiso Hamiltono avarija Spa trasoje, pirmajame rate / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

TAIP PAT SKAITYKITE: „Formulės 1“ atostogos baigėsi: kvalifikaciją Spa laimėjo M.Verstappenas, bet startuos tik keturioliktas

Finišas. Trečioji iš eilės, devintoji šį sezoną ir 29-oji Maxo Verstappeno pergalė. S.Perezas – antras. Akivaizdu, kad „Red Bull“ yra akivaizdūs lydriai. C.Sainzas išsaugo trečią vietą. Greičiausias ratas lieka Maxui. Taigi puikus „bulių“ rezultatas. akivaizdu, kad „Ferrari“ šiuo metu nelabai turi galimybių pasipriešinti kovoje dėl nugalėtojo titulo. Ypač turint omeny akivazdžias strategines „Ferrari“ klaidas (apie jas – žemiau). Italai gali džiaugtis tik L.Hamiltono avarija, tad šiek tiek atitrūko nuo „sidabrinių strėlių“.

Svarbiausių akimirkų vaizdo įrašas

Apie pajėgumą daug pasakanti detalė: M.Verstappenas ir Ch.Leclercas startavo greta. Tačiau finiše juos skyrė vos ne minutė.

43/44. Ch.Leclercas stoja padangų keisti minkštomis. Nori laimėti papildomą tašką už greičiausią ratą? Bet gerokai per vėlai nuspręsta žengti tokį žingsnį.

33/44. Maxas Verstappenas nuvažiuoja greičiausią ratą. G.Russelas vejasi C.Sainzą (P3), tad podiumo klausimas dar atviras. Be to, Carlosas čempionate keliais taškais lenkia George'ą. Tad dvikova principinė.

31/44. Maxas Verstappenas antrą kartą keičia padangas ir vis tiek grįžta į pirmąją vietą.

26/44. Ferrari kviečia C.Sainzą ir Ch. Leclercą ir pirmajam uždeda kietas baltas padangas. Irgi keistas sprendimas, nes niekam kietosios nelimpa.

Antrą kartą stoja ir S.Perezas. Grįžta į P3.

20/44. „Ferrari“ stovykloje – keistos kalbos. Komanda klausia Charleso, kokių padangų jis norėtų? O tai kur komandos strategija?

Tuo metu C.Sainzą lenkia ir S.Perezas. Priekyje – abu „Red Bull“. Lyderių rikiuotė: Verstappenas, Perezas, Sainzas, Russelas, Leclercas.

18/44. M.Verstappenas pasiveja ir gana lengvai lenkia C.Sainzą. Jis tampa lyderiu.

17/44. Ch.Leclerco greitis sumažėjo. Galimai dėl nedidelio kontakto nukentėjo priekinė dešinė padanga. Jis jau smuktelėjęs į P5.

16/44. M.Verstappenas keičia padangas ir bandys vėl vytis pirmaujantį C.Sainzą.

15/44. S.Perezą „Red Bull“ gana anksti kviečia keisti padangų. Po jo grįžimo lyderiai išsidėstę domino principu: Verstappenas, Sainzas, Perezas, Leclercas.

14/44. G.Russelas stoja keisti padangų. Žinoma, geltonomis, nes raudonoms tokia trasa per agresyvi.

12/44. Lyderiavęs C.Sainzas neria į boksus, raudonas padangas keičia geltonomis. Grįžta į P6 paskui D.Ricciardo. O M.Verstappenas aplenkia komandos draugą S.Perezą.

8/44. Maxas lenkia ir G.Russelą. Iš P14 jis jau pakilo iki P3. Įspūdinga.

Lenktynių lyderio C.Sainzo padangos smarkiai granuliuojasi. Taigi intriga – priešakyje.

5/44. M.Verstappenas jau P6, aplenkęs D.Ricciardo.

4/44. P9 važiavęs Ch.Leclercas netikėtai stoja keisti padangų, nes vienas ratas, regis, buvo pažeistas. Raudonas keičia geltonomis. Vis dėlto paaiškėja, kad kažkas buvo įstrigę aušinimo sistemoje.

2/44. N.Latifi padarė klaidą, jį apvažiuodamas V.Bottas užstrigo skaldoje. Jam lenktynės baigtos, o N.Latifis nuvažiavo.

1/44. L.Hamiltonui lenktynės baigtos. Bolidas stovi šalia trasos ir rūksta. Po susidūrimo su F.Alonso, pažeistas Lewiso bolido šonas. Iš esmės L.Hamiltonas bandė uždaryti trajektoriją nemotyvuotai.

Startas. S.Perezas iškart smunka iš antros į penktą. Bet netrukus lenkia G.Russelą ir kitus kovojančius konkurentus ir susigrąžina P2. E.Oconas, deja, startuoja iš boksų.

Nuo 13 iki 20 vietų startuojantys pilotai tokias vietas gavo dėl nuobaudų. Šeštadienį labiausiai nustebino Alexas Albonas (Williams), pademonstravęs P5 rezultatą.

Tokios situacijos jau seniai nebuvo. Kaip ir sauso savaitgalio Belgijoje. Ar dar prisimenate pernykštę Spa trasą?

Šiemet Belgijoje nėra ne tik lietaus – padaugėjo saugumo. Prie Eau Rouge posūkio išdygusi nauja trasa, tačiau sumažėjo vienu nedideliu posūkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius