Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžano GP: „Ferrari“ gedimai ir „Red Bull“ dublis

Sugedus abiems „Ferrari“ bolidams bei lenktynių eigoje aplenkęs komandos draugą Sergio Perezą („Red Bull“), Baku miesto trasoje penktą kartą šį sezoną pergalę iškovojo M.Verstappenas.
Formulė 1 Baku, lenktynės ir podiumas
Formulė 1 Baku, lenktynės ir podiumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Baku F1 lenktynėse lenktynių lyderis pasikeitė jau pirmame posūkyje, kai S.Perezas aplenkė C.Leclercą. Netrukus vienas po kito sugedo italų „Ferrari“ bolidai ir net italų jėgos agregatus naudoję kitų komandų bolidai („Alfa Romeo“ ir „Haas“). „Red Bull“ lenktynių viduryje pamatę aukštą M.Verstappeno tempą paprašė S.Perezo nekovoti dėl pozicijos ir jį netrukus aplenkęs olandas ėmė tolti.

Lenktynių svarbiausias akimirkas rasite vaizdo nuorodoje čia.

Visų lenktynių metu savo stabilumu stebino jaunasis G.Russellas („Mercedes“) finišavęs trečioje vietoje. Tai vienintelis pilotas visoje rikiuotėje, iki šiol visuose etapuose baigęs lenktynes ir iškovojęs taškus. Be didesnės konkurencijos lenktynių pabaigoje M.Verstappenas laimėjo, nutolęs nuo S.Perezo net 20 sek., o „Red Bull“ pasiekė dublį.

Finišas

46/51 Artėjant lenktynių finišui „McLaren“ ragina D.Ricciardo (P8) paspausti F.Alonso (P7). Lenktynininkus skiria vos 1.4 sek.

44/51 Štai ir lenkimas. Lewisas Hamiltonas jau P4!

43/51 L.Hamiltoną nuo P.Gasly skiria jau visai kovinis atstumas. Atrodo, kad bręsta lenkimas.

36/51 L.Hamiltonas aplenkė Y.Tsunodą. Jis jau greičiausiųjų penketuke.

33/51 Iš pradžių abu „Ferrari“ bolidai, tada jų variklius naudoję „Alfa Romeo“ su Z.Guanyu, o dabar ir K.Magnussenas („Haas“) traukiasi iš lenktynių dėl techninio gedimo. Ar visi gedimai tikrai susiję italų varikliais? Sužinosime po lenktynių.

30/51 C.Leclercas neslėpė nuo žurnalistų savo nusivylimo: „Tikiuosi daugiau tai nepasikartos. Nerandu žodžių kaip tai įvardinti. Tai labai nuvylė“.

25/51 S.Vettelis pagaliau susitvarkė su E.Oconu. Jis jau P8.

20/51 Sugenda ir C.Leclercas! Neatlaikė variklis. Iš lenktynių traukiasi ir antrasis „Ferrari“ komandos pilotas.

Per paskutinias tris lenktynes, C.Leclercas pasitraukia iš lenktynių jau antrą kartą. Italai turi didelių bėdų su savo varikliais.

18/51 L.Hamiltonas po eilės ratų sekimo, šiaip ne taip pagaliau aplenkė E.Oconą. Kantrybė šiuo atveju davė savo vaisių.

M.Verstappenas suka į boksus. Jis pakeitus bolido padangas yra antras. Dabar jį nuo S.Perezo (P3) skiria 4 sek. ir dar turi keletu ratų naujesnes padangas.

17/21 S.Perezas suka į boksus. Mechanikams pakeitus jo padangas, jį aplenkia C.Leclercas, tuo pačiu iškart už jo važiuoja G.Russellas. Perezas išvažiavo į trasą vos vos prieš britą.

15/21 M.Verstappenas lenkia S.Perezą! Paskutiniame rate jis buvo net sekunde greitesnis už meksikietį. Turime naują lenktynių lyderį.

Pasirodo, kad prieš pat lenkimą S.Perezą „Red Bull“ komanda įspėjo, kad jis nekovotų dėl savo pozicijos. Labai panašu į komandinę taktiką.

13/51 S.Vettelis aplenkęs E.Oconą prieš pat posūkio apexą blokavo ratus ir paliko trasą. Taip ne tik neišlaikęs iškovotos pozicijos, bet dar ir vieną praradęs Y.Tsunodai. Jis jau tik P12, o galėjo palypėti iki pat dešimtos pozicijos.

9/51 C.Sainzas sustojo!!! Atrodo, kad tai jo „Ferrari“ bolido gedimas. Tai bus jau trečiosios nebaigtos ispano lenktynės šiame sezone. Trasoje VSC fazė.

Jo komandos draugas C.Leclercas suka į boksus. Jam mechanikai keičia padangas. Italų komanda rizikuoja, jei trasoje vėl turėsime geltonų vėliavų fazę, „Red Bull“ turės pasinaudoję ją stoti, o „Ferrari“ ne. Lenktynių eigoje pamatysim, ar šis ėjimas pasiteisins.

7/51 Gali būti, kad C.Leclercas pirmuose ratuose perkaitino savo padangas. Jis nuolat skundžiasi sukibimo stoka. Tuo tarpu M.Verstappenas fiksuoja vieną greitą ratą po kito.

5/51 M.Verstappenas taip pat pradeda spausti C.Leclercą. Ar DRS sistema olandui padės atlikti svarbų lenkimą? Juos skiria mažiau nei viena sekundė.

Tuo tarpu L.Hamiltonas kvėpuoja P.Gasly (važiuoja P6) į nugarą. Britas labai norėtų atsidurti iškart už savo komandos draugo G.Russello (užima P5).

3/51 S.Perezas padidino savo pranašumą jau iki 2 sek.

2/51 S.Vettelis aplenkia Y.Tsunodą. Vokietis jau P8

Startas! S.Perezas lenkia C.Leclercą jau pirmame posūkyje! Na ir meksikiečio startas.

Jau rašėme jums apie F1 lenktynių Baku miesto trasoje kvalifikaciją. C.Leclerui pavyko sulipdyti kone idealų ratą, jis už savo nugaros paliko abu „Red Bull“ komandos pilotus. Praeitų lenktynių Monake laimėtojas S.Perezas toliau „ant bangos“. Jis ir vėl aplenkė komandos draugą M.Verstappeną. O C.Sainzas jaunesnysis liko tik ketvirtoje vietoje.

Iš likusio peletono sportininkų greičiausiu buvo G.Russellas su „Mercedes“, jis yra vienintelis pilotas visuose etapuose iškovojęs taškus. Stebinę greičiu „Alpha Tauri“ komandos atstovai liko 6 (P.Gasly) ir 8 vietose (Y.Tsunoda). Tarp jų įsiterpė tik septintas startuosiantis L.Hamiltonas.

Dešimtuką uždaro labai įdomi trijulė: Sebastianas Vettelis (9 vieta), Fernando Alonso (10 startinė pozicija) ir Lando Norrisas (11 pozicija). Neabejotinai tarp jų pirmuosiuose ratuose pamatysime įdomią kovą ir labai tikėtina - apsikeitimą pozicijomis.

Iki šiol F1 lenktynių Azerbaidžane laimėtojai:

Fernando Alonso fiksuoja naują visų laikų rekordą. Nuo savo debiuto jis lenktyniauja daugiausiai metų F1 istorijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius