Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gronholmas su „Ford Fiesta“ šturmuos „Pikes Peak“ viršukalnę (video)

Buvęs pasaulio ralio čempionas Marcusas Gronholmas su 800 arklio jėgų „Ford Fiesta“ liepos 19 dieną pirmą kartą rengiasi įkopti į „Pikes Peak“ kalną Kolorado valstijoje, JAV.
M.Gronholmas nsuprendė mesti iššūkį „Pikes Peak“ viršukalnei.
M.Gronholmas nsuprendė mesti iššūkį „Pikes Peak“ viršukalnei. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ralis Ford

41 metų M.Gronholmo ir šturmano Timo Alanne'o automobilis buvo parengtas švedų ralio komandos „Olsberg Motor Sport Evolution“. Jie mėgins pagerinti tradicinių lenktynių („Pikes Peak International Hill Climb“) 19,96 km ilgio trasos geriausią rezultatą.

Dabartinis rekordas – 10 minučių ir 01,41 sek. – buvo pasiektas 2007 metais buvusio „Suzuki“ komandos pasaulio ralio čempionate boso Nobuhiro Monstro Tajimos. Jis važiavo su automobiliu „Suzuki XL-7“.

Interviu wrc.com M.Gronholmas teigė, kad sekė „Pikes Peak“ lenktynes, laikomas iššūkiu kiekvienam ralio pilotui, nuo 1986 metų. „Kai manęs dabar paklausė, ar norėčiau dalyvauti, net nedvejodamas atsakiau, kad taip“, – sakė jis.

„Svarbiausia, kad automobilis dirbtų, kol užvažiuosi į pačią viršūnę. Reikės truputį pasimokyti, nes „Pikes Peak“ trasa yra nauja mums, kaip ir automobilis. Manau, kad bus įdomios lenktynės, – kalbėjo M.Gronholmas. – „Fiesta“ po bandymų atrodo geras automobilis ir lengvai valdomas. Galbūt jam truputį trūksta sukimo momento.“

Lenktynininkas teigė, kad nekantrauja palikti šiose lenktynėse savo pėdsaką. Papraštyas palyginti „Pikes Peak“ trasą su kuria nors WRC etapo trasa, M.Gronholmas rado panašumo su Naujosios Zelandijos keliais. „Jie greiti, lygūs ir platūs. Ten gausu staigių posūkių“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Precision at Pike's Peak

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius