Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gravel Fest Rally“ dalyviai galės išmėginti Vytauto Švedo sudarytą stenogramą

Šiųmetis „Gravel Fest Rally“ birželio 20-ą dieną vyks naujame, nuostabiame Dzūkijos miškų ir ežerų apsuptame Lazdijų krašte. Tai reiškia, jog varžybų meniu bus pasiūlyti visiškai nauji greičio ruožai, kurie nuo pernykščių skirsis labai ryškiai. Per rekordiškai trumpą laiką Veisiejų ir Kapčiamiesčio seniūnijose jie buvo surasti, sudaryta kelio knyga, o dabar organizatoriai siūlo ir profesionalo sudarytą stenogramą, rašoma pranešime spaudai.
(Iš kairės) Tadas Zdanavičius, Vytautas Švedas, Mindaugas Čepulis
(Iš kairės) Tadas Zdanavičius, Vytautas Švedas, Mindaugas Čepulis / Organizatorių nuotr.
VIDEO: „Gravel Fest Rally“ 2020

Organizatoriai paskelbė, kad sekant visomis „Gravel Fest Rally“ tradicijomis, pagalbines stenogramas ralio dalyviams sudaryti atvyko vieni geriausių ralio meistrų Baltijos šalyse – Vytautas Švedas su šturmanu Mindaugu Čepuliu.

Kaip ir pridera – garsūs sportininkai užrašė stenogramą ir ją patikrino visus greičio ruožus pravažiavę antrą kartą. Net ir visko matę ralio vilkai pripažino, jog „Gravel Fest Rally“ dinamika šiemet pranoko lūkesčius.

„Smagu, kad ši puiki tradicija – Mini ralio perkėlimas ant žvyrinės dangos įgauna pagreitį. Jau antri metai, kai tai vyksta. Man ir vėl smagu jums padėti užsirašinėjant trasą“, – kalbėjo Vytautas Švedas.

Organizatorių nuotr./Stenograma
Organizatorių nuotr./Stenograma

Anot ralio meistrų, ilgiausias „Gravel Fest Rally“ greičio ruožas – labai siauras ir bet koks paslydimas nuo kelio gali kainuoti techninius praradimus. Todėl šį kartą Vytautas Švedas primygtinai pataria neperspausti ir daugiau dėmesio skirti automobilio parengčiai.

„Pati konfigūracija ir patys greičio ruožai man buvo tikrai įdomi ir stipri staigmena. Ypatingai trečiasis greičio ruožas, kuriame spręsis dalyvių likimas. Reikėtų ypač atsargiai stebėti tuos medžius, kurie auga šimtmečius ir stengtis jų nekliudyti, nes jie gali pabaigti tavo lenktynes. Taip pat pjovimai, kampo kirtimai, čia nebus toleruojami. Taigi, trečiasis greičio ruožas bus pats ilgiausias ir įdomiausias. Taip pat įdėkite šiek tiek meilės į automobilį – pasirinkite tinkamas padangas, pasirūpinkite dugno apsauga. Nepagailėkite laiko ir finansų“, – teigė daugkartinis Lietuvos ralio čempionas.

VIDEO: Vytautas Švedas apie stenogramą „Gravel Fest Rally“ varžyboms

Beje, dar pernai „Gravel Fest Rally“ organizatoriai su Vytautu Švedu surengė stenogramos užrašymo seminarą.

Mini ralio čempionate stenograma naudojama nedažnai, tačiau šiųmečiame „Gravel Fest Rally“ ji bus reikalinga kaip niekada, todėl seminaro vaizdo įrašą peržiūrėti turėtų kiekvienas, besiruošiantis startui šiose varžybose.

VIDEO: Gravel Fest Rally seminaras

„Gravel Fest Rally“ – pirmas Lietuvos Mini ralio čempionato etapas startuos Lazdijuose birželio 20-ą dieną, 13-ą valandą, o finišuos vakare Veisiejų miestelio parke.

Dalyvių sąrašas jau dabar pasiekė maksimalią 80-ies ekipažų ribą, atvyksta ir svečiai iš Latvijos. Daugiau informacijos apie ralį rasite paspaudę čia.

Organizatorių nuotr./„Gravel Fest Rally“ 2020
Organizatorių nuotr./„Gravel Fest Rally“ 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius