Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Grandiozinė sezono uždarymo šventė Kupiškyje: visureigiai, autokrosas ir „bulių kautynės“

Jau spalio 15-ą dieną, sekmadienį Kupiškio rajone esančioje Uoginių autokroso trasoje bus surengtos sezono uždarymo varžybos. Organizatoriai žada, kad tokios autosporto šventės, kokia planuojama šiemet, čia dar nėra buvę.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Varžybas organizuojantis VšĮ „Kupiškio auto-moto sportas“ ir visureigių klubo „35 coliai“ vadovas Saulius Valiukas atskleidė, kad pirmą kartą į Uoginių trasą susirinks net keturių šalių atstovai.

Pabaigti metus šioje trasoje nusprendė ne tik gausus būrys lietuvių bei čia dažnai matomų latvių, bet ir keli sportininkai iš Estijos bei Rusijos Kaliningrado srities.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Organizatoriai skelbia, kad veiksmo trasoje bus visą dieną. Apie tai byloja ir gausus dalyvių klasių sąrašas. Prie starto bus galima išvysti D-1600, D-2000, D-2000 Super, OPEN, Super Cars kėbulinių automobilių klases.

Trasoje pasirodys ir žiūrovų taip mėgstami galine bei abiem ašimis varomi bagiai 3A-RWD ir 3A-AWD. Taip pat tikimasi sulaukti ir gausios mažųjų bagių klasės, kurioje varžosi patys mažiausi, vos kelių metų sportininkai.

Organizatoriai taip pat surengs ir moterų autokroso važiavimus, o galiausiai prie starto stos ir mechanikai, kurie jėgas matuosis savo prižiūrimais sportiniais automobiliais.

Vaido Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Vaido Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Kol autokroso trasoje vyks varžybų važiavimai, aplinkui dvi valandas lenktyniaus visureigiai. TR-1 ir TR-2 klasių atstovai bekelės žiede per balas nardys visai greta autokroso trasos, tad dieną paįvairinti norintiems žiūrovams toli eiti nereikės. Tiek autokroso sportininkai, tiek bekelės vilkai savo sugebėjimus demonstruos greta vieni kitų.

Numatyta ir bekelės turizmo klasė. Jos dalyviai varžysis orientacinėje rungtyje, kuri nusidrieks per Kupiškio rajoną. Sportininkai turės įveikti 170 kilometrų atstumą. Dalyvių startas ir finišas numatytas ten pat – Uoginių trasoje.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Dalyvių registracija prasidės nuo 8 valandos ryto. Jau 10.30 val. trasoje planuojamas dalyvių paradas, o 11 valandą prasidės važiavimai.

Be to, starto tvarka autokroso klasėse bus išaiškinta ne kvalifikacijos, o burtų kelių. Tai turėtų įnešti dar daugiau intrigos, mat gale atsidūrusiems greitiems sportininkams teks lenkti lėtesnius, tačiau nusileisti neketinančius oponentus.

Varžybų organizatoriai nusprendė sportininkus motyvuoti ir papildomais prizais. Šįsyk toks „bonusas“ atiteko D-2000 klasės dalyviams. Čia nugalėjęs sportininkas dovanų gaus dvi „Malatesta“ krosines padangas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Sezono uždarymo metu taip pat bus surengtos ir žiūrovų itin pamėgtos „bulių kautynės“. Žiūrovai čia pamatys net tris, automobilių kontaktais bei virtimais pasižyminčius važiavimus.

Bilieto kaina žiūrovams – 3 eurai. Organizatoriai ragina žiūrovus pasirūpinti kiek šiltesne apranga, o maitinimo paslaugos bus teikiamos vietoje. Trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius