Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 Saudo Arabijoje: boksą priminusiose lenktynėse lūžis įvyko M.Verstappenui gavus baudą

Viso pasaulio akys sekmadienio vakarą nukrypo į Saudo Arabiją. Vienoje greičiausių pasaulio lenktynių trasų pamatėme filmo vertą kovą dėl čempiono titulo. Itin chaotiškose lenktynėse buvo gausu avarijų, kontaktų tarp lyderių, lenktynės net buvo kelis kartus stabdytos. Tačiau viso to fone laimėjo L.Hamiltonas. Kova dėl Pasaulio čempiono titulo tęsiasi. Kita savaitgalį Abu Dabyje bus labai karšta.
Formulės 1 lenktynės Saudo Arabijoje
Kadras iš lenktynių Saudo Arabijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikras bokso mačas lenktynių trasoje prasidėjo po pirmos avarijos. Mickui Schumacheriui sudaužius bolidą į trasą išvažiavo saugos automobilis. Abu „Mercedes“ pilotai iškart pasuko į boksus, kad mechanikai jiems sumontuotų kitas padangas. Tuo tarpu Maxas Verstappenas pakilęs iki pirmosios vietos lūkuriavo. Vėliau pasirodė, kad ne veltui. Teisėjams nusprendus, kad bolidams važiuojant trasoje nesaugu taisyti apgadintus atitvarus – lenktynės buvo sustabdytos. Tuomet džiaugsmu nesitvėrė „Red Bull“, visiems bolidams sustojus boksuose, jie pakeitė M.Verstappeno bolido padangas. Bolidams antrą kartą pradėjus lenktynės iš savo užimamų pozicijų starto finišo tiesiojoje, dėl kitų lenktynių dalyvių avarijų varžybos buvo sustabdytos antrą kartą. Pakartotinio starto metu L.Hamiltonas aplenkė M.Verstappeną, tačiau šis kirto trasos kampą ir tokiu būdu susigrąžino prarastą poziciją. Prieš naują pakartotinį startą M.Verstappenas užleido L.Hamiltoną prieš save, bet jau neužilgo geriau startavęs olandas kaip mat susigrąžino lyderio poziciją. Kantriai sulaukęs tinkamo laiko britas atsargiai aplenkė E.Oconą ir tada ėmė vytis M.Verstappeną.

Pasivijęs olandą L.Hamiltonas bandė jį aplenkti ir tada pilotai savo bolidais net susilietė. M.Verstappeno valdomas bolidas tuomet vėl paliko lenktynių trasą, kirsdamas jos kampą. Už tai gavo penkių sekundžių baudą. Vėliau, norėdamas grąžinti britui nelegaliai išlaikytą lyderio poziciją, pristabdė ir tuomet L.Hamiltonas atsitrenkė į „Red Bull“ bolido galinę dalį. Tačiau tai dar nebuvo šio nepaprasto vakaro pabaiga. M.Verstappenui antrą kartą užleidus savo poziciją jis ją iškart ir atsiėmė lįsdamas į vidinę artimiausio posūkio dalį. Tai buvo galbūt gudriausias dienos manevras. Visgi besibaigiant bokso grumtynėmis virtusioms varžybos savo padangas perkaitinęs Olandas buvo aplenktas ir L.Hamiltonas ėmė tolti link pergalės. Ją netrukus ir pasiekė.

Likus paskutinėms sezono lenktynėms abu pretendentai į Pasaulio čempiono titulą turi po tiek pat taškų!

Finišas

Triumfavo L.Hamiltonas!

48/50 Atrodo, kad M.Verstappenas visiškai sudegino savo naudotas padangas. Jis jau atsilieka beveik aštuoniomis sekundėmis. Britui tereikia saugiai pasiekti finišą. Pergalė jau jo rankose.

46/50 L.Hamiltonas ima sparčiai tolti nuo olando. Juos jau skiria 4 sekundės.

44/50 Nepaisant to kitame rate L.Hamiltonas pagaliau sugeba aplenkti „Red Bull“ pilotą. Šios lenktynės tikras spektaklis. Jei jos taip ir baigtųsi. Konkuruojantys sportinninkai prieš paskutinį etapą turėtų po lygų surinktų taškų skaičių.

43/50 M.Verstappenui užleidus poziciją jis ją iškart ir atsiima lįsdamas į vidinę artimiausio posūkio dalį. Na ir triukas.

38/55 Maxas gavo nurodymą grąžinti britui poziciją. Gerokai sulėtino, bet tada kontaktas!!! Maxui pristabdžius į jo bolido galinę dalį atsitrenkia Lewisas. Jis pažeidė savo „Mercedeso“ priekinį sparną. Teisėjai neužilgo tirs šį epizodą.

37/55 Lewisui bandant atlikti lenkimą, lyderių bolidai net susilietė. M.Verstappenas tuomet paliko lenktynių trasą, kirsdamas jos kampą.

33/50 Lenktynės vėl pratęstos. Ar L.Hamiltonas dar turi šansų pasivyti ir aplenkti Maxą? Neužilgo sužinosime.

30/50 K.Raikkonenas susiduria su S.Vetteliu. Trasoje mėtosi nuo bolidų atitrūkusios jų dalys. Ir vėl virtualaus saugos automobilio fazė.

25/50 Iš trasos išslysta F.Alonso bolidas.

23/50 Y.Tsunoda sudaužo bolidą! Jis susiduria su S.Vetteliu.

21/50 L.Hamiltonas tartum ima lipti Maxui ant kulnų. Juos skiria vos 1 sekundė.

17/50 Lenktynininkai jau trečią kartą startuos iš savo pozicijų starto finišo tiesiojoje. M.Verstappenas praleidžia L.Hamiltoną prieš save, o E.Oconas startuos iš pirmos pozicijos.

Nebijantis rizikuoti M.Verstappenas lenda į vidinę pirmo posūkio dalį. Vėliau jis aplenkia abu varžovus. Jis jau pirmas! Daug atsargiau važiuojantis L.Hamiltonas trečias. Britas kantriai palaukia tiesiosios ir joje saugiai lenkia E.Oconą. Jis tikrai labai atsargus ir preciziškas. Vairuoja tartum džentelmenas.

Trečiasis pakartotinis lenktynių startas!

15/50 Bolidai vėl sustoja starto finišo tiesiojoje. Jie startuos iš savo pozicijų taip pat kaip ir lenktynių pradžioje.

Visiškas chaosas!

Avarijos ir vėl stabdomos lenktynės! Antrą kartą rodomos raudonos vėliavos. L.Hamiltonas geriau startavo, aplenkė M.Verstappeną, tačiau tuomet olando valdomas bolidas paliko trasos ribas. Tuo pasinaudojęs jis grįžta į pirmą poziciją. L.Hamiltoną taip pat aplenkia E.Oconas!

Lenktynės baigtos S.Perezui, N.Mazepinui, G.Russellui.

14/50 Trasoje rodoma raudona vėliava. Varžybos stabdomos. Teisėjai mano, kad trasoje važiuojant bolidams aptarnaujantis personalas negali saugiai sutvarkyti Micko Schumacherio apgadintų atitvarų. Sustabdžius lenktynes M.Verstappenui mechanikai galės pakeisti padangas. Na ir pasisekė. „Red Bull“ tartum išmetė kauliuku tiek, kiek jiems ir reikėjo.

10/50 Štai ir pirmoji avarija. Lenktynės baigiasi Mickui Schumacheriui. Stiprus smūgis. Pilotas sveikas. Dar kaip tik neseniai stebėjomės, kaip jis važiuoja greičiau nei „Williams“ atstovas N.Latifi. Į trasą išvažiuoja saugos automobilis. Tuo tarpu abu „Mercedes“ pilotai užsuka į boksus, kad mechanikai jiems pakeistų padangas. Maxas Verstappenas tuo tarpu laukia. Jis pakyla iki pirmos pozicijos. Ar jis savotiškai „lošia“ tikėdamasis sulaukti dar vienos avarijos? Tada pasinaudojęs palankia situacija, vėl saugos automobilio fazės metu, sustojęs kitų padangų galėtų pabandyti aplenkti varžovus.

8/50 C.Sainzas lenkia F.Alonso! Labai gražus manevras iš garsiojo ralio meistro sūnaus. Sekantis ispano taikiklyje A.Giovinazzi

5/50 M.Schumacheris aplenkia ir N.Latifi. Tik ar ilgam?

4/50 Iš penkioliktos pozicijos startavęs C.Sainzas pradeda lipti rikiuote aukštyn. Šiame rate jis aplenkė Y.Tsunodą.

2/50 L.Hamiltonas iškart ima tolti nuo komandos draugo V.Botto. Geriausiai pirmame rate pasirodė F.Alonso, aplenkęs net tris varžovus. Jis jau yra dešimtas.

Startas! Jame lyderių pozicijas išlaiko abu „Mercedes“ pilotai! Startuojant S.Perezas vos neatsitrenkė į komandos draugą M.Verstappeną. Meksikietis stabdydamas net blokavo bolido ratus.

Starto rikiuotė:

Anksčiau jau rašėme Ko reiks M.Verstappenui, kad šį savaitgalį taptų pasaulio F1 čempionu? Pagrindinius pretendentus į titulą skiria vos aštuoni taškai. Pirmauja Maxas Verstappenas, o antroje vietoje yra titulą ginantis L.Hamiltonas. Jis startuos iš Pole pozicijos. Maxas prie starto linijos stos tik trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius