Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė-1“ lenktynės: L.Hamiltonas „uždominavo“, M.Verstappenas – geriausias dienos vairuotojas

Šeštadienį vykusi kvalifikacija buvo įtempta. Nors sportininkai avarijų nepatyrė, „Red Bull“ komandos abu bolidai po pirmo važiavimo iš kvalifikacijos pasitraukė dėl gautų baudos taškų, todėl lenktynių metu startavo iš galinių pozicijų. Sekmadienio lenktynės taip pat buvo įtemptos – kvalifikacijos metu Valteris Bottas išplėšė „pole“ poziciją iš Lewiso Hamiltono rankų, tad lenktynių metu britas užsibrėžė tikslą – lyderio poziciją susigrąžinti.
Maxas Verstappenas švenčia pergalę
Maxas Verstappenas / „Scanpix“ nuotr.

Kitų „Formulė-1“ Japonijoje vyksiančių lenktynių naujienas tiesiogiai per 15min/Gazas sekite jau kitą savaitgalį – spalio 6–7 dienomis.

Pasibaigus Rusijos GP L.Hamiltonas dar labiau padidino savo pranašumą prieš Sebastianą Vettelį, kuris dabar nuo lyderio atsilieka 50 taškų. Nors lyginant su Singapūre vykusiomis lenktynėmis, šiose rimtų avarijų išvengti pavyko, tačiau įtampos tikrai netrūko.

„Mercedes“ džiaugiasi pergale.

Kaip ir žadėjo, tikrą pirtį lenktynėse užkūrė šiandien 21 gimtadienį švenčiantis Maxas Verstappenas. Startavęs 19 pozicijoje finišo liniją jis kirto penktas ir buvo pripažintas geriausiu šiandienos vairuotoju.

Išties įtemptos lenktynės. Finalinė rezultatų lentelė:

53/53 Įtempta kova tarp L.Hamiltono ir V.Botto, pastarasis atrodo nelabai patenkintas. Paskutinės sekundės ir L.Hamiltonas kerta finišo liniją išplėšdamas pergalę.

52/53 L.Hamiltonas užtikrintai važiuoja pirmas. Antras V.Bottas.

51/53 Savo asmeninį laiką pagerina ir V.Bottas – 1 min. 36.688 sek.

50/53 L.Hamiltonas įvažiuoja greičiausią asmeninį laiką – 1 min. 36.403 sek. V.Bottas nuo jo atsilieka 2,5 sek.

49/53 M.Verstappenas įnirtingai kovoja su K.Raikkonenu dėl 5 pozicijos, tačiau Maxui važiavimą apsunkina „ultrasoft“ padangos.

46/53 Komandos vadovas įspėjo K.Raikkoneną, kad M.Verstappenas greit atsidurs už jo, o Kimi padangos yra 27 ratų senumo, todėl jis turi stengtis važiuoti kuo atsargiau.

44/53 L.Hamiltonas išsiveržia į priekį už savęs palikdamas Bottą ir Vettelį.

43/53 Maxas Verstappenas pagaliau grįžta į pitus. Sumontuojamos „ultrasoft“ padangos.

42/53 Lewisas Hamiltonas priartėjo prie Maxo Verstappeno, tačiau Maxas užtikrintai parodė, kas yra lyderis posūkyje užtvėrė Lewisui kelią.

41/53 Maxas Verstappenas sulėtėja, o tai Sebastianui Vettelui leidžia priartėti. Tik kada olandas važiuos į pitus?

40/53 Danielis Ricciardo grįžta į pitus pasikeisti padangas ir bolido „nosį“. Australas skundėsi, kad priekiniame aptake yra susikaupę nešvarumų.

37/53 Carlosas Sainzas važiuoja į pitus. Jis yra pirmasis lenktynininkas, kuris startavo su minkštomis padangomis ir tik dabar grįžo į pitus. Puikiai padangas išnaudoja ir lenktynių lyderis Maxas Verstappenas.

Nico Hulkenbergą kviečia į pitus. „Renault“ inžinieriai „soft“ padangas keičia į „ultrasoft“. Tuo naudojasi „Force India“ lenktynininkai ir apsikeičia.

35/53 „Force India Mercedes“ lenktynininkas Estebanas Oconas pranešė, kad keisis tuomet, kai Nico Hulkenbergas bus pituose.

34/53 Komanda informavo Sergio Perezą, kad lenktynių pabaigoje komanda keisis pozicijomis.

30/53 Charles'is Leclerc'as aplenkė Keviną Magnusseną ir pakilo į 7 poziciją.

28/53 Verstappenas, Ricciardo, Hulkenbergas ir Sainzas – lenktynininkai startavę su minkštomis padangomis ir dabar yra vieninteliai, kurie vis dar nebuvo grįžę į pitus.

25/53 Valtteri Bottas praleidžia Lewisą Hamiltoną. Dabar L.Hamiltonas antras ir pasiruošęs atakuoti M.Verstappeną. Ar jam pavyks?

22/53 Maxas Verstappenas vis dar nebuvo pituose, tačiau jis jau išvažiavo su patvaresnėmis minkštomis padangomis.

20/53 Maxas jau parodė, kad yra rimtai nusiteikęs.

18/53 Kimi Raikkonenas važiuoja į pitus, o tai reiškia, kad iš 19 pozicijos startavęs Maxas Verstappenas kyla į lyderio poziciją.

16/53 L.Hamiltonas atsikovojo poziciją ir aplenkė S.Vettelį.

15/53 Sebastianas Vettelis aplenkė L.Hamiltoną. Po penkiolikos ratų pirmauja Kimi Raikkonenas, antras Maxas Verstappenas, trečias – Valtteri Bottas.

12/53 V.Bottas taip pat grįžta į pitus pasikeisti padangų. „Hypersoft“ keičiamos į „soft“.

10/53 Lyderiai nesikeičia:

9/53 Romainas Grosjeanas stoja pituose keistis padangų. „Hypersoft“ padangos keičiamos į minkštas. M.Verstappenas kyla į 5 poziciją.

5/53 Abu „Toro Rosso“ komandos lenktynininkai pasitraukia. Abu komandos automobiliai susidūrė su stabdžių problemomis.

4/53 Brendono Hartley grįžta į pitus. Lenktynininkas teigė, kad jam šiandien nebereikia „ultrasoft“ padangų, tad keičia į „soft“. Kitas „Toro Rosso“ lenktynininkas Pierre'as Gasly apsisuko, tačiau rimtų gedimų nepatyrė.

1/53 Maxas Verstappenas nusiteikęs išties rimtai – jau pirmame rate iš 19 pozicijos jis pakilo į 13 poziciją.

„Red Bull“ ir „Renault“ važiuoja su minkštomis padangomis, „Williams“ ir „McLaran“ pasirinko „ultrasoft“ padangas. „Toro Rosso“ komanda strategiškai Pierre'as Gasly bolidui sumontavo „soft“, o Brendono Hartley bolidui „hypersoft“ padangas.

Kvalifikacijos metu „pole“ poziciją pelnė Valtteri Bottas, antrasis rikiuotėje L.Hamiltonas, trečias – Sebastianas Vettelis.

Įdomu ir tai, kad atiduoti visas savo jėgas lenktynių metu žada ir „Red Bull“ komandos lenktynininkas Maxas Verstappenas, kuris šiandien švenčia savo 21 gimtadienį. Iki šiol M.Verstappenas jau yra startavęs 75 kartus ir pelnęs 4 pergales. Iš viso ant podiumo šis lenktynininkas lipo jau 17 kartų ir 4 kartus pelnė geriausią laiką pasiekusio lenktynininko vardą. Sekmadienį Maxas startuos iš 19 pozicijos, bendroje įskaitoje Maxas – penktas.

Sekmadienį trasos temperatūra – +24 laipsniai, oro temperatūra – 23,4 laipsniai aukščiau nulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius