Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė-1“kvalifikacija: paskutinę minutę Valtteri Bottas išplėšė „pole“ poziciją iš Lewiso Hamiltono

Penktadienį vykusios treniruotės buvo permainingos. Pirmosios treniruotės metu geriausiai pasirodęs Sebastianas Vettelis antros treniruotės pabaigoje apsisuko ir krito į 5 poziciją. Šeštadienį trečiosios treniruotės metu pranašumą parodė „Mercedes“ komanda – Lewisas Hamiltonas pagerino Sočio aerodromo trasos rekordą ją pravažiuodamas per 1 m 33.067sek. Bendroje įskaitoje Lewisas Hamiltonas Sebastianą Vettelį lenkia 40 taškų persvara.
L.Hamiltonas pelnė antrąją pergalę šiemet
L.Hamiltonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lewisas Hamiltonas sveikino Valtteri Bottas sakydamas, kad jis šiandien darbą atliko geriau.

„Mano paskutiniai ratai nebuvo patys geriausi, juk negali viskas visada būti gerai“, – sakė L.Hamiltonas.

Trečioje vietoje likęs Sebastianas Vettelis sakė, kad tiek Valtteri Bottas, tiek L.Hamiltonas šiandien buvo labai greiti, tačiau rytoj laukia ilgos lenktynės.

„Atrodo, kad su bolidu viskas gerai, o tai nuteigia mane teigiamai Sekmadienio lenktynėms“, – sakė S.Vettelis.

Pozityviu nusiteikimu dalinosi ir Maxas Verstappenas teigdamas, kad šiandienos kvalifikacija buvo kiek kitokia nei tikėjosi, tačiau yra pasiruošęs veiksmui rytojaus lenktynėse.

Kvalifikacija praėjo ramiai, lenktynininkams pavyko išvengti avarijų ir rimtesnių gedimų, tačiau lenktynės buvo įtemptos.

Kvalifikacijos eiga

16:05 val. Kvalifikacijoje pirmavęs Lewisas Hamiltonas paskutinių ratų metu prarado „pole“ ir liko antras. Trečią vietą pelnė Sebastianas Vettelis.

16:02 val. V.Bottas kerta finišo liniją ir pelno „pole“ poziciją.

16:01 val. Lieka paskutinė minutė. Pirmauja V.Bottas.

15:54 val. Valtteri Bottas aplenkia L.Hamiltoną. V.Bottas dar kartą pagerina trasos laiką (1 m 31.528 sek.) ir įsiveržia į priekį link „pole“ pozicijos. L.Hamiltonas atsilieka 0.004 sek.

15:50 val. Prasideda įnirtinga kova dėl „pole“ pozicijos. Ar kam pavyks aplenkti L.Hamiltoną?

15:48 val. Po antrojo važiavimo lyderio poziciją išlaiko Lewisas Hamiltonas.

15:42 val. Po antrojo važiavimo iš kvalifikacijos pasitraukia: Maxas Verstappenas, Danielis Ricciardo, Pierre Gasly, Carlos Sainzas, Nico Hulkenbergas. Įdomus faktas, kad Marcusui Ericssonui šiandien bus pirmas kartas, kada jis startuos trečiame kvalifikacijos važiavime po 2015 m.

15:36 val. Visi lenktynininkai grįžo į pitus.

15:34 val. „Ferrari“ pasikeitė padangas į „ultrasoft“.

15:33 val. Dėl skirtų baudos taškų abiems automobiliams iš kvalifikacijos pasitraukia „Red Bull“ komanda. Taip išsaugodama galimybę rinktis padangas rytojaus lenktynėse, tačiau rytoj turės startuoti iš galinių pozicijų.

15:25 val. Po pirmojo kvalifikacijos važiavimo pirmauja Lewisas Hamiltonas. Paskutiniai atvažiavo ir iš kvalifikacijos turėjo pasitraukti: Brendonas Hartleyus, Fernandas Alonsas, Sergejus Sirotkinas, Stoffelis Vandoornesas ir Lances Strollis.

15:22 val. Maxas Verstappenas gauna baudą, todėl lenktynes turės pradėti rikiuotės gale.

15:17 val. Lewisas Hamiltonas išsiveržia į priekį dar kartą pagerindamas trasos laiką ir ratą įvažiuodamas per 1 m 32.825 sek. Sebastianas Vettelis kol kas atsilieka ir yra 6 vietoje.

15:08 val. Jau pirmuose ratuose Valtteris Bottas įsiveržė į priekį.

Šiandienos kvalifikacija parodė, kad rytoj laukia tikrai įtemptos lenktynės. Ar pavyks L.Hamiltonui atsikovoti pirmąją poziciją skaitykite jau rytoj 14 val. per 15min/Gazas.

Treniruotės

Pirmoje treniruotėje su nesklandumais susidūrė „Red Bull“ komandos lenktynininkas Danielis Ricciardo. Jo bolidas po 11 rato pradėjo dūmyti, todėl lenktynininkas buvo priverstas grįžti į techninio aptarnavimo zoną. Mechanikai pakeitė bolido dugną, tačiau teko keisti ir pavarų dėžę. Visgi australas į lenktynių trasą nebegrįžo.

Antrosios treniruotės metu už trasos ribų išvažiavo S.Vettelis, V.Bottas, K.Raikkonenas, C.Leclercas, N.Hulkenbergas ir S.Sirotkinas, tačiau bolidų neapgadino. Bendrai antroji treniruotė praėjo be jokių rimtų incidentų.

Šių lenktynių metu it po padidinamuoju stiklu yra ir Romainas Grosjeanas. Singapūre į teisėjų rodytas mėlynas vėliavas nereagavęs ir du baudos taškus gavęs „Haas Ferrari“ lenktynininkas rizikuoja gauti draudimą dalyvauti lenktynėse. Nors komandos vadovas Guntheras Steineris sakė, kad R.Grosjeanas turi būti itin atsargus, pats lenktynininkas teigė, kad savo važiavimo stiliaus keisti neketina.

Po trečiosios treniruotės rezultatų lentelė atrodo taip:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius