Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„IndyCar“ lenktynėse debiutuosiantis Davidas Malukas – vienoje ekipoje su buvusiu F-1 pilotu

Čikagos lietuvių Henriko ir Daivos Malūkų sūnus Davidas Malukas šių metų sezone sės į „IndyCar“ lenktynių serijos bolidą. Iki šiol dvidešimtmetis Amerikos lietuvis varžėsi „IndyLights“ lenktynėse.
David Malukas
David Malukas / Asmeninio archyvo nuotr.

Davido Maluko kelias į prestižines JAV lenktynes „IndyCar“ nebuvo nei trumpas, nei lengvas. Pilotas daug metų varžėsi kartingų lenktynėse, vėliau sėdo į „IndyLights“ bolidą, tačiau galiausiai jo svajonė išsipildė.

Šių metų sezone lietuvis startuos „IndyCar“ lenktynių serijoje. Pasiekti tokių aukštumų iki šiol nepavyko jokiam kitam mūsų šalies lenktynininkui.

Kaip teigia Lietuvos ir JAV vėliavomis papuoštą kombinezoną dėvintis Davidas Malukas, jo autoritetas lenktynėse visuomet buvo pilotas Scottas Dixonas. Įdomu tai, kad su savo dievaičiu lietuvis šiame sezone jau galės susikauti trasoje, mat pastarasis taip pat startuos 2022-ųjų metų „IndyCar“ čempionate.

Pirmosios sezono lenktynės numatytos jau vasario 27-ą dieną Floridoje. Sezonas lietuviui bus išties įtemptas, nes „IndyCar“ lenktynių kalendoriuje numatyta net 17 etapų.

Šių metų sezone Davidas Malukas atstovaus „Dole Coyne Racing“ komandai, kurios paruoštą bolidą Amerikos lietuvis išmėgino dar praėjusių metų rudenį. Testuose kartu dalyvavo ir F-1 pilotas Nico Hulkenbergas.

„IndyCar“ lenktynės nėra svetimos ir kitiems F-1 pilotams. Anksčiau čia yra lenktyniavę tokie sportininkai kaip Fernando Alonso, Romainas Grosjeanas ar Pablo Montoya.

„Dole Coyne Racing“ komandoje Davidas Malukas turės ir partnerį, kuriuo taps dar vienas legendinis F-1 lenktynininkas Takuma Sato. Jis „IndyCar“ čempionate varžosi jau daugelį metų ir yra nuskynęs ne vieną garbingą trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius