Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katare nugalėjo L.Hamiltonas, bet daugiausiai pagyrų sulaukė ne jis

Pirmą kartą „Formulės 1“ istorijoje Katare surengtos lenktynės. „Losail International Circuit“ trasoje laimėjo visą savaitgalį greičiu stebinęs L.Hamiltonas. Prieš pat lenktynes penkių starto pozicijų bauda gavęs M.Verstappenas vis tiek finišavo antras ir dar užfiksavo greičiausią lenktynių ratą. Visus nustebino F.Alonso, kuris užėmė trečią vietą. Tai pirmasis ispano podiumas nuo 2014 m. Fernando F1 žiūrovai išrinko dienos lenktynininku.
Formulės 1 lenktynes Katare laimėjo L.Hamiltonas, antras M.Verstappenas, trečias F.Alonso.
Formulės 1 lenktynes Katare laimėjo L.Hamiltonas, antras M.Verstappenas, trečias F.Alonso. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

L.Hamiltonas starto metu išlaikė pirmą poziciją. F.Alonso aplenkė P.Gasly, o M.Verstappenas iš septintos vietos pakilo net iki trečiosios. Didžiausias lenktynių nelaimėlis buvo V.Bottas, kuris lenktynių antroje dalyje pradūręs padangą turėjo grįžti į boksus ir vėliau net pasitraukti iš lenktynių. Tuo tarpu sparčiai rikiuotėje aukštyn kilęs S.Perezas finišavo ketvirtoje vietoje. Lenktynių metu Lewisas tiesiog kopijavo Maxo taktiką. Todėl išvengęs didelių problemų laimėjo lenktynėse.

Geriausiu dienos lenktynininku fanai išrinko F.Alonso. Tai jam pirmas podiumas po sugrįžimo į „Formulę 1“. Po lenktynių labai patenkintas ispanas sakė, kad dėl tokių akimirkų ir grįžo į šį sportą.

Galutinė finišavusių rikiuotė atrodo taip:

Finišas

L.Hamiltonas P1

M.Verstappenas P2

F.Alonso P3

55/57 Incidentas. N.Latifi traukiasi iš šių lenktynių. Trasoje VSC fazė. Pasinaudojęs tuo M.Verstappenas užsideda minkšto mišinio padangas. Jis stengsis užfiksuoti greičiausią lenktynių ratą.

54/57 F.Alonso važiuoja trečioje pozicijoje. Jį nuo S.Perezo skiria 8.3 s. Ispanui podiumas jau beveik pasiekiamas ranka!

52/57 V.Bottas traukiasi iš lenktynių. O N.Latifi padanga taip pat neatlaikė. Jis grįžta į techninio aptarnavimo zoną.

48/57 Lenkimas! E.Oconas darė viską, ką tik galėjo. Bet S.Perezas tiesiog buvo per daug greitas. Meksikietis kyla į ketvirtą vietą.

47/57 Lieka tik dešimt ratų. Lewisą ir Maxą skiria 8,7 s.

43/57 Lenktynių lyderiai paeiliui užsuka į techninio aptarnavimo zoną keistis padangų. Tuo tarpu Bottas važiuoja vos 12-toje pozicijoje.

34/57 O dievai! V.Bottas praduria padangą! Jis su tokia padanga dar turės įveikti visą Losail trasos ratą. Na ir nesėkmė. Tai tikrai nepadės „Mercedes“ varžantis su „Red Bull“ dėl konstruktorių taurės.

31/57 M.Verstappenas už L.Hamiltoną praeitame rate buvo puse sekundės greitesnis. Olandas mažina atstumą iki Lewiso. Dabar juos skiria 6.5 s.

29/57 S.Perezas išorine trasos dalimi lenkia Fernandą. Na ir lenkimas. Bravo.

S.Perezas P4

F.Alonso P5

P.Gasly P6

27/57 Kol C.Leclerc vėl klysta užblokuodamas padangas, F.Alonso jį lenkia. Fernando jau ketvirtas ir realiai pretenduoja į podiumą! Tačiau jį jau spaudžia S.Perezas.

25/57 M.Verstappenas užfiksuoja greičiausią lenktynių ratą. Jis vejasi L.Hamiltoną, tačiau juos vis dar skiria 7.8 s.

20/57 Tuo pačiu nedelsiant atsako L.Hamiltonas. „Mercedes“ bijodami galimos klaidos tiesiog kopijuoja „Red Bull“ taktiką. Taip jie save apsidraudžia, kad nesėkmės atveju praloš nebent tik kartu su M.Verstappenu

19/57 Hamiltonas toliau sėkmingai tolsta nuo Verstappeno. Juos skiria jau 9.6 s. Tuo tarpu Maxas užsuka į techninio aptarnavimo keistis padangų. Jo pasirinkimas – kietojo mišinio padangos.

16/57 S.Perezui tiesiojoje pavyksta aplenkti L.Norrisą. Jis jau trečioje vietoje.

15/57 V.Bottas sėkmingai lenkia vieną bolidą po kito. Tik ką aplenkęs C.Sainzą jis jau 7-tas!

14/57 L.Norrisas aplenkia P.Gasly. Vėliau tą patį padaro ir S.Perezas.

Norrisas 4-tas, o S.Perezas 5-tas.

9/57 Perezas toliau lipa rikiuotėje aukštyn. Dabar jis aplenkia ir E.Oconą. Jis jau šeštas!

Kitas S.Pezero taikinys – prieš jį esantis L.Norrisas, kuris tuo pačiu metu varžosi su P.Gasly. Pasižiūrėsim kas iš šios trijulės bus greičiausias.

8/57 S.Perezas pagaliau aplenkė C.Sainzą. Meksikietis kyla į septintą poziciją.

7/57 S.Perezas bandydamas aplenkti C.Sainzą išlekia iš lenktynių trasos. „Ferrari“ pilotas netrukus susigrąžina 7-tą poziciją

5/57 M.Verstappenas lenkia ir F.Alonso. Jis jau antroje pozicijoje. Jį ir Lewisą skiria 4 sekundės. Tuo tarpu V.Bottas vos 11-tas. Na ir nesėkminga lenktynių pradžią suomiui.

4/57 M.Verstappenas aplenkia P. Gasly. Jis jau trečias!

Startas!

L.Hamiltonas išlaikė pirmą poziciją. F.Alonso aplenkė P.Gasly, o M.Verstappenas starto metu palypėjo iki ketvirtos pozicijos!

Lenktynių pradžia 16 val. Lietuvos laiku.

Jau rašėme, kad „Formulės 1“ prieš pat Kataro GP startą M.Verstappenui ir V.Bottui paskirtos baudos.

Todėl pakoreguota startinė rikiuotė dabar atrodo taip:

Bendra pilotų įskaita pagal surinktus taškus:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius