Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištvermės lenktynes Spa trasoje ir „Toyota“ dvikovą su „Porsche“ stebėjo 61 tūkst. žiūrovų

Šeštadienį Belgijos Spa-Francorchamps trasoje įvyko antrosios WEC (Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato) lenktynės. Saulėtą dieną trasoje netrūko žiūrovų, jų susirinko net 61 tūkst. Iš viso per sezoną rengiami 9 etapai skirtingose trasose, 8 iš jų lenktyniaujama po 6 valandas. O pagrindinėse sezono lenktynėse – Le Mane (Prancūzija) – lenktynės vyksta 24 valandas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viskas, ką turėtumėte žinoti apie WEC lenktynes

Le Mane laimėti svarbu dėl to, kad ilgiausiose lenktynėse skiriama daugiausiai taškų. Tačiau įtempta kova verda ir trumpesnių etapų metu. Pirmąsias sezono lenktynes Silverstoune laimėjo vienas iš dviejų „Toyota Gazoo Racing“ ekipažų #8 – Kazuki Nakajima, Sebastienas Buemi ir Anthony Davidsonas. Tą patį jie padarė ir Spa – iškovojo „Toyota“ komandai jau 12-ąją pergalę WEC istorijoje.

Įdomu, kad pirmą kartą nuo 2014 m. lenktynių Šanchajuje „Toyota“ komanda pačioje galingiausioje Le Mano prototipų LMP 1 klasėje laimėjo iškart pirmąją ir antrąją vietas.

Lenktynių eiga

Lenktynes atidarė „Misteris Le Manas“ – Tomas Kristensenas, neseniai viešėjęs Lietuvoje.

Iškart užvirė įnirtinga kova. Į priekį iš pole pozicijos išsiveržė „Porsche“ #1 (Neel Jani, André Lotterer ir Nick Tandy), bet neilgam – veidrodėliuose lyderis nuolat matė jį bandančius atakuoti „Toyota“ lenktynininkus. Galiausiai į priekį išsiveržė „Toyota“ #7 važiavęs Mike Conway. Netrukus „Porsche“ #1 aplenkė ir „Toyota“ #7, tad vokiečių komandos stovykloje ėmė sklandyti niūrios nuotaikos. Juo labiau, kad net vėliau „Porsche“ #2, trumpam išsiveržęs į lyderio poziciją, posūkyje savo nosimi kliudė kitą automobilį ir turėjo stoti techninio aptarnavimo zonoje pasikeisti priekinės dalies.

Finišas buvo tikrai įspūdingas, nes „Toyota“ #8 pilotas Sebastienas Buemi savo komandos draugą Kamui Kobayashi paskutiniame rate aplenkė tik 1,992 sek. Kamui važiavo pakaitomis su Mike Conway, nes jų trečiasis ekipažo narys José María López patyrė nugaros traumą.

Kol kas WEC čempionate užtikrintai pirmauja „Toyota“, bet labai daug ką lems lenktynės Le Mane birželio 17 d.

WEC čempionate automobiliai varžosi absoliučioje įskaitoje ir trejose klasėse: LMP1 (galingiausia), LMP2, LM GTE PRO ir LM GTE AM (kėbuliniai automobiliai).

Visų klasių rezultatus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius