Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Gelžinis Vidurio Europos „Porsche Carrera GT3 Challenge“ sezoną baigė antroje vietoje

Spalio 3–4 dienomis Čekijos Brno trasoje buvo surengtas paskutinysis šių metų Vidurio Europos „Porsche Carrera GT3 Challenge“ taurės etapas, po kurio paaiškėjo taurės nugalėtojas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.
Temos: 1 Ignas Gelžinis

„Juta Racing“ komandos atstovas Ignas Gelžinis debiutinį sezoną su „Porsche“ baigė antroje vietoje, o paskutiniame etape dukart lipo ant nugalėtojų pakylos.

Prieš kvalifikacinius važiavimus trasoje vyko automobilių šoninio slydimo varžybos, po kurių stipriai pasikeitė trasos dangos charakteristikos. Dėl to pirmajam važiavimui I.Gelžinis pelnė tik trečiąją startinę poziciją, o antrajam važiavimui – antrąją.

Abiejuose važiavimuose pergales iškovojo kitas „Juta Racing“ komandos atstovas Adamas Gladyszas. Lenkas pirmame važiavime startavo iš antrosios pozicijos, o antrame – iš pirmosios.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

I.Gelžinis tiek pirmame, tiek antrame važiavimuose finišavo antroje vietoje, tačiau svarbiausia buvo tai, kad pagrindinis lietuvio varžovas kovoje dėl antrosios vietos bendrojoje įskaitoje Andrzejus Lewandowskis liko už jo.

Bendroje įskaitoje I.Gelžinis surinko 218 taškų ir nuo taurės nugalėtojo Stefano Bilinskio atsiliko 18 taškų.  Trečioje vietoje liko A.Lewandowskis su 213 taškų, o A.Gladyszas su 211 taškų tenkinosi ketvirta vieta.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

„Sezono pradžia buvo sunki. Stipriai iš vėžių išmušė avarija pirmajame etape, o S.Bilinskis ir A.Lewandoskis atrodė nepavejami, tačiau po truputį greitėdami sugebėjome juos pasivyti ir aplenkti. Buvo klaidų, kurių galėjome išvengti, tačiau pirmasis sezonas su „Porsche“ buvo tikrai geras“, – įspūdžiais dalinosi I.Gelžinis.

„Juta Racing“ komanda liko patenkinta sezono, kurio metu I.Gelžinis iškovojo dvi pergales bei dar septynis kartus lipo ant prizininkų pakylos, rezultatu ir tikisi, kad sukaupta patirtis besivaržant geriausiose vidurio Europos trasose ateityje leis važiuoti dar greičiau.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius