-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužės 24 – 25 dienomis Alytuje vyks dviejų dienų šoninio slydimo festivalis

Ateinantį savaitgalį, gegužės 24 – 25 dienomis, šoninio slydimo meistrai rinksis Alytuje. Dzūkijos sostinė tapo pirmąja vieta šių metų Lietuvos šoninio slydimo kalendoriuje, kur vieno savaitgalio metu įvyks net dviejų čempionatų įskaitiniai etapai – „D1Sport drifto čempionato“ bei „D1Sport street drift challenge“ gatvės lygos.
Čempionato akimirka
Čempionato akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kadangi Alytuje toks autosporto renginys bus organizuojamas pirmą kartą, supažindinti alytiškius su šoniniu slydimu planuoja ne tik gausios lietuvių „drifterių“ pajėgos, bet ir nemažas skaičius svečių iš užsienio. Organizatoriai užsiminė, kad atvykti ketina net kaimynai lenkai, kurie, kaip žinome, yra gan išrankūs mūsų šalyje rengiamoms šoninio slydimo varžyboms.

Dviejų dienų festivalio programa

Planuojama, kad pirmieji trasą išbandys gatvės lygos dalyviai bei pakloję gumos sluoksnį ant asfalto perleis ją profesionalams. Visgi, pasak organizatorių, viskas priklausys nuo oro sąlygų. Jei sinoptikų prognozės bus geresnės gegužės 24 dienai, „D1Sport drifto čempionatas“ bus atkeltas į šeštadienį, o gatvės lyga nukelta į sekmadienį.

Abi dienas programa išliks analogiška anksčiau „D1Sport“ komandos rengtoms varžyboms. 16 val. sportininkai rikiuosis kvalifikaciniams važiavimams, o vėliau, apie 18 val., startuos „tsuiso“ kovos (poriniai važiavimai).

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį pertrauka tarp abiejų dalių (kvalifikacijos ir porinių važiavimų) bus užpildyta specialia rungtimi – „Parking king“. Tai kažkas panašaus į Vilniuje matytą „Drift gate“ rungtį, kurios metu sportininkams reikėjo praslysti tarp dviejų trasoje stovinčių automobilių. Šį kartą „drifteriai“ turės tarp tų automobilių sustoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius