-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausias metų lenktynininkas. Legionieriaus Dmitrijaus Miačino nuomonė

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ renka geriausią metų lenktynininką, bei geriausią metų renginį. Kalbiname autosporto profesionalus, žurnalistus ir pačius lenktynininkus. Metų gale sumuosime rezultatus ir paskelbsime profesionalų išrinktus metų geriausius.
Dmitrijus Miačinas
Dmitrijus Miačinas / Komandos nuotr.

Kaliningradietis lenktynininkas Dmitrijus Miačinas ir pats galėtų būti įvardintas automobilių sporto atradimu. 2011-ųjų ralio sezonui savo senąjį šturmaną iškeitęs į lietuvį Kęstutį Būzių, Dmitrijus visus metus neužleido vietos A2000 klasės lyderių trejetuke, o galiausiai iškovojo Lietuvos automobilių ralio čempiono vardą. Rusijai atstovaujančio ralisto paprašėme pasidalinti savo nuomone apie sportininkus ir automobilių sporto renginius Lietuvoje.

Dmitrijau, kuris lietuvių lenktynininkas, tavo nuomone, šiemet vertas geriausiojo vardo?

Tiesą pasakius, sezono metu neypatingai sekiau kitų lenktynininkų pasirodymus, daugiau dėmesio skyriau mūsų ekipažo važiavimo tobulinimui. Bet čempionato protokolai įrodo, kad geriausias – Švedas!

O koks renginys vertas būti „Metų autosporto įvykiu“?

Manau, „Winter Rally“ – labai neblogas renginys. Tik jo minusas, kad vyksta žiemą. Man labiau prie širdies – „300 Lakes Rally“, jis ir tebūnie geriausiu.

Kaip manai, kas padarys didžiausią progresą kitais metais?

Kalbant apie lenktynes, vienareikšmiškai, „300 Lakes Rally“. Renginio organizatoriai smarkiai tobulėja, ir, esu įsitikinęs, kiekvienais metais šios varžybos vis gerės ir gerės.

Na, o jei apie lenktynininkus, tai nemanau, kad Vytautas Švedas pradės važiuoti dar greičiau. Greitį  tikrai padidins Dominykas Butvilas. Karolis Raišys irgi tobulėja, tik gal jo automobilis kiek per lėtas smarkiai geresniems rezultatams pasiekti. Mes irgi nusiteikę tobulėti!

Ir pabaigai, metų nusivylimas.

„Vilniaus“ ralis. Negalima taip organizuoti varžybų ir dar jas vadinti sostinės vardu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius