-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gustas Grinbergas greičiu nustebino ir Europos Le Mano serijos senbuvius

Prieš savaitę paskelbęs, kad pradeda lenktynininko karjerą profesionaliausiame Europoje ištvermės automobilių lenktynių čempionate, Gustas Grinbergas oficialiuose Europos Le Mano čempionato (ELMS) dviejų dienų testuose nustebino daugelį. Iki šiol 8 metus sėkmingai kartingais lenktyniavęs šešiolikmetis vilnietis tik šiemet sėdo už LMP3 kategorijos prototipo vairo ir „Formulės 1“ trasoje Prancūzijoje buvo sunkiai pavejamas savo klasėje, rašoma pranešime.
Gustas Grinbergas „Paul Ricard“ trasoje
Gustas Grinbergas „Paul Ricard“ trasoje / Komandos nuotr.

Net 14 komandų ir 36 lenktynininkai bandė savo LMP3 bolidus prieš šį savaitgalį įvyksiantį pirmą Europos Le Mano čempionato etapą. Po dviejų dienų, susumavus rezultatus, G.Grinbergo greičiausiai įveikto trasos rato laikas buvo trečias. Žinant, kad ELMS lenktyniauja vieni profesionaliausių lenktynininkų pasaulyje, toks rezultatas nustebino ne tik konkurentus bet ir lietuvio komandą.

Daugiau nei 30 metų lenktynių trasose žinomos Italijos „Oregon team“ komandos vadovas Giorgio Testa neslėpė pakilios nuotaikos: „Aš labai patenkintas rezultatu ir tuo, kad Gustas tobulėja kiekviename trasos rate. Jis nedaro klaidų, važiuoja labai stabiliai ir svarbiausia – greitai. Dar du mūsų lenktynininkai turi gerokai daugiau patirties, tačiau Gustas visiškai nuo jų neatsilieka. Turėtumėte žinoti, kad vien Europoje yra bent 200 LMP3 kategorijos automobilių, tačiau Europos Le Mano serijoje jų bus tik 14. Tai geriausios komandos ir geriausi lenktynininkai. Todėl mane Gusto greitis stebina ir labai džiugina. Tikiuosi, kad šis lenktynių sezonas bus puikus ir ne kartą lipsime ant apdovanojimų podiumo“.

Prieš oficialius ELMS testus Prancūzijoje daug kas juokavo, kad šiemet Gustą bus galima vadinti greičiausiu lietuviu planetoje, nes kai kuriose lenktynių trasose didžiausias jo automobilio greitis sieks ir 300 km/h. Komentatoriai nedaug suklydo – „Paul Ricard“ trasoje G.Grinbergo maksimalus greitis buvo 291,1 km/h. Sunku patikėti, bet tai buvo didžiausias maksimalus greitis visų LMP3 dalyvių tarpe.

Europos Le Mano serijos (ELMS) lenktynės pirmą kartą surengtos 2001 metais. Šiemet įvyks 6 ELMS etapai legendinėse trasose: Paulo Ricard‘o (Prancūzija), Moncos (Italija), Barselonos (Ispanija), Spa (Belgija), Silverstouno (Didžioji Britanija) ir Portimao (Portugalija). Vienu metu trasoje varžysis 41 LMP2, LMP3 ir LMGTE klasių automobiliai.

ELMS lenktynės trunka net 4 valandas, o kiekvienoje komandoje lenktyniauja 2-3 pilotai, kurie varžybų metu keičiasi. Lietuvio komandos draugai bus patyrę italai Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli.

Jau šį savaitgalį G.Grinbergas startuos pirmame ELMS čempionato etape Prancūzijoje. Tiesioginę transliaciją galima bus stebėti www.europeanlemansseries.com tinklalapyje. Nuorodą į transliaciją rasite ir oficialiame lenktynininko puslapyje Facebook tinkle https://www.facebook.com/GustasRacing

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius