-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gustas Grinbergas pirmauja Italijos kartingo čempionate

Italijos „Rok Junior“ klasės kartingo čempionate lenktyniaujantis Gustas Grinbergas ir toliau stebina varžovus. Trylikametis Lietuvos ir Lenkijos čempionas šiemet siekia dar vienos šalies čempiono titulo. Prieš dvi savaites nepalikęs vilčių konkurentams „Nizza Monferatto“, praėjusį savaitgalį buvo greičiausias „South Garda Karting“ trasoje – tikroje Italijos kartingo šventovėje.
Gustas Grinbergas Italijos „Junior Rok“ varžybose
Gustas Grinbergas Italijos „Junior Rok“ varžybose

2016 metais G.Grinbergas čia iškovojo didžiausią titulą savo karjeroje – tapo Pasaulio „Rok Junior“ kartingo klasės vicečempionu. Savaitgalį jau nuo pirmų treniruočių tapo aišku, kad greičio ir šį kartą netrūks bei galima bus pretenduoti į dar vieną pergalę.

Į lenktynes užsiregistravo net 46 lenktynininkai iš 9 šalių, taigi kovo žadėjo būti įdomi. Kvalifikaciniame važiavime vilnietis nugalėjo savo grupėje, bet susumavus abiejų grupių laikus liko trečias. Į sau jau tampančia įprasta lyderio poziciją G.Gustas sugrįžo jau pusfinalyje, užtikrintai nugalėjęs 12 ratų kovoje.

„Finale startavau iš pirmos vietos ir pirmus ratus varžovai didelių problemų nekėlė. Tačiau aš pats padariau kelias klaidas ir teko rimtai pakovoti. Mano mechanikas juokavo, kad paskutiniame rate jam prireikė širdies lašų, nes likus iki finišo keliems posūkiams buvau nukritęs į 4 vietą. Tačiau ir varžovai padarė kelias klaidas, kurios leido man atsigriebti ir finišuoti pirmam. Varžybų savaitgalis susiklostė taip, kaip ir planavome, aš ir toliau pirmauju čempionate. Malonu, kad sulaukiau sveikinimų iš „Birel Art“ vadovo Ronni Sala, pasveikino ir „Formulės 1“ legenda Juanas Pablo Montoya, su kurio sūnumi pernai vienas kitam padėjome „Rok“ pasaulio čempionate“ – geru rezultatu džiaugėsi G.Grinbergas.

Savaitgalio statistika:

  • Nuvažiuota ratų trasoje – 240
  • Įveikta lenktyninių kilometrų – 288
  • Sunaudota padangų komplektų – 3
  • Etapo dalyvių skaičius – 46
  • Vieta finale – 1
  • Vieta Italijos „Junior Rok“ čempionate – 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius