Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„IndyCar“ lenktynėse Long Byče – M.Conway pergalė

Mike‘as Conway‘us triumfavo incidentų ir atkaklios kovos nestokojusiose „IndyCar“ lenktynėse. Tai antroji brito pergalė Long Byčo (JAV) trasoje.
Lenktynių akimirka
Lenktynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Conway‘us į priekį įsiveržė iki finišo likus vos 2 ratams, kuomet į techninio aptarnavimo zoną pasipildyti degalų pasuko iki tol pirmavęs Scottas Dixonas. Britui pavyko išlaikyti lyderio poziciją ir finišo liniją kirsti pirmoje vietoje.

Antra vieta tenkinosi baudos lenktynių metu išvengęs Willas Poweris. Tuo metu ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo čempionato naujokas Carlosas Munozas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenktynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenktynių akimirka

Lenktynių rezultatai galėjo būti visiškai kitokie, jei ne avarija, kurią 56-ame rate sukėlė 2012 m. „IndyCar“ čempionas Ryanas Hunteris-Reay‘us. Varžybose pirmavęs amerikietis darė viską, kad į priekį nepraleistų jo persekiojusio W.Powerio. „Andretti“ pavyko nepraleisti į priekį varžovo ir po apsilankymo techninio aptarnavimo zonoje. Tačiau abu šiuos sportininkus aplenkė Josefas Newgardenas, kuris sustojimą atliko vienu ratu vėliau.

R.Hunteris-Reay‘us bandė kuo skubiau aplenkti priekyje atsidūrusį „Fisher“ komandos pilotą, tačiau persistengė ketvirtame trasos posūkyje. Amerikietis kliudė J.Newgardeno bolidą, kuris po kontakto trenkėsi į apsauginę trasos sieną.

Staiga priešakyje atsiradusios kliūties neišvengė ir į „Fisher“ komandos bolidą atsitrenkė kitas „Andretti“ ekipos pilotas Jamesas Hinchcliffe‘as. Netrukus į stovičius bolidus atsirenkė ir grupė kitų pilotų, tarp kurių buvo Jackas Hawksworthas, Tony Kanaanas ir Takuma Sato.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenktynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenktynių akimirka

Kilusia avarija puikiai pasinaudojo M.Conway‘us, W.Poweris, C.Munozas ir Juanas Pablo Montoya. Būtent visi šie sportininkai ir finišavo užimdami pirmas keturias vietas.

Lenktynėse nepasisekė Simonui Pagenaud. Dar pirmoje varžybų pusėje prancūzo bolidą kliudė ir į apsauginę sieną pasiuntė W.Poweris. Australui už šį incidentą pavyko išvengti baudos.

Sėkmė nelydėjo ir kito prancūzo – Sebastieno Bourdais. Iš trečios vietos startavęs sportininkas net du kartus išbandė apsauginių trasos sienų patvarumą.

Trečiosios „IndyCar“ sezono lenktynės vyks balandžio 27 d. Barberio (JAV) trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius