-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelžinis lipa ant kulnų Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių meistrams

Po trijų sėkmingų sezonų atsisveikinę su „Carrera Cup Scandinavia“ čempionatu, „Juta Racing“ komandos vyrai – Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys – šiais metais nusitaikė į naujas žiedinių lenktynių aukštumas: Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“, rašoma pranešime spaudai.
J.Gelžinis trasoje varžosi su lyderiais
J.Gelžinis trasoje varžosi su lyderiais / „Juta racing“ nuotr.

Daugelio šio čempionato senbuvių nuostabai, lietuviai jau  pirmajame etape sugebėjo mesti iššūkį vietiniams lenktynininkams – J.Gelžinis laimėjo abu taškus klasėje už greičiausius ratus lenktynėse jau Truxtone. „Brands Hatch“ trasoje J.Gelžinis jau sugebėjo laimėti vadinamosios „ProAm1“ klasės važiavimą.

Pasak Kauno automobilių sporto klubo „Juta Racing“ komandos vadovo Audriaus Gelžinio, skirtingai nuo skandinavų „Porsche Carrera Cup GB“ organizatoriai yra sukūrę gana patrauklią jaunų, naujai ateinančių į šią seriją lenktynininkų, skatinimo sistemą.

„Šioje serijoje visi sportininkai skirstomi į dvi pagrindines kategorijas – PRO ir „ProAm 1“. Pirmojoje važiuoja tikri automobilių sporto profesionalai, žiedinių lenktynių trasose uždirbantys pinigus, ir turintys bent keleto metų dalyvavimo aukščiausio lygio varžybose stažą. PRO kategorijai taip pat priskiriami „Porsche“ automobilių gamintojo paramą (dviems jauniems sportininkams kiekvienais metais skiriama po 50 tūkst. svarų sterlingų) gaunantys pilotai“, – sakė A.Gelžinis.

„Visi kiti Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ varžosi „ProAm 1“ kategorijoje, nors renka taškus ir bendroje įskaitoje, bei taškus ir piniginius prizus savo klasėje. Be to, kiekvieno savaitgalio metu, organizatoriai išrenka ir labiausiai pasižymėjusią komandą, kuri gauna  solidų 1000 svarų sterlingų prizą“, - pridūrė „Juta Racing“ komandos vadovas.

Pasak A.Gelžinio, tokia „Porsche Carrera Cup GB“ sistema puikiai motyvuoja pradedančiuosius sportininkus, turinčius kuklesnes galimybes aplenkti senus žiedinių lenktynių vilkus.

„Juta racing“ nuotr./Savo klasėje J.Gelžinis (kairėje) po 3 etapų užima 3–ią vietą
Savo klasėje J.Gelžinis (kairėje) po 3 etapų užima 3–ią vietą

Jau nuo pirmojo etapo J.Gelžinis tiek kvalifikaciniuose važiavimuose, tiek oficialiose lenktynėse lipa britams ant kulnų: jo rezultatai kartais patenka tarp 5 greičiausių bendroje įskaitoje. Turint galvoje, kad visos trasos, kuriose rengiami „Porsche Carrera Cup GB“ etapai, Lietuvos sportininkams yra naujos – tai  geras pasiekimas. Gal dėl to technine komisija vis dar rodo išskirtinį dėmesį J.Gelžinio automobiliui.

„Iš tiesų, visose lenktynėse mūsų varžovai nuo pirmos treniruotės deda naujas padangas, per keletą minučių sureguliuoja automobilio važiuoklės parametrus ir lekia maksimaliu greičiu, o mes viską dar tik turime atrasti ir išmokti“, - pripažino A.Gelžinis.

Be to, trečiajame „Porsche Carrera Cup GB“ etape, treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai vyko sausoje trasoje, o lenktynių starto metu dangus prakiuro įkyriu lietum.

„Kalvose esantis ir daug uždarų posūkių turintis „Brands Hatch“ žiedas priskiriamas prie sudėtingiausių britų trasų, J.Gelžinis pirmose trečiojo etapo lenktynėse startavo iš tiesų puikiai. Nepadaręs nei vienos klaidos jis finišavo pirmas „ProAm 1“ kategorijoje ir 7 bendroje įskaitoje.
Antrajame važiavime prastai startavęs  J.Gelžinis prarado keletą pozicijų, todėl vėliau buvo priverstas ieškoti progų aplenkti lėčiau važiuojančius varžovus. Dėl šios priežasties finišo liniją jis kirto tik 9 bendroje įskaitoje ir trečias tarp „ProAm 1“ grupės sportininkų“, - pasakojo A.Gelžinis.

Po trečiojo etapo Jonas Gelžinis užima 3 vietą „ProAm 1“ įskaitoje ir 9-tas tarp visų 28 „Porsche Carrera Cup GB“ startuojančių pilotų. Kol kas čia pirmauja Tim Harvey triumfavęs 5 iš 6  šio sezono lenktynių (beje, šis britas yra laimėjęs daugiausia etapų per visą „Porsche Carrera Cup GB“ istoriją)  surinkęs 124 taškus. Antras bendroje įskaitoje – Michael Caines su 112 taškų, o trečias – Glynn Geddie su 72 taškais. J.Gelžinio sąskaitoje kol kas 43 taškai.

Kitas „Porsche Carrera Cup GB“ etapas vyks birželio 5-6 dienomis, „Oulton Park“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius