Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lazdijų rajoną žengiantis „Gravel Fest Rally 2020“ atidarys lietuviško ralio sezoną

2020-ųjų metų Lietuvos Mini ralio čempionate startuosiantys dalyviai bus pirmieji, kurie anksčiau už Lietuvos ralio bei ralio sprinto čempionato dalyvius turės galimybę pajusti lietuviško žvyro teikiamus malonumus. Pirmuoju etapu jau birželio 20-ą dieną taps „Gravel Fest Rally“ varžybos Lazdijų rajone, rašoma organizatorių pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Lazdijai Ralis
VIDEO: „Gravel Fest Rally“ 2020

Nauja lokacija nepaliks abejingų

Nors pradinis planas buvo varžybas rengti Punioje, kurioje „Gravel Fest Rally“ vyko pernai, tačiau šios minties galiausiai atsisakyta. Dėl miestelyje vykstančios gatvių rekonstrukcijos ir remonto darbų, buvo smarkiai apribotas judėjimas, todėl „Marimotors Racing“ suskubo ieškoti kitos lokacijos.

Pagalbos ranką automobilių sporto bendruomenei ištiesė Lazdijų rajonas. „Gravel Fest Rally“ varžybas organizuojanti komanda „Marimotors Racing“ jau sukirto rankomis su Lazdijų rajono savivaldybe, Veisiejų bei Kapčiamiesčio seniūnijomis. Radę bendrus sąlyčio taškus su rajono vadovybe, organizatoriai suskubo pasidalinti gera žinia – renginiui uždegta žalia šviesa.

Organizatorių nuotr./„Gravel Fest Rally“ 2020
Organizatorių nuotr./„Gravel Fest Rally“ 2020

„Ralis prasidės Lazdijuose, o greičio ruožai drieksis Veisiejų ir Kapčiamiesčio seniūnijų keliais. Norime pasidžiaugti, kad mus itin šiltai sutiko Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, kuri pritarė šiai idėjai.

Kadangi ieškojome gražaus regiono su gražiais keliais, su turizmo galimybėmis, kad būtų kur apsistoti dalyviams, Lazdijai buvo ideali vieta. Kur dursi, ten sodyba, ežeriukas, gražus kelias. Tai įspūdingas kraštas, o ir jo vadovai supranta tokių renginių svarbą regionui.

VIDEO: Lazdijai

Taip pat mūsų renginį labai šiltai sutiko ir Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas bei Kapčiamiesčio seniūnas Vidmantas Dambrauskas. Buvome visi bendrame susitikime, aptarėme detales, sutarėme kas, kur ir kaip turėtų vykti.

Esame labai laimingi, nes regionas – tikrai fantastinis ir ateities perspektyvos renginiams čia yra neišsemiamos“, – džiugiomis žiniomis pasidalijo vienas iš „Gravel Fest Rally“ organizatorių Ronaldas Rutkauskas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriai taip pat dėkoja ir automobilių sporto bendruomenei – Lietuvos automobilių sporto federacijai bei Mini ralio sezono dalyviams, kurie supranta karantino apsunkintą organizatorių nūdieną ir kantriai laukia informacijos apie būsimas varžybas.

„Pasiruošimą raliui pradėjome dar pernai gruodžio mėnesį, tačiau po to viskas sustojo. Dabar daugelį dalykų teko tiesiog derinti iš naujo – pateikti dokumentus, susitikti su atstovais. Tai kainuoja laiką, o būtent jo tikrai neturime daug. Juolab, kad ir žinia apie tai, kad visgi galėsime organizuoti ralį, mus pasiekė tuomet, kai teoriškai jau turėjo būti publikuojami papildomi nuostatai. Todėl visiems dėkojame už kantrybę ir supratimą, nes tokiomis sąlygomis organizuoti renginį nėra itin paprasta“, – atviravo Ronaldas Rutkauskas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Greičio ruožuose pasijus tarsi Suomijoje

Organizatoriai tvirtina, kad itin vaizdingas Lazdijų rajonas lenktynininkus sužavės ir savo greičio ruožais. Jų „Gravel Fest Rally“ rengėjai numatė tris, važiuojamus po du kartus.

Pirmojo Mini ralio sezono etapo dalyvių čia lauks įvairovė – nuo sąlyginai lengvo ir gerą matomumą žadančio žvyrkelio iki techniškai susuktos distancijos, primenančios vaizdus iš ralių Suomijoje. Pastarajame šturmanai atsikvėpti tikrai neturės kada.

Beje, prieš ralį bus vykdomos ir treniruotės. Bus galima susipažinti su garsių Lietuvos lenktynininkų sudarytomis stenogramomis ir jomis pasinaudoti varžybose. Be to, prizininkų lauks ir unikalūs trofėjai, o absoliučiai greičiausiam ralio ekipažui atiteks Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės įsteigtos taurės.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Greičio ruožai – nuo dviejų su puse kilometro iki keturių kilometrų ilgio. Mini raliui tai yra pats tas. Per du ratus mes turėsime apie 19 kilometrų. Kalbant apie pačią ralio dinamiką, kaip išsidėsto greičio ruožai, tai jie sudėti į fantastinį ratą. „Tuščių“ kilometrų pervažiavimams bus labai mažai. Logistiškai bus viskas labai patogu.

Pirmas greičio ruožas – trumpas ir gerai matomas, greitas, bet su gesinimo zonomis. Antras – pusė jo bus greito, o pusė – susukto. Na, o trečias, tai vyšnia ant torto. Tikrai nepabijosiu žodžio „Suomija“. Keturi kilometrai, kuriuose nėra penkiasdešimt metrų atkarpos be dviejų posūkių.

Beje, visi greičio ruožai bus miškų keliuose, tarp gyvenviečių. Praktiškai „nekabinsime“ jokios sodybos, tad vietos gyventojai tikrai gali būti ramūs – dulkių jiems tikrai nekelsime“, – kalbėjo vienas iš šio ralio idėjos autorių Tadas Zdanavičius.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Gravel Fest Rally“ dalyviai dieną pradės trasų užsirašymu. Tuomet jų lauks oficiali renginio atidarymo ceremonija Lazdijuose, Nepriklausomybės aikštėje. Iškart po to dalyviai pajudės į greičio ruožus.

Įveikę tris greičio ruožus jie vyks į serviso zoną. Po jos ekipažai visus greičio ruožus įveiks dar tris kartus ir galiausiai finišuos Veisiejuose, kur miesto parke jų lauks iškilminga apdovanojimų ceremonija bei šventinė programa.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Žiūrovų likimas spręsis prieš pat ralį

Nors renginiai gryname ore pagal karantino taisykles jau leidžiami, apribojimai žiūrovų skaičiui vis dar išlieka. „Gravel Fest Rally“ organizatoriai nuolat seka informaciją apie karantino sąlygas ir jei jos iki varžybų bus dar atlaisvintos, tuomet galimybė sužinoti apie greičio ruožų vietas bus suteikta ir ralio gerbėjų auditorijai.

„Suprantame, kad ralis turi labai daug gerbėjų ir norinčių stebėti varžybas tikrai būtų daug, bet šiuo metu to pažadėti negalime. Natūralu, kad žiūrovų norime. Nori jų ir sportininkai. Tačiau kol kas, deja, neskelbsime greičio ruožų žemėlapių.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Bet situacija gana greitai keičiasi. Ralis vyks pagal tuo metu galiosiančias Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas ir jei jos atsiras sušvelnintos ir suteikiančios galimybę priimti žiūrovus, minimalų ar didesnį skaičių, mes tikrai publikuosime greičio ruožų žemėlapius ir pranešime, kur žiūrovai galės stebėti ralį. Lygiai taip pat ir dėl atidarymo ceremonijos. Prašome žmonių nesibūriuoti, laikytis saugaus atstumo vieni nuo kitų ir vadovautis tuo metu galiosiančiomis taisyklėmis ir rekomendacijomis“, – paaiškino Ronaldas Rutkauskas.

Daugiau informacijos apie šį bei kitus planuojamus „Marimotors Racing“ renginius rasite paspaudę šią nuorodą.

VIDEO: „Gravel Fest Rally“ 2019

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius