Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausi Lietuvos motociklininkai sekmadienį rinksis Kačerginėje

Sekmadienį, rugsėjo 2 d., pajėgiausi Lietuvos motociklininkai rinksis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, kur vyks Lietuvos atvirojo plento žiedo motociklų čempionato V-asis etapas. Motociklininkai ne tik išsiaiškins kam atiteks šių metų šalies čempionų titulai, bet ir pristatys naują pramogą lenktynių žiūrovams – „Racing Taxi“.
„Dolce Moto“ lenktynės
„Dolce Moto“ lenktynės / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Motociklas

„Adrenalino mėgėjai sekmadienį turės unikalią galimybę išbandyti „Nemuno žiedo“ trasą lėkdami „Yamaha R6“ motociklu, valdomu greičiausio Lietuvoje motociklininko Šarūno Plado. Šioje trasoje jam lygių nėra – tik jis pats jau dešimtmetį sugeba pagerinti savo paties trasos įveikimo laiko rekordus, nei vienam Baltijos šalių motociklininkui taip ir nepavyko aplenkti Šarūno „Nemuno žiede“,“ – pasakojo Mantas Vybornas,  Lietuvos motociklų sporto federacijos plento žiedo komiteto pirmininkas ir čempionato organizatorius.

Anot jo, apmaudu, kad Š.Plado planus šią vasarą debiutuoti Pasaulio „Supersport 600” motociklų čempionate sujaukė trauma: „Šarūnas Lietuvoje jau iškovojo visus įmanomus titulus, tam, kad tobulėtų ir neprarastų lenktynių azarto jam būtina varžytis su stipresniais už save. Deja, liepos mėn. Lenkijoje vykusių varžybų metu įvyko avarija, sugriovusi visą kruopščiai rengtą jo varžybų grafiką: trūkus variklio blokui, ant galinio rato pateko tepalų ir dideliu greičiu lėkęs motociklas prarado sukibimą su trasos danga. Lenktynininkas buvo išsviestas į 2 m aukštį, vėliau jį užgriuvo ir motociklas – medikai diagnozavo kairės pėdos kaulų lūžį (kairė koja labai svarbi pavarų perjungimui),  o užtrukęs reabilitacijos periodas privertė Š.Pladą startą „Supersport 600” motociklų čempionate atidėti kitiems metams.“

Nepaisant patirtos traumos, Lietuvos atvirojo plento žiedo motociklų čempionato „Super Sport“ klasėje po keturių etapų Š.Pladas – pirmas. Pirmąją vietą „Dolce Moto“ klubui atstovaujantis sportininkas užsitikrino ir Baltijos šalių plento žiedinių motociklų čempionate.

Dar vienas „Dolce Moto“ atstovaujantis lenktynininkas pirmauja Lietuvos plento žiedo motociklų čempionato „Superbike“ klasės įskaitoje: vos šiemet po dvejų metų pertraukos į lenktynių trasas grįžęs Dainius Sivickis su „BMW 1000 rr” su kaupu pateisino komandos vadovų lūkesčius ir varžovus lenkia 20 taškų.

Tarp Lietuvos atvirojo plento žiedo motociklų čempionato etapo dalyvių šį kartą pasirodys ir Julius Čibirka. „Dolce Moto“ lenktynininkas, sugrįžtantis į lenktynes po kelių metų pertraukos, buvęs vienas geriausių Lietuvos lenktynininkų ir vienas iš nedaugelio sugebėjusių konkuruoti su Šarūnu Pladu.

Lietuvos atvirojo plento žiedo motociklų čempionato V-ojo etapo startas – rugsėjo 2 d. 10 val. Kačerginės “Nemuno žiedo“ trasoje. Motociklininkai varžysis 5-iose klasėse („Pretendent“ , „B600“, „B1000“, „Supersport“ ir „Superbike“). Žiūrovams įėjimas į varžybas – nemokamas.

Preliminarus varžybų tvarkaraštis:

10.00 „Pretendent“ apšilimas

10.20 „B600“ / „B1000“ apšilimas

10.30 „Supersport“, „Superbike“ apšilimas

11.00 „Pretendent“ kvalifikacija

11.20 „B600“, „B1000“ kvalifikacija

11.40 „Supersport“, „Superbike“ kvalifikacija

12.10 „Pretendent“ lenktynės

13.00 „B600“, „B1000“, „Supersport“, „Superbike“ lenktynės

13.45 Apdovanojimai


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius