Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės-1“ bosas: taisyklės nesikeis!

„Formulės-1“ bosu pravardžiuojamas šio sporto komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as atšaldė vis karščiau įsiliepsnojančias diskusijas apie galimas taisyklių permainas. Jo teigimu, komandos prisivirė košės balsuodamos už degalų papildymo uždraudimą, todėl šį sezoną turės su jomis susitaikyti.
B.Ecclestone'as sutiko, kad F1 lenktynės atkeliautų ir į Rusiją
B.Ecclestone'o teigimu, pakeisti taisykles dar šiame sezone atimtų per daug laiko ir būtų per daug sudėtinga. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Siūlymai keisti „Formulės-1“ taisykles ėmė lietis po nuviliančio ir neįdomaus pirmojo 2010 metų čempionato etapo Bahreine. Garsiausiai buvo kalbama apie privalomų dviejų sustojimų techninės priežiūros zonoje įvedimą.

Tačiau 79 metų B.Ecclestone'as atmetė galimybę, kad šio sezono metu taisyklės gali būti pakeistos. „Mes negalime pakeisti taisyklių. Tai užtruktų per ilgai ir būtų per daug sudėtinga, – Vokietijos dienraščiui „Bild Zeitung“ pareiškė „Formulės-1“ bosas. – Šių dienų „Formulė-1“ yra demokratiška. Būtų per sudėtinga priversti visas komandas balsuoti už taisyklių pokyčius. Kita vertus, pačios komandos sugalvojo ir pritarė naujosioms šio sezono taisyklėms, todėl dabar turi su jomis susitaikyti.“

Jis pridūrė, jog vienintelis neskausmingas variantas grąžinti intrigą ir įdomumą į sportą yra prastesnių savybių „Bridgestone“ padangos.

„Galbūt vertėtų uždrausti komandos naudoti kietesnės sudėties padangas. Galbūt tada, naudodami tik minkštesnės sudėties padangas, pilotai būtų priversti sustoti mažiausiai du kartus. Tačiau abejoju, ar komandos vienbalsiai pritars „Red Bull“ pasiūlytai privalomų dviejų sustojimų techninės priežiūros zonoje taisyklei“, – sakė B.Ecclestone'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius