Į Medininkus atvyksta 40 000 arklio galių „drifterių“ desantas

Jau gegužės 13-15 dienomis Vilniaus rajone nugriaudės „drifto“ savaitgalis „Drift Vilnius 2022“ . Jo metu vyks Lietuvos „drifto“ čempionato „Semi-Pro“ ir „Street“ lygų etapai. Varžybų organizatoriai „Side to Side“ šįkart dalyvius ir žiūrovus pakvies į visiškai naują vietą – Vilniaus rajono pašonėje esančius Medininkus. Trasa bus suformuota UAB „Durga“ Medininkų eilių formavimo aikštelėje, rašoma pranešime.
„Drifto“ varžybos
„Drifto“ varžybos / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Driftas Medininkai

„Drifto“ varžybų savaitgalis prasidės dar penktadienį, kai po administracinės ir techninės komisijos procedūrų dalyviai stos prie starto penkias valandas truksiančioms treniruotėms. Tai bus pirmoji jų pažintis su nauja trasa. Organizatoriai teigia, kad trasa dalyviams turėtų palikti tikrai gerą įspūdį, mat jos danga yra itin kokybiška, o solidus 200x200 metrų plotas leis išvystyti gerokai didesnį greitį.

Po penktadienio treniruočių veiksmas tęsis šeštadienį, kai kovas Medininkuose pradės „Semi-Pro“ lygos dalyviai. Čia paraiškas dalyvauti pateikė jau 65 pilotai. Sekmadienį toje pačioje trasoje kėbulus surems „Street“ kalibro „drifteriai“. Organizatoriams vos paskelbus registraciją, į šį etapą sulaukta net 90 šios lygos dalyvių paraiškų.

Įdomu tai, kad dalyvių sąrašuose galima rasti ne tik „drifto“ gerbėjams puikiai pažįstamus pilotus, bet ir naujus talentus, nusprendusius žengti šonaslydžio keliu. Organizatoriai skaičiuoja, kad varžybose debiutuos vienas dvylikos metų sportininkas. Jaunajam „drifteriui“ kompaniją palaikys ir dar du šešiolikmečiai. Tarp gausaus vaikinų būrio bus galima išvysti iš šonu slystančių damų.

„Renginys bus tikrai įspūdingas, kadangi aplink Vilnių „drifto“ renginių nebuvo jau keletą metų, o dabar radome naują, labai kokybišką ir patogią vietą varžyboms organizuoti. Kviečiame ne tik dalyvius, bet ir žiūrovus. Jie renginio dienomis laukiami nuo 12 valandos. Be to, kiekvienas atvažiavęs žiūrovas turės savo parkavimo vietą automobiliui. Skaičiuojame, kad lengvai galime sutalpinti apie 1000 žiūrovų. Maždaug 400 žiūrovų galės įsikurti tribūnose, šalia trasos renginio dienomis bus galima įsigyti maisto, karštų gėrimų. Žodžiu, bus visa reikiama infrastruktūra puikiam laiko praleidimui“, – renginio privalumus vardijo organizatoriai.

Organizatoriai skaičiuoja, kad iš viso per abi „drifto“ lygas „Semi-Pro“ ir „Street“ Medininkus sudrebins net 40 000 arklio galių desantas. Tiksli trasos konfigūracija kol kas neatskleidžiama, tačiau jau dabar nėra jokių abejonių, kad po penkmečio „drifto“ sugrįžimas į Vilniaus rajoną abejingų nepaliks nei dalyvių, nei žiūrovų gretose.

Daugiau informacijos apie būsimas varžybas, tikslų jų tvarkaraštį bei bilietų kainas galima rasti organizatorių paskelbtame „Facebook“ renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius