Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausi gamykliniai automobiliai legendinėje Vokietijos Niurburgringo trasoje

„Nurburgring“ – viena žinomiausių viso pasaulio automobiliams skirtų trasų. Įvairių automobilių bandymai neretai vyksta būtent šioje lenktynių trasoje, o joje gerą laiką parodęs modelis vertinamas kur kas labiau negu neblogai kokioje trumpoje „Tsukuba“ trasoje pasirodęs automobilis.
„Nissan GT-R“
„Nissan GT-R“ / Kadras iš Youtube.com
Temos: 1 Niurburgringas

Tad, kas gi yra greičiausiai apvažiavęs Niurburgringo ratą „Nurburgring Nordschleife“ trasos dalyje? Pateikiame reitingą su vaizdo įrodymais iš Niurburgringo trasos internetinio puslapio bridgetogantry.com.

„Pagani Zonda-R“ – 6:47,5 min.
Įdomu, kodėl buvo pasirinktas šis modelis? Jis juk nėra skirtas važinėjimui gatvėse. Na, bet Niurburgringo trasos atstovai žino geriau.

VIDEO: Pagani Zonda R - Nurburgring lap

„Radical SR8LM“ – 6:48,0 min.
Legalus Didžiojoje Britanijoje ir dar keletoje valstybių automobilis. Turbūt mažai kam teko girdėti apie tokį automobilį, bet pažiūrėjus vaizdo siužetą, išvada peršasi viena: „Radical SR8LM“ vairavęs žmogus yra drąsus!

VIDEO: OFFICIAL Radical Sportscars 2009 Nordschleife Record Lap by evo- with data!

„Ferrari 599XX“ – 6:58,1 min.
Antras fenomenas – šis „Ferrari“ nėra skirtas gatvėms. Ir dar – rekordo metu automobilis buvo su „slick“ tipo padangomis, tad šis rato laikas neturėtų būti šioje lentelėje. Bet tebūnie.

VIDEO: Ferrari 599XX sets new record on the Nurburgring

„Gumpert Apollo“ – 7:11,5 min.
Taipogi ne visiškai legalus automobilis – jis yra gaminamas tik pagal užsakymus, o gatvėse juo važinėti leidžiama tik Vokietijoje.

VIDEO: 7:11.57 Gumpert Apollo NEW Nürburgring Nordschleife Record!

„Donkervoort D8 270 RS“ – 7:14,9 min.
„Lotus 7“ tipo automobilis su didele turbina. Jį gatvėse pamatyti sunku – šis modelis žinomas tik Olandijoje ir Vokietijoje, o kitose šalyse vargu ar yra bent keletas jo egzempliorių.

VIDEO: Rundenrekord Nürburgring Nordschleife - Michael Düchting im Donkervoort D8 370 RS

„Porsche GT2RS“ – 7:18,0 min.
Rekordas, kuris nebuvo nufilmuotas. Gaila... Vis dėlto tai – neparduodamas vienetinis automobilis, tačiau jo komplektacija visiškai atitinka įvairių valstybių reikalavimus.

„Dodge Viper ACR“ – 7:22,1 min.
Speciali kiek palengvinta SRT-10 modelio versija, turinti pusiau „slick“ tipo padangas ir efektyvesnius nei standartinis automobilis stabdžius. Taipogi ne visiškai standartinis modelis, tačiau Niurburgringe naudoti pakabos parametrai vėliau buvo perkelti ir į parduodamus „Viper“ modelius. Nors iš standartinių dalykų „Dodge“ turbūt labiausiai trukdė greičių dėžės perdavimai  – jie tiesiog netinkami šiai trasai.

VIDEO: Record Smashed! Dodge's Viper ACR Crushes The Ring

„Maserati MC12“ – 7:24,3 min.
Neretai vadinamas „Maserati Gran Turismo“, MC12, parodęs geresnį laiką, laimėjo „Prabangos mūšiu“ vadintą kovą prieš du žemiau esančius konkurentus.

„Pagani Zonda F“ – 7:24,7 min.
Pamatę „Zonda R“, kai kurie jį turbūt sumaišėte su gatvėse legaliai važinėjančiu „Zonda F“, tačiau tai – skirtingi modeliai. Pagrindinis jų skirtumas – vienas yra „gatvinis“, kitas – lenktyninis.

„Ferrari Enzo“ – 7:25,3 min.
Gamintas kaip pamaina F50 modeliui, „Enzo“ buvo sukonstruotas tik 400 pirkėjų. Tačiau tie 400 gali didžiuotis turėdami vieną greičiausių gamyklinių automobilių visame pasaulyje!

„Chevrolet Corvette ZR-1“ – 7:26,4 min.
Dar vienas beprotiškai greitas kasdieniniam važiavimui skirtas automobilis!

VIDEO: ZR1 Nurburgring Official 7:26.4 Record Corvette Lap!!

„Nissan GT-R“ – 7:26,7 min.
Didžiausias ir agresyviausias „Porsche 911“ konkurentas. Būtent „Porsche“ teigia, kad GT–R, važiuodamas šį ratą, naudojo „slick“ tipo padangas, tačiau tai – niekur neįrodyta ir netgi nelabai tikėtina. Gana neblogas laikas kaip 1800 kg sveriančiam automobiliui?

VIDEO: 2009 Nissan GT-R Nürburgring Nordschleife 7:26.70

„Porsche Carrera GT“ – 7:28,0 min.
Nors GT2RS prieš metus pagaliau aplenkė agresyvųjį GT-R, kitam sportiškam „Porsche“ modeliui – „Carrera GT“ – šis tikslas vis dar atrodo nepasiekiamas. Galbūt su ateinančiu modeliu... Nors GT-R jau turi antrąją savojo japoniško stebuklo versiją, kuri, kaip teigiama, yra dar greitesnė už pirmąją!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius