-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gustas Grinbergas startuoja Silverstone: ko tikėtis istorinėje trasoje

Artėjantį savaitgalį Didžiojoje Britanijoje vyks ketvirtasis Europos Le Mano Serijos (ELMS) ir pirmasis Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato (FIA WEC) etapai. Milžiniškas renginys sutrauks daugiau nei 50 000 žiūrovų, jo nepraleis ir daugybė Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lietuvių, kurie tikrai turės už ką sirgti. ELMS 4 valandų lenktynėse startuos šešiolikmetis lietuvis G.Grinbergas, rašoma pranešime.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Asmeninio archyvo nuotr.

Su komandos draugais Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli jis sieks pirmosios pergalės sezone. „Oregon team“ LMP3 kategorijos „Norma M30 Nissan V8“ visuose iki šiol vykusiuose etapuose buvo tarp lyderių, bet sėkmė nesišypsojo. Apmaudūs gedimai ar pernelyg agresyvios varžovų atakos, pasibaigusios avarija, užkirsdavo kelią ant apdovanojimų pakylos

Europos Le Mano čempionatas laikomas prestižiškiausia senojo žemyno ištvermės lenktynių serija, todėl žymių komandų ir pilotų čia netrūksta. Silverstone startuos 39 ekipos, net 108 lenktynininkai iš 24 pasaulio šalių. Jean-Eric Vergne, Ben Hanley, Filipe Albuquerque, Bruno Senna, Alessandro Pier Guidi – tai tik keli žinomiausi pasaulio lenktynininkai, su kuriais G.Grinbergas varžysis Silverstone.

Šios lenktynės išskirtinės ir tuo, kad lenktynininkai neturėjo jokių papildomų treniruočių, kurios kitose trasose vyksta savaitę ar dvi prieš pagrindinį renginį. Jaunasis vilnietis niekuomet nėra važiavęs Silverstone trasoje, todėl prireikė profesionalų iš „iZone“ lenktynininkų ruošimo centro, kuriam vadovauja tris kartus pasaulio čempionas Andy Priaulx, pagalbos. Šį trečiadienį Gustas praleis profesionaliame lenktynių simuliatoriuje, gaus naudingų patarimų iš instruktorių, kurie žino kiekvieną Silverstone trasos centimetrą.

„Labai tikiuosi, kad nesėkmių ruožas pasibaigs ir mes pasieksime tai, ko nusipelnėme sunkiu darbu. Silverstonas viena iš įdomiausių trasų pasaulyje, lenktyniauti čia bus labai ypatinga. Dar svarbiau, kad tą patį savaitgalį vyks ir Pasaulio čempionato lenktynės, taigi geras pasirodymas prieš svarbiausių autosporto bosų akis būtų puiki rekomendacija ateičiai. ELMS važiavau dar tik tris lenktynes, bet man atrodo, kad čia jau esu labai ilgai.

Vis geriau suprantu, kad esu pačiame profesionaliausiame ilgų distancijų čempionate Europoje, o tai labai motyvuoja. Dar viena gera žinia – visa komanda pasipuoš nauja apranga, kurios dizainą sukūrė ir pagamino Lietuvos sporto aprangų gamybos bendrovė „Tūta“. Džiaugiuosi, kad lietuvišką kokybę galės įvertinti pasaulinio autosporto profesionalai. Taip pat žinau, kad į lenktynes atvyks ir nemažai lietuvių. Bus labai smagu pasisveikinti su visais autosporto gerbėjais, tikrai užsukite į mūsų boksą ar ateikite pabendrauti autografų sesijos metu“, – kvietė G.Grinbergas.

Europos Le Mano Serijos treniruotės vyks penktadienį, rugpjūčio 30 dieną. Lenktynės prasidės 14.30 val. šeštadienį, rugpjūčio 31 dieną. Rezultatus ir tiesioginę transliaciją galima stebėti internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius