Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gustas Grinbergas kuria savo kartingo komandą

Lietuvos, Lenkijos ir Italijos ROK kategorijų kartingo čempionas G.Grinbergas kitąmet turės savo komandą Lietuvos kartingo čempionate.
Gustas Grinbergas kuria savo kartingo komandą.
Gustas Grinbergas kuria savo kartingo komandą. / Komandos nuotr.

„G Racing Development“ (GRD) ekipa, bendradarbiaudama su automobilių sporto klubu „Žaibelis“, susikoncentruos į pačių jauniausių, 7-12 metų, sportininkų paruošimą.

Idėja savo ilgametę patirtį kartingo sporte perteikti naujai kartai gimė Dariaus Grinbergo, kartgo čempiono Gusto tėvo, galvoje. Būtent jis tapo naujos komandos vadovu.

Prieš kelis metus D.Grinbergas vadovavo Lietuvos kartingo akademijos projektui, o jam pasibaigus tapo aišku, kad mažiesiems lenktynininkams atrasti tinkamus kelius į automobilių sportą darosi vis sunkiau.

„Turime didelį žinių bagažą, kurį norime perteikti ateities automobilių sporto žvaigždėms ir padėti joms pasirinkti teisingą ir mažiausiai vingiuotą kelią pergalių link. Kartingo sportas labai brangus, tačiau mes sugebėjome maksimaliai sumažinti išlaidas ir galėsime jauniesiems lenktynininkams pasiūlyti gerą treniruočių ir varžybų paketą už mažiausią įmanomą kainą“, – tikino D.Grinbergas.

Jo nuomone, pradedančiam sportininkui nereikia daug investicijų į labai gerą variklį ar daugybės treniruočių, kad būtų surasti optimaliausi važiuoklės nustatymai. Anot eksperto, tai ne tik laikas, bet ir dideli pinigai, kurių stygius dažnai užkerta kelią patiems talentingiausiems.

„Mano manymu, daugiausiai investuoti reikia į lenktynininko „galvą“ – išmokyti jį priimti teisingus sprendimus trasoje, o tada ir su standartine, bet patikimai veikiančia, technika būsi čempionas“, – sakė D.Grinbergas.

GRD technikos direktoriumi tapo Edvinas Preckailo, už duomenų apdorojimą ir sportinę veiklą atsakingas G.Grinbergas.

Visuose 2018 metų Lietuvos kartingo čempionato etapuose dalyvausianti komanda į savo gretas numato priimti 4-5 sportininkus. Labiausiai laukiami dar niekuomet sportinėse kartingo varžybose nedalyvavę vaikai.

Šiuo metu du jaunieji lenktynininkai jau pasirengę ginti GRD garbę. Komanda bendradarbiaus su „BirelART Poland“ ekipa ir jos specialistais, tad talentingiausiems vaikams bus lengvai pasiekiamas kitas karjeros laiptelis – dalyvavimas konkurencinguose Lenkijos ir Italijos čempionatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius