Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazas.lt greituminio slalomo čempionatas prasideda Kačerginėje!

Jau ateinantį savaitgalį, rugpjūčio 7 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ įvyks pirmasis iš keturių Gazas.lt slalomo taurės etapų. Pirmasis etapas vyks slalomui labai neįprastoje vietoje - vienintelėje Lietuvos žiedinių lenktynių trasoje, tad dauguma dalyvių jau dabar trina rankas iš pasitenkinimo: vis tik proga pasivažinėti varžybose „Nemuno žiede“ pasitaiko tikrai ne kasdien.
Gazas.lt greituminio slalomo skrajutė
GAZAS.LT greituminio slalomo turnyras

Artėjančio slalomo čempionato proga pakalbinome jau ne pirmas varžybas organizuojantį Saulių Vilčinską, apsiėmusį daryti ir šį pagal planuojamas varžybų vietas analogų neturintį keturių etapų čempionatą.

- Kaip pats susidomėjai slalomu? Kada pradėjai dalyvauti?

- Pati pradžia tai buvo kai dar buvau toks mažas, kad net labai gerai nepamenu. Tėvelis duodavo žvyrkeliu „pasukinėti baronką“ važiuojant į sodą (tais laikais dar su, berods, 6-tuku žiguliu). Vėliau, kai paūgėjau ir jau turėjom „Audi 80“ („ubagę“), tai jau gaudavau pavairuoti net ir kaimo link, vėliau – ir žiemos metu Marijampolės kroso trasoje. Taip po truputį ir įsimylėjau vairavimą.

Rimtai ugdyti savo jau ekstremalaus vairavimo įgūdžius pradėjau būdamas berods 15 metų, kai atsikraustėme su šeima į Vilnių gyventi. Tada aktyviai ieškojau, kas sostinėje galėtų „numalšinti troškulį“ ir radau Vilniaus miesto „Sportinio Vairavimo Centrą“ (SVC), kur viskas ir tapo gana rimta.

Kristinos Germanavičiūtės nuotr./Slalomo varžybų Trakuose akimirka
Kristinos Germanavičiūtės nuotr./Slalomo varžybų Trakuose akimirka

Dalyvauti pradėjau beveik po metų, kai gerb. treneris Andrėjus Savčenko (SVC direktorius ir instruktorius) pasakė, jog esu pasiruošęs tam. Na, o kadangi slalomas yra pigiausia automobilių sporto šaka, taigi mano pirmosios varžybos ir tapo būtent šios.

- Kada pradėjai tokio tipo varžybas organizuoti? Kodėl? Kaip gimė šis čempionatas?

- Slalomo varžybas pats organizuoti pradėjau tik šių metų pavasarį. O priežastis to buvo labai paprasta – per mažai varžybų Vilniaus raj. Žinoma, atsirasdavo vienos kitos varžybos, bet požiūris į dalyvius ir jų organizavimas man nepatiko, todėl pradėjau vietoj važiavimo į jas daryti sau treniruotes nuomodamasis įvairias aikšteles ir taip daug smagiau praleisdamas laiką.

Žinoma, kaip ir galima buvo tikėtis, atsirado sočiai bendraminčių ir visa tai tapo jau viešomis treniruotėmis, kur dalyvių atvažiuodavo mažiausiai 20. Viena, antra, trečia treniruotė, dar sezono atidarymo šventė ir dalyviams iškilo labai geras klausimas: „Tai kada varžybos?“.

Taip ir gimė 2011-07-17 vykusios slalomo varžybos Trakuose. Jomis visi liko patenkinti, labai dėkojo, dėl ko į mane kreipėsi labai susidomėjęs ir rimtai nusiteikęs Gazas.lt kolektyvas su labai gera idėja – greituminio slalomo čempionatu. Pasvarstėme, paskaičiavome ir štai – jis jau ne už kalnų!

- Kodėl būtent slalomas, o ne kita autosporto šaka?

- Visų pirma, bet kuris sportinio (ekstremalaus) vairavimo instruktorius pasakys – geriausias būdas išbandyti save, išugdyti gerus vairavimo įgūdžius ir pasiruošti rimtoms varžyboms yra slalomas.

Slalomo varžybose galima dalyvauti bet kokiu automobiliu, išskyrus nebent autobusus ir limuzinusVisų antra – tai bene kiekvienam prieinama automobilių sporto šaka, kuri šiai dienai yra tikrai pigiausia.

O visų trečia – tai sporto šaka, kurioje atsitinka labai mažai įvykių, o nelaimingiems atsitikimams čia apskritai vietos nėra. Todėl varžybose galime pamatyti ne tik jau didelę patirtį turinčius „vilkus“, bet ir paauglystės tik sulaukusius dalyvius.

- Ar galima šiose varžybose dalyvauti su kasdieniniu automobiliu?

- Varžybose, galiu atvirai pasakyti, tinka viskas, išskyrus autobusus ir limuzinus. Esu matęs slalome dalyvaujančių ir džipų, ir keturračių, ir universalų, ir netgi nekėbulinių „aparatų“. Reikia tik pasirūpinti, kad salone nelakstytų nepritvirtinti daiktai, o visu kitu jau mes pasirūpinsime.

- Ko reikia, norint dalyvauti slalome?

- Kad dalyvauti slalome, reikia turėti automobilį, šalmą ir noro. Ir tai viskas! Kitais dalykais pasirūpins organizatoriai. Jeigu kam kada kyla kokių neaiškumų – visada galima kreiptis į varžybų organizatorius ir drąsiai jų klausti.

- Kaip argumentuotum žmogų dalyvauti pirmame „Gazas.lt taurės“ greituminio slalomo etape?

Kristinos Germanavičiūtės nuotr./Slalomo varžybų Trakuose akimirka
Kristinos Germanavičiūtės nuotr./Slalomo varžybų Trakuose akimirka

- Gerai praleisime laiką tarp bendraminčių, įdėsime labai didelį pliusą į kiekvieno dalyvio vairavimo patirties kraitį, taip pat geriau susipažinsime su automobiliu, jo vairavimo ypatumais, galėsime išbandyti, ką reiškia staigiai stabdyti ar manevruoti ir visa tai darysime saugiai, uždaroje vietoje – vienintelėje Lietuvoje žiedinių lenktynių trasoje Kačerginės „Nemuno žiede”. Kviečiame visus!

- Ko galima tikėtis kituose taurės etapuose?

- Antras ir trečias etapai kol kas planuojami Jonavoje, kariuomenei priklausančiame aerodrome, kur taip pat stengsimės patenkinti kiekvieno vairuotojo lūkesčius ir galiausiai vėl grįšime į „Nemuno žiedo“ trasą, kur įvyks finalinis šio čempionato etapas, kuriame turėtų pasirodyti ir ne viena autosporto temomis mėgstanti kalbėti televizijos laida. Taigi, čempionatas jau visai ne už kalnų, prizų jau turime tikrai daug, tad nedvejodami imam ir važiuojam! Iki susitikimo trasoje!

Daugiau informacijos apie būsimą slalomą: Sauliusv.lt

„Gazas.lt taurės“ pirmojo etapo trasos schema:

GAZAS.LT greituminio slalomo turnyro trasos schema
GAZAS.LT greituminio slalomo turnyro trasos schema

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius