-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausios „Dream 2 Drive Junior“ komandos lenktynės šiemet: 2 rekordai ir pirma vieta

Šeštadienį iš virtualių žiedinių lenktynių čempionų suburta „Dream 2 Drive Junior“ komanda turėjo geriausias lenktynes šiemet. Domantas Ladauskas „Time Attack“ greičiausio rato rungtyje savo klasėje buvo šeštas, o, naujokas Tauras Gudininavičius nuo jo atsiliko tik kiek daugiau nei pusę sekundės. Martynas Sidunovas LIQUI MOLY Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionate buvo nepavejamas, rašoma pranešime.
„Dream 2 Drive Junior“ komanda
„Dream 2 Drive Junior“ komanda / Egidijaus Babelio nuotr.

Pirmasis Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionas Martynas Sidunovas dar penktadienį dominavo „RingChallenge“ mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato kvalifikacijoje. Už „VW Scirroco GT24“ galinio buferio jis paliko vieną „Porsche“ ir daug BMW automobilių. Tačiau ne viskas taip lengva. Kitą dieną jis startavo pirmas, bet starte prarado poziciją Mantui Janavičiui su „Porsche“. Prieš akis dar 8 ratai, todėl Martynas nežiūrėjo į varžovo stabdžių žibintus ir su kiekvienu ratu vis artėjo. Galiausiai „Šakių“ posūkyje išsiveržė į priekį ir užtikrinta persvara laimėjo pirmą važiavimą.

Antrojo važiavimo starto tvarka buvo atvirkštinė, todėl Martynas startavo dešimtas. Po kelių ratų jie su Mantu gerokai atsiplėšė, bet Martynas per 8 ratus tik priartėjo prie „Porsche“ ir neaplenkė. Lenktynininkai surinko po vienodą taškų skaičių ir paprastai pergalė skiriama antrojo važiavimo nugalėtojui. Tačiau šiose lenktynėse pranašumą įgyja geresnį greičiausio rato laiką pademonstravęs vairuotojas.

„Pagaliau technikos fortūna mūsų pusėje ir galėjome įrodyti, kad patirties stoką trasoje puikiai kompensuojame treniruotėmis simuliatoriuje. Labai gera aplenkti „Porsche“ ir kai dar žinau, kad jo vairuotojas tikrai geras“, – po lenktynių savo varžovą ir lenktynes gyrė Martynas.

Greitas tobulėjimas

„Time Attack“ rungtyje pirmasis į trasą išvažiavo šių metų Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių čempionas Tauras Gudinavičius. Praėjusiose lenktynėse su gedimų kamuojamu automobiliu jis „įvažiavo“ 1:29.547. Tai tikrai nėra laikas, kuriuo reikėtų didžiuotis, todėl Tauras jau pirmajame važiavime jį, švelniai tariant, pagerino. Greičiausias jo ratas – 1:21.236. Tačiau neilgam, nes antruoju važiavimo lenktynininkas „nukirpo“ beveik dvi sekundes – 1:19.559. Labai gerai, kaip antrąkart važiuojant lenktynėse. R3000+ klasėje jo rezultatas – 7.

„Pradedu pasitikėti savo įgūdžiais tikroje trasoje ir galiu važiuoti taip pat drąsiai kaip simuliatoriuje. Sezonas Nemuno žiede jau baigtas, todėl laukiu kitų metų, nes tiek nedaug atsilikau nuo Domanto“, – neatsipučia ramusis Tauras.

Rekordai po rekordų

Domantas Ladauskas praėjusiose lenktynėse lipo ant pirmo gyvenime podiumo. Ant laurų jis neužmigo ir jau pirmu važiavimu pagerino savo asmeninį rekordą pusantros sekundės. Trumpam jo rekordų dienoraštyje atsirado įrašas su 1:19.598. Antras važiavimas buvo dar sėkmingesnis ir nuo šio laiko jis „nuskuto“ pusę sekundės – 1:19.003. Savo klasėje jis liko 6.

„Lengva važiuoti greitai, kai visos aplinkybės idealios. Visa komanda seniai laukė tokios dienos ir tai labai motyvuoja“, – euforijos neslėpė Domantas.

To komandai reikėjo lyg šviežio oro. Pirmose šio sezono lenktynėse „Volkswagen Scirroco GT24“ dėl netikėto valdymo kompiuterio gedimo trasoje net nepasirodė. Tuo tarpu antrose vairuotojai negalėjo atskleisti savo potencialo dėl vairo stiprintuvo gedimo. Trečias kartas nemelavo. Kitos komandos lenktynės Estijoje rugsėjo 21 dieną kartu su „Dream 2 Drive PRO“ ketveriuke ir „Cupra TCR“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius