Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Silverstoune: 70-ečio GP lenktynėse „Mercedes“ liko be pirmosios vietos

Kas galėjo pagalvoti, kad ambicingas ir šiek tiek karštakošis „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis Didžiojoje Britanijoje startuos tik iš 11-osios pozicijos. O buvęs „Renault“ narys Nico Hulkenbergas, dabar bandantis savo vertę įrodyti „Racing Point“, užims trečiąją starto poziciją paskui „Mercedes“ greituolius Valtteri Bottą ir Lewisą Hamiltoną? Ir kad nelaimės nė vienas iš čia išvardytų...
„Formulės 1“ 70-mečio lenktynes Silverstoune laimėjo Maxas Verstappenas
„Formulės 1“ 70-mečio lenktynes Silverstoune laimėjo Maxas Verstappenas / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynių eiga

Lenktynininkams reikėjo įveikti 52 ratus, trasos ilgis 5,891 m.

Finišas. Maxas Verstappenas, starte aplenkęs Nico Hulkenbergą, o vėliau Lewisą Hamiltoną ir Valtteri Bottą, triumfuoja! Jis puikiai išnaudojo turėtą kietesnio mišinio padangų pranašumą karštomis oro sąlygomis.

„Mes pasirinkome tinkamą strategiją, spaudėme Mercedes, todėl jie turėjo stoti techninio aptarnavimo zonoje“, – neslėpė Laimės Maxas, iškovojęs 9-ąją karjeros pergalę.

Pilotų turnyrinė lentelė

Dvikova tarp Valtteri ir Lewiso tai pat buvo įdomi nuo pat lenktynių pradžios. Tačiau, kaip pripažino suomis, nepasiteisino jo strategija, nepavyko išsaugoti padangų. Galutinė rikiuotė:

50/53. Lewisas lenkia komandos draugą Valtteri, kurio padangos gerokai prastėsnės būklės. Link finišo artėja Verstappenas/Hamiltonas/Bottas.

45/53. Labai trumpas N.Hulkenbergo sustojimas pituose. Ar ne per dažnai? Vokietis renkasi minkščiausias padangas. Atakuos lyderius? Komanda patikslina, kad Nico jautė didelę vibraciją.

O L.Hamiltonas trasoje lenkia Ch.Leclercą, atima trečią vietą.

42/52. Apsilankęs pituose L.Hamiltonas grįžtą į ketvirtą poziciją virš Hulkenbergo paskui Leclercą. Lewisas labai skuba – į techninę zoną įvažiavo užblokuodamas ratus. Verstappenas pirmas, Bottas antras.

31/52. Nico Hulkenbergas stoja keisti padangų antrą kartą. Grįžta į šeštąją poziciją naujomis kieto mišinio padangomis. Tą patį manevrą atlieka Hamiltonas su Verstappenu. Tuo pasinaudojęs L.Hamiltonas važiuoja pirmas, bet kelia bangas dėl padangų.

27/52. Maxas Verstappenas demonstruoja charakterį. Pasikeitęs ratus, grįžo už nugaros V.Bottui. Bet iškart suomį atakavo ir aplenkė. Įdomu: negi „Mercedes“ liks be pirmosios vietos?

19/52. Susistumdo gale važiuojantys Nicholas Latifi ir Romainas Grosjeainas. Rikiuotės priekyje Verstappenas, Bottas. Hamiltonas. Bet Maxas Verstappenas dar nekeitė padangų, nes startavo kieto mišinio.

Kol kas vidutinio kietumo padangomis važiuoja tik Ricciardo ir Sainzas.

14/52. Abu „Mercedes“ užsuka į boksus keisti padangų kietesnėmis. V.Bottas ketvirtas, L.Hamiltonas šeštas. Bet jis netrukus lenkia Ch.Leclercą, važiuojantį prastesnėmis padangomis.

Rikiuotės gale Alexas Albonas dugnu braukdamas „kerbą“ lenkia Kimį Raikkonneną. S.Vettelis jau 11-as, pamažu kyla iš dugno.

10/52. Maxas Verstappenas nesitenkins trečiąja pozicija. Jis artėja prie Lewiso Hamiltono.

7/52. Prasideda padangų strategavimai. A.Albonas (Red Bull) stoja keisti padangų kietomis. P.Gasly (AlphaTauri) daro tą patį. O Ch.Leclercas bando iš L.Norriso atimti 7-ąją vietą.

5/52. V.Bottas skundžiasi padangomis, bet neleidžia Lewisui priartėti:

Startas. Maxas Verstappenas aplenkia Nico Hulkenbergą, o Lance'as Strolis – Danielį Ricciardą. Sebastianas Vettelis startavo nesėkmingai, trasoje paslydo, liko 20-as, bet bando atsigriebti. Beje, Vettelis tik per plauką neužkabino Sainzo.

Intrigos, orai, padangos

Oro sąlygos: trasoje tvanku. Prognozuojami du sustojimai. Lenktynininkai turėtų vengti minkštų padangų kaip maro. Maxas Verstappenas vienintelis iš dešimtuko pradės lenktynes kieto mišinio padangomis.

Beje, Nico Hulkenbergas prie „Racing Point“ vairo sėdo tik prieš savaitę, koronavirusu užsikrėtus Sergio Perezui. Todėl tokia startinė rikiuotė – netikėta daugeliui. Įdomu ir tai, kad „Racing Point“ derasi dėl sutarties su tuo pačiu S.Vetteliu, kuris kol kas neblizga.

Labai svarbus Nico Hulkenbergo startas

Nico sakė kvalifikacijos metu šiek tiek apgadinęs bolidą. Jam šios lenktynės didelis iššūkis ir todėl, kad reikia pratintis prie kitokio lenktyninio automobilio. Be to, pasak „Racing Point“ vadovo Otmaro Szafnauerio, tikėtina, kad Barselonoje (rugpjūčio 16 d.) į komandą vėl sugrįž S.Perezas.

Todėl natūralu, kad Nico savo vertę norės įrodyti ir „Racing Point“, ir „Renault“.

Startinės sekmadienio pozicijos pagal šeštadienio kvalifikaciją (be baudų):

1.Valtteri Bottas. 2.Lewisas Hamiltonas. 3.Nico Hulkenbergas. 4.Maxas Verstappenas. 5.Danielis Ricciardo. 6.Lance'as Strollas. 7.Pierre'as Gasly. 8.Charlesas Leclercas. 9.Alexanderis Albonas. 10.Lando Norrisas. 11.Estebanas Oconas. 12.Sebastianas Vettelis. 13.Carlosas Sainzas. 14.Romainas Grosjeanas. 15.George'as Russellas. 16.Daniilas Kvyatas. 17.Kevinas Magnussenas. 8.Nicholas Latifi. 19. Antonio Giovinazzi. 20. Kimi Raikkonenas.

Pritaikius baudas, rikiuotė tokia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius