Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 16 /11:00

„Formulės-1“ Korėjos GP lenktynėse – dešimtoji Sebastiano Vettelio pergalė

Nereikėtų abejoti Sebastiano Vettelio talentu. Korėjos GP lenktynėse jis buvo visa galva greitesnis ir už Lewisą Hamiltona, ir už komandos draugą Marką Webberį. Jie pasidalino antra ir trečia vieta.
Sebastianas Vettelis nugalėjo „Formulės-1“ Korėjos GP lenktynėse
„Formulės-1“ Korėjos GP kvalifikacija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

„Red Bull Racing“ komanda šiose lenktynėse užsitikrino 2011 m. konstruktorių taurę. Iki sezono finišo likus trims etapams, nei viena komanda jų nepasivis.

Šešioliktas šio sezono etapas žadėjo įvairiausių intrigų, tačiau joms nebuvo lemta pavirsti įdomiais lenktyniniais momentais. Visų pirma, komandų kompiuteriuose mirgėjo užrašai „Lietus“. Deja, iškritę trys lašai rimtesnio lietučio neprišaukė.

Didžausia lenktynių intriga žadėjo būti kova dėl antrosios pozicijos. Lewisą Hamiltoną vijosi Markas Webberis, Marką vijosi Jensonas Buttonas, o Jensoną – Fernando Alonso. Jei lenktynės būtų bent dešimčia ratų ilgesnės, tikėtina būtūmėm išvydę bent kelis lenkimo manevrus.

Vienintelis lenktynių incidentas įvyko tarp Michaelio Schumacherio ir Vitalijaus Petrovo. Rusas viename posūkyje įvažiavo vokiečiui į bolido galą. Tiesa, kaltinti jo nereikėtų – tai lenktynininis incidentas.

Lenktynių rezultatai:

1. Vettelis (2)
2. Hamiltonas +12.0 (2)
3. Webberis +12.4 (2)
4. Buttonas +14.6 (2)
5. Alonso +15.6 (2)
6. Massa +25.1 (2)
7. Alguersuari +49.5 (2)
8. Rosbergas +54.0 (2)
9. Buemi +1:02.7 (2)
10. Di Resta +1:08.6 (2)
11. Sutilas +1:11.2 (2)
12. Barrichello +1:33.0 (2)
13. Senna +1 ratas (2)
14. Kovalainenas +1 ratas (2)
15. Kobayashi +1 ratas (3)
16. Perezas +1 ratas (3)
17. Trulli +1 ratas (2)
18. Glockas +1 ratas (2)
19. Ricciardo +1 ratas (2)
20. D'Ambrosio +1 ratas (2)
21. Liuzzi +3 ratai (2)
Pasitraukę:
22. Maldonado
23. Petrovas
24. Schumacheris

16-ųjų 2011 m. „Formulės-1“ lenktynių Korėjos GP eiga

Pirmame Korėjos GP lenktynių rate iš antrosios pozicijos startavęs šių metų čempiono titulą jau užsitikrinęs Sebastianas Vettelis aplenkė Lewisą Hamiltoną ir veda lenktynių peletoną.

Dėl trečiosios pozicijos verda labai arši kova. Į ją pretenduoja Markas Webberis, Felipe Massa, Fernando Alonso ir Jensonas Buttonas.

„Renault“ komandos vadovų ekranuose žiba užrašas „Lietus“. Tą patvirtina „Red Bull“ pranešimas Vetteliui – vienoje trasos dalių krenta smulkūs lašai.

Keturioliktame rate lyderiai pradeda savo padangų keitimus. Pirmasis į boksus užsuka Markas Webberis, iškart už jo – ir Felipe Massa. Jensonas Buttonas ir Nico Rosbergas išvažiuoja vienas šalia kito. Britas kerta baltą juostą – teoriškai jis turėtų sulaukti teisėjų pastabos. Tačiau tą pačią liniją kerta ir Fernando Alosno, ir lyderis Sebastianas Vettelis.

Korėjos trasos išvažiavimo iš aptarnavimo zonos kelias gausiai kritikuojamas. Įdomu ar teisėjai svarstys bausti liniją kirtusius bolidus.

Šešioliktame rate į Michaelio Schumacherio bolido galą įvažiavo Vitalijus Petrovas. Michaeliui pradurta galinė padanga ir sulaužytas galinis sparnas. Jis atvažiuoja iki techninio aptarnavimo zonos, tačiau automobilis apgadintas smarkiai – lenktynės baigtos. Tuo tarpu Vitalijui pakeičiamas priekinis sparnas, bet, kaip ir Michaeliui, lenktynės jam baigėsi.

Trasoje saugos automobilis. Michaelio ir Vitalijaus avarijos vietoje pabiro bolidų šukės.

Rodos, „Red Bull Racing“ bolidai šioje trasoje neturi tokios persvaros, kokią turėjo viso sezono metu. Po 21 lenktynių rato Vettelio persvara prieš Hamiltoną vos 1,1 sek. Tiesa, vos prieš kelis ratus iš trasos pasitraukė saugos automobilis. Tačiau ir iki jo „McLaren“ bolidai su „Red Bull“ bolidais važiavo tuo pačiu tempu. O ir „Ferrari“ važiuoja greitai. Tiesa, juos nuo liderių skiria vienas „Mercedes“ bolidas su Nicu Rosbergu prie vairo.

28-ame rate Felipe Massa išprovokuoja Nico Rosbergo klaidą. Stabdymo zonoje Nico pervertino savo „Mercedes“ galimybes ir užblokavo ratus. Klaida pasinaudojo ir Felipe, ir už jo važiuojantis Fernando Alonso. Ispanas akivaizdžiai greitesnis už komandos draugą, tačiau progos aplenkti brazilą jis neranda.

38-ame rate besikeisdamas padangas Alonso aplenkia komandos draugą Felipe Massą. Visiems lyderiams pasikeitus padangas lyderių dešimtukas toks: Vettelis, Hamiltonas, Webberis, Buttonas, Alonso, Massa, Rosbergas, Alguersuari, Di Resta, Buemi.

49-ame rate Markas Webberis aplenkia Lewisą Hamiltoną. Deja, sekančioje tiesiojoje Lewisas atidaro galinė sparną ir nesunkiai susigrąžina prarastą poziciją. Iškart už šios poros važiuojantis Jensonas Buttonas savo galinio vaizdo veidrodėliuose jau mato Fernando Alonso. Čia bręsta rimta kova, iki lenktynių finišo lieka penki ratai.

Beveik visas lenktynes prieš Fernando Alonso važiavęs Felipe Massa nuo ispano atsilieka jau daugiau nei šešias sekundes. Galime tik spėlioti kokioje pozicijoje matytumėm Fernando, jei jis visas lenktynes prieš save turėtų ne tokį lėtą lenktynininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius