-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintautas Igaris: „Avarijos pasekmės galėjo būti gerokai blogesnės“

Šeštas Dakaro ralio greičio ruožas buvo lemtingas Gintautui Igariui. Pačioje jo pradžioje lietuvis pataikė į kauburį ir vertėsi per motociklo priekį. Nukritęs jis buvo trumpam praradęs sąmonę, tad įvykį pastebėję žmonės nedelsdami iškvietė pagalbą, kuri sraigtasparniu išgabeno G.Igarį iš trasos.
Gintautas Igaris baigė pasirodymą Dakaro ralyje
Gintautas Igaris baigė pasirodymą Dakaro ralyje / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Prieš šeštą greičio ruožą lietuvis važiavo 103 vietoje iš 149 dar dalyvavusių motociklininkų. 2012-aisiais jis įveikė visus greičio ruožus ir finišavo 81 pozicijoje iš 97, baigusių Dakaro ralio maratoną.

„Iš tikrųjų šiandien yra daugiau kuo džiaugtis nei nesidžiaugt. Turiu rankas, galvą, kojas, viskas galėjo baigtis gerokai blogiau“ – jau sugrėžęs į dalyvių parką džiaugėsi G.Igaris.

Jis teigė tiksliai nepamenantis, kodėl krito nuo motociklo. Anot jo, arti įvykio vietos buvę žmonės sakė viską užfiksavę, tad pamatyti vaizdo įrašą su savo kritimu motociklininkas dar tikisi.

„Kanjonas, tarpeklis, sekundei pakėliau akis pasižiūrėti ateinantį posūkį ir vos nuleidus akis, patyriau didžiulį smūgį. Skridau per vairą. Greitis buvo gal apie 80 km/h.“

Dabar didžiausias jo noras – pamatyti avarijos vaizdo įrašą ir išanalizuoti, kokią kaidą jis padarė.

G.Igaris sakė po kritimo trumpam likęs be sąmonės, tad jam nedelsiant buvo iškviesta pagalba.„Svarbiausia, su galva viskas gerai. Rankai – nieko rimto,“ – teigė G.Igaris. Po kritimo lietuviui lūžo delnikaulis.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Gintautas Igaris baigė pasirodymą Dakaro ralyje
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Gintautas Igaris baigė pasirodymą Dakaro ralyje

„Reikia padėkoti šalmo „sponsoriams“. Jų geras šūkis – apsaugokit svajones. Jos juk yra galvoje – galiu džiaugtis, kad jas vis dar turiu.“

Kalbėdamas apie artimiausius planus, G.Igaris teigė skrisiantis namo – gydytojai rekomendavo bent savaitę pailsėti. Motociklas tuo tarpu keliaus į Santjago uostą, o iš ten grįš į Lietuvą.

„Kita bėda – sugedo sunkvežimis. Praktiškai prie pat starto. Neturim nei atsarginių rūbų, nei dar kažko. Teks per kalnus važiuoti, tai bus šalta, reikia surasti, ką apsirengti.“ – nemaloniais sutapimais nebuvo patenkintas lietuvis.

Jo komandai pagelbėjo kiti lietuviai, „General Financing-Autopaslauga“ nariai. Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažo komanda paskolino G.Igariui ir jo kolegoms būtiniausius daiktus.

Paprašytas perduoti žinutę savo gerbėjams, G.Igaris neslėpė nusivylimo savo pasirodymu. „Fanai turbūt laukė manęs važiuojančio toliau. Bet yra kaip yra.“

„Ne tik fanai, bet ir kažkas iš aukščiau mane palaiko. Kritimo metu paklojo labai gražų kilimą.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius