-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 17 /16:56

Iš Dakaro ralio į Lietuvą sugrįžęs Laisvydas Kancius: pavargau ne fiziškai, o psichologiškai

Iš Dakaro ralio į Lietuvą sugrįžęs Laisvydas Kancius buvo sutiktas tarsi nugalėtojas. Oro uoste susirinkusi publika septintąją vietą savo klasėje iškovojusiam keturratininkui dėkojo ir už du laimėtus greičio ruožus.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Antradienio pavakarę reisu per Varšuvą į Lietuvą sugrįžo Dakaro ralio keturračių įskaitos dalyvis Laisvydas Kancius.

Du greičio ruožus laimėjęs, savo vertę įrodęs, tačiau dėl techninių problemų septintoje vietoje varžybas baigęs klaipėdietis Vilniaus oro uoste buvo sutiktas ovacijomis ir palaikymo šūksniais. Susirinkusi publika sveikino sportininką su solidžiu pasirodymu.

„Dakaras tikrai neprailgo ir nebuvo labai sunkus, bet dabar reikia poilsio, kad nuslūgtų emocijos. Savaitėlė, dvi. Gal bendro rezultato norėjosi geresnio ir tikėjausi geresnio, bet vertinant kasdienę kovą, tai ji buvo lygi su lyderiais. Jei ne smulkios techninės bėdelės, galėjome parsivežti ir prizinę vietą. Tačiau toks žaidimas“, – sakė Laisvydas Kancius.

Laisvydas Kancius prieš kameras išliko kuklus. Jis teigė, kad du laimėti greičio ruožai yra geras pasiekimas, tačiau iš šių metų varžybų jis tikėjosi daugiau. Visgi išsipildyti lūkesčiams neteko dėl netikėto degalų sistemos gedimo keturratyje, po kurio lietuvis nusirito pozicijomis žemyn.

„Turbūt sunkiausia buvo psichologiškai. Kai nukrenti į rikiuotės galą, kai nutinka bėda, vėl reikia save motyvuoti ir prisiversti judėti tolyn. Tai sunkiausia. Važiavimo prasme turbūt sunkiausia dalis yra kopos ir sunkiausia jose konkuruoti su pietų amerikiečiais“, – kalbėjo Laisvydas Kancius.

Keturratininkas pridūrė, kad kol kas apie artėjančius startus negalvoja ir dabar nori tik poilsio.

„Matysime, reikia laiko, reikia partnerių pagalbos, susidėlioti viską. Ačiū visiems už palaikymą – gerbėjams, sirgaliams, kurie ten buvo kopose. Kai važiuoji dykuma ir matai didžiulę trispalvę, sukyla adrenalinas. Mūsų sirgaliai buvo be konkurencijos. Tą pastebėjo ir organizatoriai. Be jokios abejonės toks palaikymas suteikia jėgų ir greičio ruože. Nors esi pavargęs, bet kai matai žmones su vėliavomis ir vyčiais, atsiranda tų jėgų“, – pridūrė keturratininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius