Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės-1“ teisėjai: Schumacheris Alonso aplenkė neleistinai (video)

„Formulės-1“ teisėjai nusprendė, kad Michaelis Schumacheris pažeidė taisykles prieš pat šeštojo šio sezono etapo finišą Monte Karle (Monakas) aplenkdamas ispaną Fernando Alonso ir nubaudė vokietį 20 sekundžių bauda.
M.Schumacheriui Bahreine nebus lengva
M.Schumacheris nusivylė teisėjų sprendimu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl šios bausmės šeštas finišavęs „Mercedes“ pilotas nukrito net į 12-ąją vietą ir neiškovojo nė vieno taško. Tuo tarpu F.Alonso („Ferrari“) buvo kilstelėtas į 6-ą poziciją, o vieną tašką už 10-ą vietą iškovojo Sebastienas Buemi („Toro Rosso“).

„Mercedes“ komanda dėl tokio teisėjų sprendimo padavė apeliaciją. Tačiau abejojama, ar Tarptautinė automobilių federacija (FIA) ją nagrinės, nes Tarptautiniame sporto kodekse nėra numatyta galimybė apskųsti priverstinio važiavimo techninės priežiūros zona baudų.

Tokia bausme M.Schumacheris buvo nubaustas už F.Alonso lenkimą paskutiniajame Monte Karlo lenktynių rate.

Nors saugos automobilis jau buvo pasitraukęs iš trasos, o jos darbuotojai mojavo žaliomis vėliavėlėmis, teisėjų teigimu, lenkti buvo draudžiama ir pilotai varžybas turėjo baigti būdami tose pozicijose, kuriose važiavo.

M.Schumacheris buvo nubaustas važiavimo techninės priežiūros zona bauda, tačiau kadangi lenktynės jau buvo pasibaigusios, pritaikyta 20 sek. bausmė.

„Lenktynės galėjo baigtis visai neblogai, jei ne teisėjų sprendimas, – po finišo nusivylęs kalbėjo M.Schumacheris. – Sprendimas nustumti mane į dvyliktą vietą mane, be jokios abejonės, nuvylė. Pritariu, kad komanda apskundė tokį teisėjų sprendimą. Maniau, kad žinutė „saugos automobilis grįžta, trasa švari“ reiškia, jog lenktynės atnaujinamos. Todėl aš nieko nelaukdamas aplenkiau F.Alonso.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius