-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16 /22:03

Labai bloga diena R.Baciuškos komandai: teisėjai diskvalifikavo ir Roką, ir A.Marklundą

Roko Baciuškos sugrįžimas į Pasaulio ralio kroso čempionatą su nauja komanda – GC Kompetition – labai intriguojantis. Šeštadienį Rokas važiavo dvi kvalifikacijas, sekmadienį jo laukė dar dvi kvalifikacijos ir galimas pusfinalis bei finalas. Primename, kad buvusiai Roko komandai „ESmotorpsort Labas-Gas“ atstovauja Kevinas Abbringas.
Rokas Baciuška ir jo „Renault“
Rokas Baciuška ir jo „Renault“ / GCK nuotr.

Finalas

Keturi finalai iš penkių Janio Baumanio sąskaitoje šiais metais. Geras pasiekimas. Tačiau pirmoje starto linijoje finale stovėjo ne jis, o L.Doranas ir N.Gronholmas (beje, grįžęs po apendicito operacijos).

Tačiau Norvegijoje laimėjo švedas Antonas Marklundas, R.Baciuškos komandos draugas. K.Abbringas iš „ESMotorsport“ – penktas.

Vis dėlto po finalo teisėjai diskvalifikavo R.Baciuškos komandos draugą A.Marklundą, nes jo automobilio bamperis neatitiko techninio reglamento. Tad nugalėtoju paskelbtas N.Gronholmas.

Pusfinalis – be Roko Baciuškos: netikėtas teisėjų sprendimas paskutinę akimirką

Dangus prapliupo lietumi. Taigi lenktynininkai turi keisti padangas. Vulkaninis žvyras virto koše. Tačiau Roko startuojančių sąraše nėra.

Pirmąjį pusfinalį laimėjo N.Gronholmas, K.Abringas, J.Baumanis, paskutinę akimrką aplenkęs T.Timerzianovą.

Antrajame pusfinalyje pirmieji finišuoja L.Doranas, A.Marklundas, K.Hansenas.

Roko Baciuškos atstovas informavo, kad Roką teisėjai diskvalifikavo prieš pat pusfinalį už Q3, anuliavo šio važiavimo taškus. Priežastis -„už mygtuko paspaudimą“. Iš greito paaiškinimo galima suprasti, kad lenktynių metu negalima keisti variklio programos, o Rokas FIA teigimu tai padarė.

Pateikiama versija, kad ant vairo esantys mygtukai buvo neteisingai pajungti prie FIA kompiuterio. Rokas kelis kartus buvo palietęs sūkių ribojimą išjungiantį mygtuką, o sistema rodė, kad jis spaudė draudžiamą mygtuką ALS (anti lag system), kuris keičia variklio programą.

Nors iki paskutinės akimirkos Rokas laukė priešstartinėje zonoje, teisėjai į komandos protestą nereagavo. Apmaudu.

Pakoregavus rezultatus Rokas Baciuška iš devintos vietos nukrito į septynioliktą, o pusfinalyje važiuoja tik dvylika lenktynininkų.

Lemiama sekmadienio kvalifikacija Q4

Rokas startavo vietoje grupėje su A.Bakkerudu, T.Sheideriu, savo skriaudiku L.Doranu, A.Marklundu. Nors startavo iš vidinės pozicijos, pirmajame posūkyje Rokas į priekį praleido T.Scheiderį, startavusį iš antro takelio.

Po poros ratų pasukęs į Jokerį, Rokas į priekį praleido dar vieną varžovą – A.Bakkerudą. Tauragiškis važiavo agresyviai, atakavo varžovus, bet šie nedarė klaidų. Rokas finišavo trečias iš penkių Q4 važiavime. Jo rezultatas Q4 – dešimtas. Buvusio komandos draugo K.Abbringo iš „ESmotorsport“ – aštuntas.

Q4
Q4

Tai leido jam išsaugoti 9-tą vietą kvalifikacijos įskaitoje. Roką matysime pusfinalyje.

VIDEO: LIVE Qualifying 4 | 2019 Team Verksted FIA World Rallycross of Norway

Sekmadienio važiavimas Q3

VIDEO: LIVE Qualifying 3 | 2019 Team Verksted FIA World Rallycross of Norway

Puikus Roko pasirodymas Q3. Startavęs grupėje su K.Abbringu ir O.Bennetu, į Jokerio ratą nėrė jau pirmajame rate, nes lietuvio startinė pozicija buvo išorėje. Rokas po Jokerio gana greitai prisivijo O.Bennetą (MINI), todėl didžioji intriga buvo, ar K.Abbringui pakaks įgyto pranašumo po Jokerio grįžti į pirmą poziciją. Jam pasisekė, abu su Roku važiavo apylygiai, tačiau Kevinui pavyko grįžti į pirmą poziciją.

Roko Baciuškos pademonstruota sparta – puiki. Bendras jo rezultatas Q3 – šeštas. O po visų trijų važiavimų Rokas Baciuška pagal surinkus takus pakilo iš tryliktos į devintąją vietą su 101 tašku. K.Abbringas aštuntas su 107 tšk.

WRX nuotr./Rezultatai po Q3
WRX nuotr./Rezultatai po Q3

Numatoma Q4 transliacija – nuo 12 val., bet Roko važiavimai bus antroje transliacijos dalyje.

Šeštadienio kova ir sulaužyta pakaba

Šeštadienis Norvegijos Hello trasoje Rokui prasidėjo tikrai neblogai. Pirmajame važiavime finišavo ketvirtas iš penkių, palaikė tikrai gerą greitį – bendroje kvalifikacijos įskaitoje užėmė 7-tą vietą.

Tačiau Q2 susiklostė tikrai pragariškai. Varžovas L.Doranas smūgio metu apgadino galinę pakabą. Galiausiai ji sulūžo, Rokas nebegalėjo važiuoti toliau.

Po Q1 ir Q2 Rokas kvalifikacijos lentelėje – 13-tas. Į pusfinalį patenka 12, taigi Rokui viskas prieš akis.

WRX iliustr./WRX lentelė po Norvegijos etapo Q1 ir Q2 važiavimų.
WRX iliustr./WRX lentelė po Norvegijos etapo Q1 ir Q2 važiavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius