Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ kvalifikacija Australijoje: vienas „Red Bull“ laimėjo, kitas išlėkė iš trasos

Australijos GP kvalifikacija atnešė dar vieną triumfą „Red Bull“ komandai. „Albert Park“ trasoje savo pranašumą su puikiu rezultatu įrodė Maxas Verstappenas.
Sergio Perezo avarija kvalifikacijoje Melburne, Australijos GP
Sergio Perezo avarija kvalifikacijoje Melburne, Australijos GP / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrąją ir trečiąją vietą užėmė „Mercedes“ lenktynininkai – George'as Russellas bei Lewisas Hamiltonas. Rytojaus lenktynes iš antrosios eilės taip pat pradės Fernando Alonso, kuris buvo ketvirtas.

Kvalifikaciją anksčiau laiko pasibaigė vienam iš „Red Bull“ lenktynininkų. Pirmoje kvalifikacijos dalyje už trasos ribų atsidūrė Sergio Perezas, kuris nesuvaldė automobilio.

„Mums reikia išspręsti šią problemą, žmogau. Tai buvo ta pati suknista problema ir vėl“, – komandai per radiją piktai sakė meksikietis. Jį problemos persekiojo ir paskutinėje treniruotėje, rašo F1.lt.

Kvalifikacija ties pirmaja dalimi taip pat baigėsi Loganui Sargeantui, vietiniam sportininkui Oscarui Piastri ir „Alfa Romeo“ duetui Guanyu Zhou bei Valteriui Bottui.

Antroje kvalifikacijos dalyje nepasisekė Estebanui Oconui, kuris vos septyniom tūkstantosiom nusileido Alexanderiui Albonui ir į lemiamą kvalifikacijos dalį nepateko, nepaisant demonstruoto stabilaus greičio šį savaitgalį. Tuo metu „Williams“ komandai tai buvo pirmas pasiekimas toks sezoną, kuomet jų lenktynininkas patenka į lemiamą kvalifikacijos etapą.

Puikų rezultatą antroje dalyje pademonstravo Nico Hulkenbergas. Visgi vokiečio draugas Kevinas Magnussenas, kaip ir Lando Norrisas, Nyckas de Vriesas, Yuki Tsunoda, savo pasirodymą baigė antroje kvalifikacijos dalyje.

Lemiamoje kvalifikacijos dalyje Maxas Verstappenas iš pradžių strigo, tačiau galiausiai pademonstravo tokį rezultatą, kuris nepaliko šansų kitiems varžovams.

Per paskutines minutes tarp komandų atsirado nedidelė baimė dėl lietaus, kuris artėjo prie „Albert Park“ trasos. Galiausiai, lietaus išvengti pavyko, o lenktynininkai demonstravo itin aukštus rezultatus.

„Mercedes“ lenktynininkai George'as Russellas ir Lewisas Hamiltonas po kvalifikacijos buvo labai patenkinti savo komandos pasirodymu ir kalbėjo tik apie pergalę rytojaus lenktynėse.

Charlesas Leclercas kvalifikacijoje užėmė 7-ąją vietą. Monegaską aplenkė Lance'as Strollas, kuris lenktynes pradės trečioje eilėje kartu su kitu „Ferrari“ lenktynininku Carlosu Sainzu.

Lenktynės prasidės sekmadienį 8 valandą ryte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius